Alphen aan den Rijn

Wonen in
Alphen aan den Rijn

Gapph Vastgoedbeheer is een leegstandsbeheerder die landelijk opereert. Ook in Alphen aan den Rijn beheren we regelmatig woningen en panden tegen leegstand. Die panden worden dan als antikraak- of als tijdelijke huurwoningen aangeboden.

Het kan voorkomen dat door de oorspronkelijke bestemming van het pand onze opdrachtgever ervoor kiest, het pand te gebruiken voor tijdelijke werkruimte. Er worden dan tijdelijke ondernemers geplaatst door Gapph Vastgoedbeheer.

Over Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn is de hoofdplaats van de gelijknamige Nederlandse gemeente Alphen aan den Rijn. De plaats bevindt zich in de provincie Zuid-Holland. Alphen aan den Rijn ligt tussen de rivieren het Oude Rijn en Gouwe, en bevindt zich in Veengebied 'Het Groene Hart'. Daarnaast is de gemeente omringt door vele grote steden zoals Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag. 

Inwoners van Alpen aan den Rijn worden Alphenaren genoemd.
"
Inwoners van Alpen aan den Rijn worden Alphenaren genoemd.
"

Geschiedenis Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn gaat ver terug in de tijd. Vroeger lag de plaats namelijk aan de noordgrens van het Romeinse rijk en vormde onderdeel van de versterking langs de Rijn. Een eerste Romeinse nederzetting: dit was Castellum Albania. Een Romeins fort voor hulptroepen. In de zestiende eeuw kregen de Alphenaren te maken met wateroverlast. Dijken braken door en einde achttiende eeuw werden de ontstane waterplassen drooggelegd.

Economie vroeger en nu


Ook qua economie was Alphen aan den Rijn geen achterloper. Het transport over de rivier zorgde voor veel economische activiteit en landbouw, veenderij, nijverheid, transport en handel waren de grootste vorm van inkomsten. 

Inmiddels is Alphen aan den Rijn uitgegroeid tot een flinke gemeente waar meerdere plaatsen aan vastgegroeid zijn. Tegenwoordig telt de gemeente Alphen aan den Rijn - die sinds 2014 is gefuseerd met de gemeentes Boskoop en Rijnwoude - ca. 107.000 inwoners.

Ook heeft Alphen aan den Rijn de coronacrisis meegemaakt, al vielen de klappen hiervan mee. Dit is te danken aan een flinke vertegenwoordiging vanuit de transport- en logistieksector, die door de bevoorrading van supermarkten en distributiecentra de omzetten flink zag groeien. Landelijk is de economie in 2022 met 5,3 procent gegroeid, aldus CBS.

Landbouw, veenderij, nijverheid, transport en handel waren de grootste vorm van inkomsten.
"
Landbouw, veenderij, nijverheid, transport en handel waren de grootste vorm van inkomsten.
"

Alpen aan den Rijn hedendaags

Vandaag de dag kenmerkt Alphen aan den Rijn zich door een landschap van veenweide, droogmakerijen, rivieren en kwekerijen. Inmiddels is Alphen aan den Rijn ook een gemeente en hebben andere gemeentes zich bijgevoegd. Alphen aan den Rijn telt vandaag de dag ruim 112.913 inwoners en heeft alweer plannen om uit te breiden. Bestemmingsplan Alphen Stad is goedgekeurd en biedt veel ruimte voor bijvoorbeeld een kantoor aan huis of winkels onder de nieuw te bouwen appartementen, in bepaalde gebieden van de stad.

Wat valt er te doen in Alphen aan den Rijn?

Naar het Avifauna gaan! Waan je tussen alle prachtige en tropische vogels. Naast alle mooie vogels vind je ook aapjes in het park. Ook zit er in Alphen aan den Rijn een schildpaddencentrum dat land- en moerasschildpadden van particuliere bedrijven opvangt. Dit centrum is ook open voor bezoekers

Wil je liever een dagje ontspannen? In Alphen aan den Rijn zitten genoeg wellness centra waar je heerlijk kunt genieten van een ontspannen dagje.

Hoe kom je in aanmerking voor een woonruimte in Alphen aan den rijn?

Stap 1. Account aanmaken
Maak een Mijn Gapph account aan. De kosten hiervan bedragen 20 euro per jaar.

Stap 2. Extra gegevens
Vul de extra gegevens in (hoe meer we weten van onze kandidaten, des te meer kans je maakt).

Stap 3. Reageer
Reageer op de woonruimte(s) waar je graag wil wonen.

Stap 4. Documenten
Upload de documenten die we nodig hebben van je.

Stap 5. Selectieproces
Alles geüpload? Mooi! Wij gaan dan over op een selectieproces. Dit kan soms op de dag zelf zijn, soms duurt het een paar weken. het is lastig als je snel ruimte zoekt, maar we hopen dat je nog even geduld kunt hebben. Tijdens dit proces gaan we bekijken wie we gaan uitnodigen. Wordt je uitgenodigd? Dan zullen we contact met je opnemen om een bezichtiging in te plannen.

Reageer op alle ruimtes

Ben je het toch niet geworden? Dat is vervelend. Maar het goede nieuws: je kunt met je account een jaar lang op al ons beschikbare aanbod reageren. We hopen dus dat je snel weer een woning tegenkomt op onze site of in je mailbox. Je krijgt van ons namelijk e-mail alerts van ruimtes die beschikbaar komen in de door jou aangegeven regio, zoals in Alphen aan den rijn. Mensen met een Mijn Gapph account zien zo dus altijd als eerste het nieuwe aanbod voorbij komen, vaak ruim voor het op social media staat.

Ontvang berichten

Je ontvangt altijd een bericht van ons. Dat kan soms na een dag zijn, soms na een paar weken. Soms hebben wij zelfs woningen in Alphen aan den rijn voor iets meer dan € 100,- per maand op onze website staan.