Op dit moment zijn alle bewoners geselecteerd. Heb jij interesse om op de wachtlijst te worden geplaatst, schrijf je dan in via onze site. Zodra er woonruimte beschikbaar komt nemen we contact met je op.

De galerijflat aan de Gouwzeestraat met 46 vierkamerwoningen wordt op termijn gesloopt. In de zomer van 2020 verhuizen gezinnen van de Gouwzeestraat naar een nieuwbouw eengezinswoning in Wherepark. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om de vrijgekomen woningen voor de overige periode tot sloop te huren met een tijdelijk contract. Heb jij interesse om jouw woonplek hier te creëren? Dit is wat we verwachten van je.

In Purmerend is een groot tekort aan woningen voor studenten en jongvolwassenen (tot 28 jaar). Deze locatie biedt een prima oplossing voor deze doelgroep. Wij zijn op zoek naar tijdelijke bewoners uit deze twee doelgroepen. Een binding met Purmerend is een pré.

Gemotiveerde bewoners die zich willen inzetten voor de buurt
Woningcorporatie Intermaris, eigenaar van de woningen, selecteert in samenwerking met ons de nieuwe tijdelijke bewoners. Wij zoeken hiervoor gemotiveerde bewoners (studenten of jongvolwassenen tot 28 jaar) die een nieuwe dynamiek aan de wijk geven. Op deze locatie is het belangrijk om goed contact te hebben met de buurt. Een fijne en leefbare (woon)omgeving voor iedereen. Daarom vragen we je om je in te zetten voor de buurt; je buren te helpen als dat nodig is. Ook vragen we jouw inzet om mee te denken, ideeën aan te reiken voor het organiseren van activiteiten en deze ook te organiseren. Want alleen samen maak je van de Gouwezeestraat een prettige plek om te wonen.

Wat verwachten we van jou?
Je zet je vrijwillig in voor omwonenden en de buurt. Je vindt het leuk om bijvoorbeeld mee te denken of te organiseren van een sport- en spelevenement voor de buurt. Daarnaast zoeken we bewoners die de buren graag willen helpen wanneer zij een hulpvraag hebben. Zoals vragen over het gebruik van internet, mobiele telefoon. Of misschien heeft je buurvrouw hulp nodig bij de boodschappen. Ook als het even niet lekker verloopt is het voor jou geen probleem om je buren vriendelijk aan te spreken op het nemen van hun verantwoordelijkheid. Bijvoorbeeld, er staat al een aantal dagen van hen een vuilniszak in de galerij. Prettig samen leven en samen verantwoordelijkheid nemen, daar gaan we voor in de Gouwzeestraat!

Het selectieproces
Hoe ziet het selectieproces eruit? Bij het selectieproces wordt er gekeken naar jouw onderbouwing en motivatie om in de Gouwzeestraat te willen wonen. Volg je een ‘sociale’ studie, heb je een actieve vrijwilligersfunctie, binding met de buurt of ervaring met soortgelijke projecten, dan heb je zeker een streepje voor! Tijdens het intakegesprek wordt gevraagd welke ideeën je zelf hebt om activiteiten te organiseren voor de buurt.
Gezien de grootte van de woningen zijn de woningen geschikt voor maximaal 2 bewoners, je mag samenwonen. Hiervoor moet je ingeschreven staan bij Woonmatch. Want als je na een tijd verhuisd, heb je wellicht voldoende punten opgebouwd om door te stromen naar een sociale huurwoning.
In de Gouwzeestraat wonen ook reguliere huurders, via woningcorporatie Intermaris. De Gouwzeestraat wordt dus een mix van ‘reguliere’ huurders en de tijdelijke huurders via Gapph.

De overeenkomst
Je krijgt van ons een contract op basis van TVL (Tijdelijke Verhuur op basis van de Leegstandwet). Jouw inkomen mag niet hoger dan €39.055,- zijn. Via de website van de belastingdienst vraag je kosteloos een Verklaring geregistreerd inkomen (voorheen IBRI/IB60) aanvragen.
De huurprijs is €400,- per maand. De maandelijkse servicekosten bedragen €50,-. Dit is inclusief water. Stadsverwarming en elektra vraag je zelf aan.

Hoe kom ik in aanmerking?
Zie jij het zitten om hier een fijne woonplek te creëren? De volgende zes vragen moet je met ‘ja’ kunnen beantwoorden:

 • Heb je binding met Purmerend?
 • Val je in de eerder genoemde doelgroep?
 • Ben je bereid je steentje bij te dragen voor de buurt?
 • Sta je ingeschreven bij Woonmatch (Waterland)?
 • Vind je het niet erg om in een tijdelijke woning te wonen met als gevolg dat je niet weet hoe lang je hier kunt wonen en dus wat vaker moet verhuizen?
 • En heb je een back-up als je je tijdelijke woning moet verlaten omdat de wijk gesloopt gaat worden?

Schrijf je in via onze website én stuur je motivatiebrief. Geef aan waarom jij in aanmerking wilt komen voor een tijdelijke woning in de Gouwzeestraat. Beschrijf goed wat jij voor de buurt kunt betekenen, wat is jouw motivatie? We zijn erg benieuwd en kijken uit naar jouw mail!
Stuur je motivatiebrief naar [email protected]. Heb je vragen? Mail of bel ons gerust.
Ons telefoonnummer is 088 62 62 200.

 Nog een paar leuke punten op een rij waarom het fijn wonen is in de Gouwzeestraat:

 • Je woont met een leuke groep mensen in een galerijflat. Samen zijn jullie mede verantwoordelijk voor een fijne leefomgeving.
 • Je helpt mee om de leefbaarheid te verbeteren in de wijk.
 • Je maakt gebruik van elkaars talenten.
 • Je leert veel andere mensen kennen.
 • Grote mate van zelfstandigheid, begeleid door Gapph.
 • Je leert hoe je een maatje kan zijn voor een buur die af en toe hulp nodig heeft.
 • Je ontwikkelt veel vaardigheden (en het staat goed op je CV!)
 • Een goede, ruime tijdelijke woonruimte.
 • Last but not least: het is gezellig!