Antikraak Amsterdam

Het vinden van een woning wordt je deze dagen niet gemakkelijk gemaakt. In grote steden zoals Amsterdam is de woningmarkt oververhit en ook de huurprijzen lopen torenhoog op. En net wanneer je je handtekening onder een koopakte wilt zetten, word je weer overboden. Wonen aan de Grachtengordel, in de Jordaan of de Pijp lijkt onmogelijk. Of toch niet helemaal? Antikraak in Amsterdam is misschien wel de oplossing voor jouw woonwens.

Bekijk het hele aanbod van Gapph

Wat is antikraak?

Antikraak voorkomt, zoals de naam al verraadt, dat krakers een pand bezetten. Een pand wordt verbouwd of een hele wijk geherstructureerd. De oude bewoners hebben een nieuwe plek gevonden en in de tussentijd staat het pand leeg.

De hoofdstad kent 820.000 inwoners, waarvan een groot deel op zoek is naar een passende woonruimte. Een leegstaand pand is aantrekkelijk voor krakers, inbrekers en vandalisme. Staat het pand leeg en wordt het niet aantoonbaar bewoond of gebruikt, dan wordt er niet gehandhaafd en krijgen kwaadwillenden vrij spel. Het pand verloedert en de leefbaarheid in de wijk neemt af. Antikraak-initiatieven gaan dit tegen en creëren een win-winsituatie voor bewoner én pandeigenaar.

Antikraak in Amsterdam wonen?

Door antikraak-oplossingen in Amsterdam (en de rest van Nederland) behoeden pandeigenaren zich tegen deze narigheden. Ben je van plan om antikraak te wonen? Als bewoner van een antikraakwoning in Amsterdam betaal je ter compensatie een lage, maandelijkse vergoeding. Enige flexibiliteit is wel vereist: De opzegtermijn is slechts 28 dagen. Op het moment van opzegging moet je als bewoner binnen no-time de woning weer uit. Antikraak wonen in Amsterdam is een prima tijdelijke oplossing voor de groeiende vraag aan betaalbare woningen.

Een alternatief op antikraak wonen in Amsterdam

Wel de lusten, niet de lasten? Een alternatief op antikraak in Amsterdam is wonen op basis van de Leegstandwet (TVL). Deze manier van wonen geeft je meer zekerheid. Een contract loopt minimaal zes maanden en bij opzegging vanuit de verhuurder heb jij drie maanden de tijd om een alternatieve woonruimte te zoeken.

Voordelig wonen in Amsterdam

Antikraak wonen of wonen op basis van de Leegstandwet is een prima opstap naar de woningmarkt, voor starters en studenten. Panden worden opgevuld en jij kunt vanuit je eigen plek op zoek naar een volgend huis. Terwijl je bespaart op woonlasten. Een win-winsituatie voor jou én de pandeigenaar.

Bij Gapph helpen we je bij het vinden van de juiste woning. Noem ons de cupido van de woningmarkt voor starters en studenten. Zo hebben we in december de koppen bij elkaar gestoken voor economische daklozen in Amsterdam en maken wij het mogelijk om tegen gunstige voorwaarden en lage maandelijkse lasten te wonen in Amsterdam.

Wist je dat we niet alleen woningen aanbieden in Amsterdam, maar je ons door het hele land kan vinden? Afhankelijk van de actuele projecten komen er maandelijks nieuwe woonruimtes beschikbaar. Bekijk ons aanbod aan voordelige woningen door heel Nederland.

Bekijk het aanbod van woningen

Staat er geen woning tussen in Den Haag? Houd dan onze Facebook- en Instagrampagina in de gaten waar we iedere maand nieuw aanbod plaatsen. En wil je actief gaan zoeken? Schrijf je dan in.

Schrijf je in

Staat er op dit moment geen woning voor je tussen? Volg onze Facebookpagina waar we maandelijks het nieuwe werk- en woningaanbod publiceren. 

Leegstandbeheer voor jouw pand(en) in Amsterdam?

Als pandeigenaar loopt je to-do-list over. Naast het bijhouden van de administratie en het onderhouden van je panden moet je er ook nog eens voor zorgen dat je investering rendabel blijft. En wanneer je dacht dat je alles in kannen en kruiken had, staat een van je panden leeg. Kortom: het beheren van vastgoed neemt veel tijd in beslag.

Wij zorgen voor meer uren in je dag. Niet letterlijk, maar door taken uit handen te nemen. Is er sprake van leegstand? Dan proberen wij binnen no-time de juiste matches te vinden voor jouw pand. Hierdoor hou je vandalisten, inbrekers en krakers buiten de deur. En ook op andere vlakken helpen we je verder, bijvoorbeeld:

Benieuwd hoe we alles uit jouw panden halen? Van Amsterdam tot Maastricht, wij denken graag met je mee. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact op

Woningaanbod

Goedkoop en tijdelijk wonen én de voordelen van een sociaal burencontact ervaren? Als bewoner van Gapph krijg je het allemaal. Bekijk ons woningaanbod of neem direct contact op.

Aanbod woonruimte

Gapph in beeld!

Gapph vastgoedbeheer
Logo KLB

    Naam (verplicht)

    E-mailadres (verplicht)

    Onderwerp

    Bericht