Antikraak Limburg

Het snel vinden van een woning is niet vanzelfsprekend. Met lange wachttijden op huurwoningen, ongelukkige lotingen of hoge huurprijzen zakt het lood je gemakkelijk in de schoenen. En heb je dan toch een woning gevonden? Dan rijzen de kosten voor gas, water en licht de pan uit.

Studeer je in Maastricht of woon je al je hele leven in Limburg en wil je niet je hele maandloon afdragen aan torenhoge huurprijzen? Een goed alternatief voor goedkoop huren, is het wonen in een antikraakpand. Wil jij graag wonen op basis van antikraak in Limburg? Lees dan gauw verder en ontdek welke voordelen het heeft.

Of bekijk direct de woningen in Limburg

Antikraak wonen in Limburg

Het begint te schemeren: de avond valt. In je gedachte dwaal je af naar hoe jij binnenkort je antikraak woning in Limburg zal betreden. Met een dikke trui aan treed jij je antikraak woning binnen via een kapot raam. Eenmaal binnen kruipt het schimmel tegen de muur en moet je een fikkie stoken om.. Nee, stop! Dat is niet het geval. Hoewel antikraak wonen misschien negatieve beelden oproept, is er niks van waar. Je woont in een goed onderhouden pand met gelijkgestemden.

Onze vastgoedbeheerder is slechts één belletje verwijderd en is regelmatig aanwezig in het pand om al je vragen te beantwoorden. Daarnaast vinden we het belangrijk om de buurt leefbaar te houden: daarom stimuleren we sociaal contact tussen buren en vinden er regelmatig evenementen in je buurt plaats.

Wat is antikraak wonen?

Op het moment dat een pand leeg staat hoef je maar met je ogen te knipperen of krakers staan al op de stoep. Ook zij weten dat zonder aantoonbare en geregistreerde activiteiten, de politie niet genoodzaakt is om te handhaven. Hierdoor is een leegstaand pand aantrekkelijk voor dieven, krakers en wordt het het mikpunt van vandalisme. Door leegstandbeheer toe te passen blijft het pand beheerd. Dit doen we door middel van bruikleen, tijdelijke verhuur en tijdelijke verhuur op basis van de Leegstandwet.

De voordelen van antikraak wonen in Limburg

Er zitten veel voordelen aan antikraak wonen in Limburg. Niet alleen woon je tegen lage kosten op de meest unieke locaties, het antikraak wonen in Limburg neemt de volgende voordelen met zich mee:

 • Wonen tegen een lage prijs;
 • De mogelijkheid om op een unieke locatie te wonen;
 • Flexibel;
 • Je woont met meerdere mensen in een pand;
 • Je kunt binnen een maand intrekken;
 • Het is maandelijks opzegbaar;
 • Wonen in de buurt van het centrum;
 • Aanbod in grote steden en door het hele land.

Wat voor antikraakpanden mag je verwachten in Limburg?

Wonen in antikraakpanden zorgt er soms voor dat je woont op unieke plekken. Denk aan een voormalig kantoorpand, zorginstelling of zelfs een landgoed. Alle bewoonbare panden hebben iets gemeen: ze staan namelijk allemaal te wachten tot er een nieuwe periode aanbreekt. Zo kan een pand gesloopt of soms ook gerenoveerd worden. Op het moment dat deze fase nog even op zich laat wachten, rest er voor woningcorporaties of vastgoedeigenaren nog één taak: ervoor zorgen dat de panden niet worden bezet door de verkeerde mensen.

Een win-win situatie: jij hebt tegen lage kosten een eigen stekkie, de panden blijven bezet en de buurt blijft leefbaar. Bekijk ons aanbod voor wonen op basis van antikraak in Limburg of de rest van het land.

Bekijk het aanbod

Een andere manier van wonen in Limburg

Bij zowel het antikraak wonen in Limburg, Friesland of Brabant gelden binnen Gapph dezelfde regels. Zeg je je antikraak woning op? Dan moet je binnen 28 dagen de sleutel teruggeven aan de eigenaar. Zorg er dus altijd voor dat je een vriend, familielid of andere woonruimte hebt om op terug te kunnen vallen.

Denk jij wat langer de tijd nodig te hebben om een nieuwe woonruimte te vinden? Een goede optie is het wonen op basis van de Leegstandwet. Hierbij heb je een contract dat minimaal zes maanden geldt en bij opzegging vanuit de verhuurder heb je minimaal drie maanden de tijd om een alternatieve woonruimte te bemachtigen.

Wonen op basis van de Leegstandwet óf antikraak in Limburg?

Gapph biedt zowel antikraak als Leegstandswet woningen aan. Met onze 25 jaar ervaring hebben we al tal van mensen kunnen verblijden met woningen door het hele land. Of je nu een nieuwe atelierruimte zoekt, een geluidsdichte werkkamer of een studentenkamer die groter is dan een bezemkast: Gapph helpt je graag verder. Ben je van plan om met Gapph te wonen? Dan kies je voor de volgende voordelen:

 • Wonen tegen lage kosten;
 • Wonen op unieke locaties;
 • Een fijne plek die je omtovert tot je huis;
 • Ruim 25+ jaar ervaring in de vastgoedmarkt;
 • Een vast aanspreekpunt die regelmatig op locatie is voor al je vragen, suggesties en eventuele reparaties;
 • De grootste leegstand- en vastgoedbeheerder van Europa;
 • Een plek waar sociaal contact hoog in het vaandel staat: een goede buur is beter dan een verre vriend!

Je volgende (antikraak) woning vinden via Gapph?

Zie je jezelf al in één van onze (antikraak) woningen wonen? Bekijk het aanbod op onze website of houd onze Facebookpagina in de gaten voor nieuwe parels in de markt. Is er op dit moment geen aanbod voor de provincie  Limburg beschikbaar? Schrijf je in en blijf op de hoogte.

Bekijk alle woningen

Woningaanbod

Goedkoop en tijdelijk wonen én de voordelen van een sociaal burencontact ervaren? Als bewoner van Gapph krijg je het allemaal. Bekijk ons woningaanbod of neem direct contact op.

Aanbod woonruimte

Gapph in beeld!

Gapph vastgoedbeheer
Logo KLB

  Naam (verplicht)

  E-mailadres (verplicht)

  Onderwerp

  Bericht