Antikraak Almere
Wonen in Almere - Centraal Station. Almere
Zairon, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Wonen in Almere

Almere is dé voorstad van Amsterdam. Hoewel de combinatie van de woorden "antikraak Amsterdam" waarschijnlijk meer tot de verbeelding spreekt dan "antikraak Almere", wil dat niet zeggen dat deze manier van wonen geen optie is in Almere. Ook in deze stad wachten nog talloze leegstaande panden op een tijdelijke huurder of bewoner, zodat de woningen niet ongewenst bewoond worden.

Door antikraak wonen is de verhuurder verzekerd van goed onderhoud van zijn vastgoed en is de huurder verzekerd van goedkoop wonen. Een duidelijke win-win situatie dus!

Dat Almere als voorstad van Amsterdam wordt gezien is niet verwonderlijk aangezien de stad op slechts 20 minuten vanaf de hoofdstad gelegen is.

8ste stad van Nederland

Inmiddels telt Almere al 220.000 bewoners en kunnen we met recht spreken over een grote stad die op plek 8 staat van de grootste steden van Nederland. Het is dus geen wonder dat woningen en huizen van belang zijn. Men verwacht overigens dat de stad doorgroeit tot 350.000 inwoners in 2030.

Naam Almere

In de middeleeuwen bestand het IJsselmeer niet zoals we dat nu kennen. Er lag wel een groot meer in het midden op de plek van het huidige IJsselmeer die de naam Almere droeg. Na meerdere overstromingen van het zeewater in het Almere ontstond de Zuiderzee. Toen de Afsluitdijk gerealiseerd was kon het water niet langer zee worden genoemd en werd het omgedoopt in IJsselmeer. Almere grenst vandaag de dag aan het IJmeer aan westkant. 

Tegenwoordig wordt Almere in straattaal ook wel 'Ally' genoemd.
"
Tegenwoordig wordt Almere in straattaal ook wel 'Ally' genoemd.
"

Almere vroeger

De gemeente Almere bestaat al 45 jaar, maar rijk aan geschiedenis is Almere zeker. Er zijn zelfs bodemvondsten uit de Steentijd en de Zuiderzeeperiode gevonden. Deze tijd is maar liefst 9000 voor Christus. 

Scheepswrakken

Vroeger, was Almere niet meer dan de Zuiderzee. Tegenwoordig worden er in de droge zeebodem van de polder heel veel Scheepswrakken gevonden. Er zijn al ruim 25 scheepswrakken gevonden. Ook vliegtuigwrakken uit de tweede wereldoorlog zijn terug te vinden op de IJsselmeerbodem.

Fietsen in Almere

Met zeker 500 kilometer aan fietsroutes, weten wij bijna zeker dat je je nooit zult vervelen. In Almere heb je maar liefst 440 kilometer een geheel vrij liggende fietspaden welke voor grotendeels ook geasfalteerd zijn. Er is een hoofdfietsnetwerk waar fietsers voorrang hebben en alle kruidingen op deze wegen zijn ongelijkvloers. Om fietsen in Almere nog fietsvriendelijker te maken zijn er verschillende tunnels en bruggen aangelegd. De meeste fietspaden liggen gescheiden van alle auto- en busbanen. Al deze aanpassingen maken Almere de veiligste en leukste fietsstad van Nederland!

Stad van LEGO

De architectuur van Almere maakt de stad zo bijzonder en uniek. Het is de jongste architectuurstad van Nederland. De kunstlinie in Almere Flevoland wilde daar iets mee doen en ze vroegen één van de dertien 'LEGO certified Professionals' ter wereld om een unieke stadsmaquette te bouwen. Hoe gaaf; je stad zien in het klein! 

Nooit eerder in de geschiedenis van LEGO is er een stad nagebouwd uit LEGO-steentjes. De stadsmaquette is gratis te bezoeken in Kunstlinie Almere Flevoland. Misschien zie je jouw woonwijk ook op deze maquette!

Gapph VastgoedbeheerStad van Lego

Hoe kom je in aanmerking voor een woonruimte in Almere?

Stap 1. Account aanmaken
Maak een Mijn Gapph account aan. De kosten hiervan bedragen 20 euro per jaar.

Stap 2. Extra gegevens
Vul de extra gegevens in (hoe meer we weten van onze kandidaten, des te meer kans je maakt).

Stap 3. Reageer
Reageer op de woonruimte(s) waar je graag wil wonen.

Stap 4. Documenten
Upload de documenten die we nodig hebben van je.

Stap 5. Selectieproces
Alles geüpload? Mooi! Wij gaan dan over op een selectieproces. Dit kan soms op de dag zelf zijn, soms duurt het een paar weken. het is lastig als je snel ruimte zoekt, maar we hopen dat je nog even geduld kunt hebben. Tijdens dit proces gaan we bekijken wie we gaan uitnodigen. Wordt je uitgenodigd? Dan zullen we contact met je opnemen om een bezichtiging in te plannen.

Reageer op alle ruimtes

Ben je het toch niet geworden? Dat is vervelend. Maar het goede nieuws: je kunt met je account een jaar lang op al ons beschikbare aanbod reageren. We hopen dus dat je snel weer een woning tegenkomt op onze site of in je mailbox. Je krijgt van ons namelijk e-mail alerts van ruimtes die beschikbaar komen in de door jou aangegeven regio, zoals in Almere. Mensen met een Mijn Gapph account zien zo dus altijd als eerste het nieuwe aanbod voorbij komen, vaak ruim voor het op social media staat.

Ontvang berichten

Je ontvangt altijd een bericht van ons. Dat kan soms na een dag zijn, soms na een paar weken. Soms hebben wij zelfs woningen in Almere voor iets meer dan € 100,- per maand op onze website staan.