Antikraak Alkmaar
Antikraak en tijdelijjke huurwoningen Alkmaar

Wonen in Alkmaar

Gapph Vastgoedbeheer is een leegstandsbeheerder die landelijk opereert. Ook in Alkmaar beheren we regelmatig woningen en panden tegen leegstand. Die panden worden dan als antikraak- of als tijdelijke huurwoningen aangeboden. Het kan voorkomen dat door de oorspronkelijke bestemming van het pand onze opdrachtgever ervoor kiest, het pand te gebruiken voor tijdelijke werkruimte. Er worden dan tijdelijke ondernemers geplaatst door Gapph Vastgoedbeheer.

Gebouwen in Alkmaar

Alkmaar is een stad in de provincie Noord-Holland én de hoofdplaats van de gemeente Alkmaar. De woonplaats telt ruim 49 buurten die samen de stad maken tot hoe deze nu is. Een inwoner van Alkmaar wordt een Alkemaarder genoemd en in de volksmond zelfs kaaskop!

Wist je dat de naam van Alkmaar afgeleid is van vijvers en meren? De naam bestaat al sinds de middeleeuwen en rond de 10e eeuw werd de naam Alkmaar uitgesproken als Allecmere, waar "Alk-" de betekenis van moeras had.

Nu, in deze tijd heeft Alkmaar ruim 91.086 inwoners en is het een kenmerkende stad voor Nederland geworden. 

Ben jij benieuwd waar Gapph op dit moment woonruimte beschikbaar heeft? Bekijk het actuele woningaanbod en reageer via jouw 'Mijn Gapph' account.

Wat valt er te doen in Alkmaar?

In Alkmaar valt ontzettend veel te doen. Het historische centrum van Alkmaar heeft tal van sfeervolle pleinen met bars en terrassen om na een dag winkelen lekker te genieten van een drankje. Maar ook om lekker te lunchen of te dineren ben je in Alkmaar op het juiste adres. Er zijn namelijk heel veel knusse lunchcafés en restaurants. 

Alkmaar heeft voor ieder wat wils!

Naast het Kaasmuseum valt er in het mooie Alkmaar nog véél meer te beleven. Zo heeft het historische centrum van Alkmaar tal van gezellige pleintjes en monumentale gebouwen om te bewonderen. Maar de echte museumliefhebbers raken niet uitgekeken in Alkmaar. Zo heb je maar liefst nog drie andere musea in de buurt! 

Het historische centrum van Alkmaar heeft veel gezellige pleintjes en monumentale gebouwen. Naast het Hollandse Kaasmuseum heeft Alkmaar ook andere leuke musea: het Stedelijk Museum Alkmaar, het Beatles Museum en Biermuseum De Boom.

Daarnaast zijn er veel knusse lunchcafés en restaurants. Alkmaar staat in de top 10 leukste winkelsteden van Nederland, dus ook qua shoppen zit je goed! 

Het Kaasmuseum

Dat Alkmaar een super toffe stad is waar veel te beleven valt, dat weten we inmiddels. Maar wist je al dat er een écht Kaasmuseum in Alkmaar te vinden is? In het Kaasmuseum vind je allerlei interessante informatie over kaas: hoe wordt het gemaakt, wat is de geschiedenis van kaas en hoe ontstond de handel ervan.

Het Hollandse kaasmuseum bestaat sinds 1983 en bevindt zich in het monumentale waaggebouw van Alkmaar. Vanuit het Kaasmuseum heb je een prachtig uitzicht over het waagplein, waar ieder jaar de wereldberoemde kaasmarkt gehouden wordt en bezoekers van over de hele wereld naartoe komen. Vaak wordt de kaasmarkt ook in de echte Nederlandse klederdracht gehouden, precies zoals vroeger!

Het Biermuseum

Hou jij, of je partner, je vader óf je oom van een lekker biertje? Dan ben je in Alkmaar op het goede adres. Deze geweldige stad heeft namelijk iets wat je gewoon écht gezien moet hebben in je leven: het Biermuseum. En ja, je mag ook proeven!

