Antikraak in Utrecht

Je bent op zoek naar een antikraakwoning in Utrecht. Je ziet jezelf al wonen in de Vogelenbuurt, op de Tolsteegsingel of in Kanaleneiland. Maar in de huidige, oververhitte woningmarkt schieten de huurprijzen door het dak en is een hypotheek als starter of student niet op te brengen. Antikraak in Utrecht is mogelijk dé oplossing, vandaar dat je zocht op ‘antikraak utrecht’.

Wat is antikraak?

Met antikraak (of bruikleen) voorkomen pandeigenaren dat krakers de boel bezetten. De bewoners van antikraak panden ook wel ‘kraakwachten’ of antikrakers genoemd. Als bewoner van een antikraakwoning in Utrecht betaal je ter compensatie een lage, maandelijkse vergoeding. Flexibiliteit vanuit de bewoner is wel vereist: bij bruikleen (antikraak) is de opzegtermijn slechts 28 dagen. Dat betekent dat je als bewoner weer binnen no-time op zoek moet naar een andere woning bij opzegging.

Antikraak in Utrecht?

Lage maandlasten, maar tegelijkertijd wordt er ook veel flexibiliteit van je verwacht. Want antikraak wonen in Utrecht kan ervoor zorgen dat je binnen een maand weer op straat staat met je hele hebben en houden. Niet ideaal als je geen back-up woning hebt waar je tijdelijk kunt verblijven. Maar wist je dat er ook een voordelig alternatief is op antikraak wonen? Namelijk wonen op basis van de Leegstandwet (TVL – bruikleen). Deze manier van wonen biedt iets meer zekerheid. Je krijgt bijvoorbeeld een contract voor minimaal zes maanden en maximaal twee jaar. En de opzegtermijn is ten minste drie maanden. De Leegstandwet biedt de voordelen van antikraak wonen (in Utrecht) maar dan met iets meer zekerheid.

Een voordelige woonruimte in Utrecht vinden

Voor studenten, starters of personen die door privé omstandigheden op zoek zijn naar een tijdelijke woning is een woning op basis van de Leegstandwet of antikraak een prima, tijdelijk alternatief. Bij Gapph slaan we de brug tussen jou als woningzoekenden en leegstaande panden. Zo kun jij voordelig wonen in Utrecht tegen gunstige voorwaarden en lage maandelijkse lasten.
We bieden niet alleen woningen aan in Utrecht, maar verspreid over het hele land. Afhankelijk van de projecten die we leiden en beschikbaarheid komen er woningen beschikbaar. Onder ons aanbod kun je alle woningen vinden die op korte termijn kunt betrekken.

Bekijk het aanbod van woningen

Wist je dat je bij Gapph ook voordelig kantoorruimten kunt gebruiken? Bekijk ons aanbod aan werkruimten.

Leegstandbeheer voor jouw pand(en) in Utrecht?

Heb jij panden in Utrecht en is het beheer ervan een doorn in je oog? Dagelijks meldingen van bewoners over onderhoud, het bijhouden van de administratie en zorgen dat je investering rendabel blijft. Om nog maar niet te spreken over mogelijke leegstand en de risico’s die dat met zich meebrengt. Vastgoedbeheer neemt veel tijd en energie in beslag.

Bij Gapph nemen we dat voor je uit handen. Bij een leegstaand pand schakelen we snel tussen onze bewoners / ondernemers zodat deze risico’s je bespaard blijven. Ook kunnen we helpen bij het uit handen nemen van de dagelijkse beslommeringen rondom je vastgoed of het leiden van projecten. Op deze gebieden helpen we je graag:

Benieuwd hoe we alles uit jouw panden halen? Van Utrecht tot Ulicoten, wij helpen je graag. Neem contact op voor meer informatie.

Neem contact op

Woningaanbod

Goedkoop en tijdelijk wonen én de voordelen van een sociaal burencontact ervaren? Als bewoner van Gapph krijg je het allemaal. Bekijk ons woningaanbod of neem direct contact op.

Aanbod woonruimte

Gapph in beeld!

Gapph vastgoedbeheer
Logo KLB

    Naam (verplicht)

    E-mailadres (verplicht)

    Onderwerp

    Bericht