Antikraak Den Bosch

De huizenmarkt is oververhit en de huurprijzen lopen hoog op. Hierdoor wordt het voor starters en studenten lastig een appartement of kamer te bemachtigen. Zo ben jij -net als een groot deel van Den Bosch- waarschijnlijk op zoek naar een woning in de binnenstad, Den Bosch Zuid of de Maaspoort. Tot nu toe lijkt dit onmogelijk. Of toch niet helemaal? Antikraak in Den Bosch wonen is een alternatief op deze oververhitte woningmarkt.

Bekijk het hele aanbod van Gapph

Wat is antikraak wonen?

Antikraak wonen betekent dat je een pand tijdelijk betrekt, tegen lage maandelijkse lasten.  Deze vorm van wonen wordt vaak ingezet om te voorkomen dat leegstaande panden worden bewoond door krakers. Door starters, studenten of andere woningzoekenden te plaatsen in een antikraak woning, voorkomen we dat een pand verloedert en de leefbaarheid in de wijk achteruit gaat.

De woonvorm heeft niet alleen maar voordelen: dit is vaak van tijdelijke aard en je hebt minder rechten dan een ‘normale’ huurder. Antikraak wonen in Nijmegen is daarom vooral bedoeld als tijdelijke woonoplossing.

In onze prachtige Brabantse hoofdstad zijn er veel kapers op de kust met verkeerde intenties. Vanaf het moment dat een pand leeg staat en daarbij dus niet aantoonbaar in gebruik is, krijgen krakers en vandalen een vrijpas om te kunnen doen en laten wat ze willen. Op leegstaande panden wordt namelijk niet gehandhaafd. Dit probleem gaan we tegen door de panden op basis van antikraak aan te bieden: een win-win-winsituatie voor pandeigenaar, de leefbaarheid in de buurt die opbloeit en woningzoekenden.

Antikraak in Den Bosch wonen?

Door het hele land bemiddelen wij voor pandeigenaren om te voorkomen dat hun pand de dupe wordt van krakers, inbrekers of vandalisme.

Antikraak wonen in Den Bosch vraagt enige flexibiliteit. De opzegtermijn is slechts 28 dagen een back-up plan bij opzegging is essentieel.

Een alternatief is wonen op basis van de Leegstandswet. Hiermee heb je iets meer zekerheid: de minimale contractduur is zes maanden en de minimale opzegtermijn drie maanden. Wel de lusten, niet de lasten.

Voordelig wonen in Den Bosch

Of je nu voor antikraak wonen of wonen op basis van de Leegstandwet kiest: beide is een goede opstap voor een tijdelijke woning. Daarbij creëer je een win-win situatie waarbij de pandeigenaar blij zal zijn omdat zijn woning is bewoond en jij blij bent dat je kunt wonen in je favoriete stad. En dat tegen een lage vergoeding.

Wist je dat we niet alleen woningen aanbieden in Den Bosch, maar je ons door het hele land kan vinden? Afhankelijk van de actuele projecten komen er maandelijks nieuwe woonruimtes beschikbaar. Bekijk ons aanbod aan voordelige woningen door heel Nederland.

Bekijk het aanbod van woningen

Staat er op dit moment geen woning voor je tussen? Volg onze Facebookpagina waar we maandelijks het nieuwe werk- en woningaanbod publiceren.

Leegstandbeheer voor jouw pand(en) in Den Bosch?

Als pandeigenaar heb je genoeg zaken aan je hoofd. Je pand onderhouden, nieuwe bewoners plaatsen en de andere, dagelijkse beslommeringen kosten veel tijd.

Wij zorgen voor meer uren in je dag. Niet letterlijk, maar door taken uit handen te nemen. Is er sprake van leegstand? Dan proberen wij binnen no-time de juiste matches te vinden voor jouw pand. Hierdoor hou je vandalisten, inbrekers en krakers buiten de deur. En ook op andere vlakken helpen we je verder, bijvoorbeeld:

Benieuwd hoe we alles uit jouw panden halen? Van Den Bosch tot Groningen, wij denken graag met je mee. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact op

Woningaanbod

Goedkoop en tijdelijk wonen én de voordelen van een sociaal burencontact ervaren? Als bewoner van Gapph krijg je het allemaal. Bekijk ons woningaanbod of neem direct contact op.

Aanbod woonruimte

Gapph in beeld!

Gapph vastgoedbeheer
Logo KLB

    Naam (verplicht)

    E-mailadres (verplicht)

    Onderwerp

    Bericht