Het Biermuseum in Alkmaar is gevestigd in het pand van de voormalige Brouwerij De Boom en ligt vlakbij de beroemde kaasmarkt waarover we hierboven al schreven. In het Biermuseum leer je alles over het 'natte goud' wat al jaren de meest bekende alcoholische drank in onze streken is. Na afloop van een bezoek aan het Biermuseum in Alkmaar is het mogelijk om verschillende biersoorten zelf te ervaren. Hoe leuk!

En ben jij nou een echte bierliefhebber? In het naastgelegen Proeflokaal de Boom, kun je lekker een biertje drinken aan de bar. De meest bijzondere bieren zijn hier te verkrijgen. In de zomermaanden ligt er zelfs een boot mét terras aangemeerd om heerlijk te genieten van de zon... Met een biertje in je hand! Als je achttien jaar of ouder bent natuurlijk.

Alkmaar vanaf het water

Alkmaar is een prachtige stad, maar ook een échte Nederlandse grachtenstad. Vroeger liepen de wateren vooral aan de buitenrand van de stad Alkmaar, maar inmiddels is de stad zodanig gegroeid dat de waterwegen zich volledig door Alkmaar begeven. Vroeger... vér vroeger... werden deze grachten gebruikt als waterwegen, riolering of stadsverdediging (in tijden van oorlog). In de moderne tijd dienen deze grachten met name nog als decoratie van het mooie Alkmaar. Je zult je dan ook niet verbazen dat er tal van gave rondvaarten te boeken zijn. Deze rondvaarten zijn zeker de moeite waard; binnen drie kwartier zie je alle hoogtepunten van Alkmaar en vaar je onder iedere laag-liggende brug door. Wel is het sterk aan te raden om goed te bukken in deze situatie! Bekijk hieronder wat je kunt verwachten van een rondvaart in Alkmaar:

Winkelen in Alkmaar

Wist je dat Alkmaar zelfs in de top 10 leukste winkelsteden van Nederland staat? In Alkmaar vind je altijd wat je zoekt. Van kleine boetiekjes tot grotere winkelketens. Wist je dat er zelfs speciale winkelroutes gemaakt zijn zodat je geen winkel zal missen?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk hier alle winkelroutes.

Hoe kom je in aanmerking voor een woonruimte in Alkmaar?

Stap 1. Account aanmaken
Maak een Mijn Gapph account aan. De kosten hiervan bedragen 20 euro per jaar.

Stap 2. Extra gegevens
Vul de extra gegevens in (hoe meer we weten van onze kandidaten, des te meer kans je maakt).

Stap 3. Reageer
Reageer op de woonruimte(s) waar je graag wil wonen.

Stap 4. Documenten
Upload de documenten die we nodig hebben van je.

Stap 5. Selectieproces
Alles geüpload? Mooi! Wij gaan dan over op een selectieproces. Dit kan soms op de dag zelf zijn, soms duurt het een paar weken. het is lastig als je snel ruimte zoekt, maar we hopen dat je nog even geduld kunt hebben. Tijdens dit proces gaan we bekijken wie we gaan uitnodigen. Wordt je uitgenodigd? Dan zullen we contact met je opnemen om een bezichtiging in te plannen.

Reageer op alle ruimtes

Ben je het toch niet geworden? Dat is vervelend. Maar het goede nieuws: je kunt met je account een jaar lang op al ons beschikbare aanbod reageren. We hopen dus dat je snel weer een woning tegenkomt op onze site of in je mailbox. Je krijgt van ons namelijk e-mail alerts van ruimtes die beschikbaar komen in de door jou aangegeven regio, zoals in Alkmaar. Mensen met een Mijn Gapph account zien zo dus altijd als eerste het nieuwe aanbod voorbij komen, vaak ruim voor het op social media staat.

Ontvang berichten

Je ontvangt altijd een bericht van ons. Dat kan soms na een dag zijn, soms na een paar weken. Soms hebben wij zelfs woningen in Alkmaar voor iets meer dan € 100,- per maand op onze website staan.

Kringloop winkels

Kringloopwinkel Alkmaar

Wijkverenigingen

Wijkvereniging Bergermeer

Woonruimte zoeken

Interveste antikraak