Woonruimte in Amersfoort

Wij mogen tot circa maart 2024 (indicatie) tijdelijke invulling geven aan dit project. Voormalig zorgcomplex De Liendert is in 2020 getransformeerd naar een gemengd wonen locatie. De Liendert ligt op loopafstand van enkele winkels, het openbaar vervoer is goed bereikbaar en ligt op korte fietsafstand van het centrum. De studio’s zijn beschikbaar voor de jongere doelgroep (tot 28 jaar). Op deze locatie wordt samengewerkt met onder andere Portaal, Gemeente Amersfoort, Leger des Heils, Kwintes, en Sovee.

Doelgroep

Voor deze tijdelijke woonruimtes zijn we op zoek naar jonge bewoners (22-28 jaar) die het leuk vinden om samen te wonen met andere bewoners zoals studenten, werkende jongeren en bewoners met een extra zorgbehoefte en die een bijdrage willen leveren aan de opbouw van de community op deze locatie. Juist deze verplichte bijdrage maakt het verschil ten opzichte van andere locaties, iets doen voor een ander, dat vinden wij belangrijk.
Daarnaast is het belangrijk dat je een binding hebt met Amersfoort hebt. Je woont, werkt of studeert in Amersfoort of Utrecht en staat ingeschreven bij woningnet Eemvallei.

Regelmatig organiseren wij activiteiten en ook van de bewoners wordt gevraagd een steentje bij te dragen. Denk daarbij aan een gezamenlijk BBQ, eten in de keuken, spelletjes avonden maar ook buitenactiviteiten en het schoonhouden van het terrein.

Op de begane grond zijn diverse maatschappelijke betrokken ondernemers, waaronder een dagbesteding, huiswerkbegeleiding, drumschool en coaches.

Contract

Je krijgt van ons een tijdelijk contract op basis van de Leegstandwet. Dit kan al vanaf € 438,- per maand. Daar komen de servicekosten van € 390,- per maand nog bij. De genoemde bedragen zijn inclusief gas, water en elektra. Je inkomen mag niet hoger dan € 40.765,- zijn. Je kunt via de website van de belastingdienst kosteloos een Verklaring geregistreerd inkomen (voorheen IBRI/IB60) aanvragen. Het is mogelijk huurtoeslag aan te vragen.

In het kort

 • Je krijgt van ons een tijdelijk contract op basis van de Leegstandwet;
 • Maandelijkse kosten vanaf € 438,- dit is exclusief € 390,- aan servicekosten maar incl. gas, water, licht en internet;
 • Bewoners hebben een nette kamer met eigen badkamer en keukenblok. Ook is er een fietsenkelder aanwezig;
 • Bewoners maken gebruik van een gezamenlijke leefkamer en keuken;
 • Een omgeving waar ‘samenheid’ centraal staat;
 • Je kan gebruik maken van de gezamenlijke tuin;
 • Er worden regelmatig filmavonden georganiseerd;
 • Eigen inbreng wordt zeer gewaardeerd;
 • We hebben een eigen tuincommissie en kas;
 • Er is geen parkeerruimte voor auto’s beschikbaar;
 • Bij geschiktheid wordt er gehospiteerd.

Interesse?
Interesse om hier te wonen? Vul onderstaand contactformulier in of schrijf je direct in via onze website. Lees vooraf onze inschrijfprocedure door zodat je weet hoe het werkt en wat we van je verwachten als je je ingeschreven hebt.

  Naam*

  Geboortedatum*

  E-mailadres*

  (Mobiel) telefoonnummer*

  Vertel iets over jezelf*

   

  Ik geef toestemming dat Gapph contact met mij opneemt voor beschikbare woonruimte.

   

   

  De velden met een * zijn verplichte velden.