Antikraak Altena

Wonen in Altena

Ook in de Altena is het mogelijk dat je woonruimte tegenkomt die door Gapph tijdelijk wordt beheerd tegen leegstand. Die panden worden dan als antikraak- of als tijdelijke huurwoningen aangeboden. Het kan voorkomen dat door de oorspronkelijke bestemming van het pand onze opdrachtgever ervoor kiest, het pand te gebruiken voor tijdelijke werkruimte. Er worden dan tijdelijke ondernemers geplaatst door Gapph.

Over Altena

Altena is een Brabantse gemeente die is ontstaan op 1 januari 2019 door een fusie van de drie buurgemeenten in het land van Heusden en Altena; Werkendam, Aalburg en Woudrichem. Het besluit om te fuseren werd genomen in januari 2016. Op dit moment telt de gemeente Altena ruim 57.020 inwoners.

Ook in de Altena beheert Gapph wel eens vastgoed. Benieuwd of er op dit moment woonruimte in de omgeving beschikbaar is? 
Bekijk het actuele woningaanbod van Gapph hieronder! 


Woudrichem, gemeente Altena

De naam Altena

De gemeente naam verwijst naar het Land van Altena. De naam van Altena is gekozen via de gebruikelijke procedure: Er werd een lokale naamgevingscommissie ingeschakeld en hier kwamen ruim 807 unieke namen binnen die werden beoordeeld.

De bevolking kon vanaf een leeftijd van 16 jaar stemmen op de top 5 namen die uit de gigantische lijst kwamen.

AANTAL STEMMEN
Almerwaard: 948    
Altena:13.242
AltenaBiesbosch:2.848 
Maas & Merwe: 1.837
AANTAL STEMMEN Almerwaard: 948 Altena:13.242 AltenaBiesbosch:2.848 Maas & Merwe: 1.837

Slot Loevestein

Slot Loevestein is een van de beroemdste kastelen in Nederland en ligt aan de rand van het vestingstadje Woudrichem. Je kunt er prachtig wandelen langs de grachten van het kasteel. Daarnaast kun je in bunkers stappen om te ervaren hoe het leven vroeger was. De historie voel je nog goed. 

Bij Slot Loevestein heb je de mogelijkheid om te genieten van een heerlijk drankje op het terras of om de kasteelsferen van vroeger te ervaren met een wandeling door het kasteel. 

Ook zijn er regelmatig shows en activiteiten te beleven die je echt in de vroegere cultuur en sferen brengt. Erg leuk voor jong en oud! 

De ontsnapping van Hugo de Groot

Hugo de Groot was een rechtsgeleerde en werd gevangen genomen in Slot Loevestein. Op vijf juni 1619 werd hij veroordeeld voor landverraad: hij zou zijn eigen land in gevaar hebben gebracht. Tijdens dit gevangenschap las hij veel boeken, gebracht en gehaald in een grote kist. Deze kist werd altijd gecontroleerd, want hier mochten alleen boeken mee vervoerd worden. Het controleren van de kist gebeurde steeds minder omdat ze nooit iets vreemds vonden.

Michiel Jansz. van Mierevelt, Public domain, via Wikimedia Commons

De boekenkist van Hugo de Groot

Hugo de Groot had een plan, hij ontsnapte in deze boekenkist naar Gorcum en deed zich voor als een metselaar. Uiteindelijk is hij naar Parijs vertrokken met het idee om nooit meer terug te keren naar Nederland. 

Hugo de Groot wou 'zijn boekenkist' graag bewaren, maar is deze op enig ogenblik uit het oog verloren. Men was van ervan overtuigd dat de enige echte kist op Slot Loevestein tentoongesteld stond, tot Ridder van Rappard toegaf de kist in 1971 voor 700 gulden verkocht te hebben. Tot op de dag van vandaag beweren meerdere musea in het bezit van de 'echte' kist te zijn. 

Maar waar die is ...

Hoe kom je in aanmerking voor een woonruimte in Altena?

Stap 1. Account aanmaken
Maak een Mijn Gapph account aan. De kosten hiervan bedragen 20 euro per jaar.

Stap 2. Extra gegevens
Vul de extra gegevens in (hoe meer we weten van onze kandidaten, des te meer kans je maakt).

Stap 3. Reageer
Reageer op de woonruimte(s) waar je graag wil wonen.

Stap 4. Documenten
Upload de documenten die we nodig hebben van je.

Stap 5. Selectieproces
Alles geüpload? Mooi! Wij gaan dan over op een selectieproces. Dit kan soms op de dag zelf zijn, soms duurt het een paar weken. het is lastig als je snel ruimte zoekt, maar we hopen dat je nog even geduld kunt hebben. Tijdens dit proces gaan we bekijken wie we gaan uitnodigen. Wordt je uitgenodigd? Dan zullen we contact met je opnemen om een bezichtiging in te plannen.

Reageer op alle ruimtes

Ben je het toch niet geworden? Dat is vervelend. Maar het goede nieuws: je kunt met je account een jaar lang op al ons beschikbare aanbod reageren. We hopen dus dat je snel weer een woning tegenkomt op onze site of in je mailbox. Je krijgt van ons namelijk e-mail alerts van ruimtes die beschikbaar komen in de door jou aangegeven regio, zoals in Altena. Mensen met een Mijn Gapph account zien zo dus altijd als eerste het nieuwe aanbod voorbij komen, vaak ruim voor het op social media staat.

Ontvang berichten

Je ontvangt altijd een bericht van ons. Dat kan soms na een dag zijn, soms na een paar weken. Soms hebben wij zelfs woningen in Altena voor iets meer dan € 100,- per maand op onze website staan.