Antikraak Maastricht

Er zijn verschillende factoren die het bijna onmogelijk maken om als starter aan een woonruimte te komen: hoge huizenprijzen en een sport om te overbieden, torenhoge huurprijzen of lotingen waarbij je kans één op vijftig is. En is het je dan toch gelukt om een woning te bemachtigen? Dan betaal je vaak (te)veel voor het aantal vierkante meters of is de staat van de woning slecht.

Je wilt graag wonen in Maastricht. In de juist wijk, voorzien van alle gemakken en waarbij je maandelijks je spaarrekening kunt blijven spekken. Antikraak wonen is een toegankelijk en goedkoop initiatief op de huizenmarkt-gekte. Wil jij graag wonen op basis van antikraak in Maastricht? Lees dan snel verder en ontdek de voordelen.

Of bekijk direct woningen in Maastricht en omstreken

Antikraak wonen in Maastricht

Bij antikraak wonen in Maastricht denk je misschien aan tochtende ruimtes, waar het schimmel tegen de muur omhoog kruipt en het behang van de muur bladdert. Gelukkig is dat meestal niet het geval. In ieder geval niet als je gaat antikraak wonen in een pand van Gapph: de antikraakpanden worden goed onderhouden en je de vastgoedbeheerder is slechts één belletje van je verwijderd. Daarmee houden we de buurt leefbaar, de panden in nette staat en stimuleren we sociaal contact tussen buurtbewoners.

Wat is antikraak wonen?

Staat een pand leeg? Binnen no-time staan krakers onuitgenodigd binnen. Op het moment dat een pand leeg staat en er geen aantoonbare activiteiten meer plaatsvinden, is de politie niet genoodzaakt om te surveilleren. Daardoor wordt leegstaand vastgoed een magneet voor krakers, dieven en vandalisten. Met leegstandbeheer van Gapph zorgen we ervoor dat panden dit lot niet ondergaan. Dat doen we in verschillende vormen: Bruikleen, Tijdelijke Verhuur en Tijdelijke verhuur op basis van de Leegstandwet.

De voordelen van antikraak wonen in Maastricht

Wonen in de prachtige binnenstad van Maastricht, Wyck of in het Jeker- of Kommelkwartier voor een fijne prijs? Dat is mogelijk. Door te kiezen voor antikraak in Maastricht, woon je tegen lage kosten op een vaak unieke locatie. De voordelen die antikraak wonen in Maastricht zijn de volgende:

 • Wonen tegen een lage prijs;
 • De mogelijkheid om op een unieke locatie te wonen;
 • Flexibel;
 • Je woont met meerdere mensen in een pand;
 • Je kunt binnen een maand intrekken;
 • Het is maandelijks opzegbaar;
 • Wonen in de buurt van het centrum;
 • Aanbod in grote steden.

Wat voor antikraakpanden mag je verwachten in Maastricht?

Niet iedereen kan zeggen dat ze op een landgoed, in een kantoor of een voormalige zorginstelling hebben gewoond. Door antikraak te wonen kom je soms op unieke locaties terecht. Deze panden staan te wachten op een nieuwe fase, waarin ze gerenoveerd of soms zelfs gesloopt worden. Op het moment dat deze fase nog even op zich laat wachten is het de taak van woningcorporaties, vastgoedeigenaren en gemeenten om te voorkomen dat deze panden worden bezet door de verkeerde mensen. Je kunt dus tijdelijk en voordelig antikraak wonen in Maastricht of elders.

Een andere manier van wonen in Maastricht

Bij een antikraak woning in Maastricht moet je flexibel zijn ingesteld: bij opzegging moet je binnen 28 dagen de sleutel terug overhandigen aan de pandeigenaar. Het is dus belangrijk een alternatieve woonplek als back-up te hebben.

Een alternatief op antikraak wonen in Maastricht is wonen op basis van de Leegstandwet. Hierbij heb je een contract dat minimaal zes maanden geldt en bij opzegging vanuit de verhuurder heb je minimaal drie maanden de tijd om een alternatieve woonruimte te bemachtigen.

Wonen op basis van de Leegstandwet óf antikraak in Maastricht?

Met meer dan 25 jaar ervaring in de vastgoedmarkt en een bundeling van kennis en kunde, biedt Gapph op basis van zowel antikraak als de Leegstandswet woningen aan. Je vindt onze woningen niet alleen in Maastricht, maar door het hele land. Of je nu een werkkamer zoekt, een studentenkamer, een appartement óf een eengezinswoning: Gapph helpt je graag op weg. Ben je van plan om met Gapph te wonen? Dan kies je voor de volgende voordelen:

 • Wonen tegen lage kosten;
 • Wonen op unieke locaties;
 • Een fijne plek die je omtovert tot je huis;
 • Ruim 25+ jaar ervaring in de vastgoedmarkt;
 • Een vast aanspreekpunt die regelmatig op locatie is voor al je vragen, suggesties en eventuele reparaties;
 • De grootste leegstand- en vastgoedbeheerder van Europa;
 • Een plek waar sociaal contact hoog in het vaandel staat: een goede buur is beter dan een verre vriend!

Je volgende (antikraak) woning vinden via Gapph?

Zie je jezelf al in één van onze (antikraak) woningen wonen? Bekijk het aanbod op onze website of houd onze Facebookpagina in de gaten voor nieuwe parels in de markt. Is er op dit moment geen aanbod voor Maastricht beschikbaar? Schrijf je in en blijf op de hoogte.

Bekijk alle woningen

Woningaanbod

Goedkoop en tijdelijk wonen én de voordelen van een sociaal burencontact ervaren? Als bewoner van Gapph krijg je het allemaal. Bekijk ons woningaanbod of neem direct contact op.

Aanbod woonruimte

Gapph in beeld!

Gapph vastgoedbeheer
Logo KLB

  Naam (verplicht)

  E-mailadres (verplicht)

  Onderwerp

  Bericht