Antikraak Amersfoort

Wonen in Amersfoort

Gapph Vastgoedbeheer is een leegstandsbeheerder die landelijk opereert. Ook in Amersfoort beheren we regelmatig woningen en panden tegen leegstand. Die panden worden dan als antikraak- of als tijdelijke huurwoningen aangeboden. Het kan voorkomen dat door de oorspronkelijke bestemming van het pand onze opdrachtgever ervoor kiest, het pand te gebruiken voor tijdelijke werkruimte. Er worden dan tijdelijke ondernemers geplaatst door Gapph Vastgoedbeheer.

Waarom kiezen voor wonen via Gapph?

onze bewoners kiezen voor Gapph omdat er veel voordelen zijn gekoppeld aan het tijdelijk huren of het antikraak wonen.

  • Geen wachtlijsten
  • Goedkoop huren of antikraak wonen
  • Persoonlijke bemiddeling
  • Goed benaderbaar > Contact via mail, Messenger of telefoon
  • Avontuurlijke locaties: zelfs wonen in kerken, kloosters of zwembaden

Ook actief in Amersfoort

Gapph is te vinden in heel Nederland. Dat betekent dat wij ook actief zijn in Amersfoort. Zo hebben we jarenlang projecten beheerd bij de Ganskuijl in Amersfoort en ook het Fideliohof, Florestanhof, de Gasthuislaan, Leonorehof en de Liendertseweg werden tijdelijk beheerd. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.


Wijken van Amersfoort

Amersfoort is immers geen kleine gemeente met zijn ruim 158.000 inwoners. Ook kleine dorpen als Hoogland en Hooglanderveen horen inmiddels bij Amersfoort en worden nu ingedeeld als wijken met een woonfunctie. Net zoals de andere wijken: Bergkwartier, De koppel, De Kruiskamp, Het Gein, Kattenbroek, Leusderkwartier, Liendert, Nieuwland, Randenbroek, Rustenburg, Schothorst, Schuilenburg, Soesterkwartier, Stadskern, Valleipoort, Vathorst, Vermeerkwartier, Zielhorst en Zonnehof

Gebouwen in Amersfoort

Amersfoort telt in totaal 68.809 woningen. Hiervan is 59% koopwoning en behoort 29% tot een woningcorporatie zoals De Alliantie. 64% is eengezinswoning en 78% van de woningvoorraad is van voor 2000 (bron: AlleCijfers.nl).

De stad telt ruim 400 rijksmonumenten en twee Rijksbeschermde stadsgezichten: De binnenstad en het Bergkwartier. Een stadsgezicht is een uitzicht op de stad waarbij een deel van de stad centraal staat.

Wil je weten hoe de binnenstad van Amersfoort er 100 jaar geleden uitzag? Bekijk dan dit filmpje op YouTube. Voorzien van geluiden en helemaal ingekleurd. Prachtig!


Amersfoort vroeger

De Onze Lieve Vrouwetoren is misschien het meest herkenbare punt in de binnenstad. Naast het middelpunt van het centrum wordt het ook het middelpunt van Nederland genoemd. Ook zijn er nog delen van de oude stadsmuur zichtbaar die al in 1300 werd opgetrokken om Amersfoort te beschermen tegen aanvallen van buitenaf.

De Keientrekkers

De Amersfoortse Kei is een grote zwerfsteen die in de stad te zien is. De bijnaam van Amserfoort is dan ook Keistad en de inwoners hebben hierom de geuzennaam Keientrekkers geadopteerd. Er worden tegenwoordig zelfs stadsfeesten georganiseerd die de naam Keistadfeesten dragen. Dat de kei niet zomaar van zijn plek komt moge logisch zijn: hij weegt 7157 kilogram!

Amersfoortse kei

Hoe kom je in aanmerking voor een woonruimte in Amersfoort?

Stap 1. Account aanmaken
Maak een Mijn Gapph account aan. De kosten hiervan bedragen 20 euro per jaar.

Stap 2. Extra gegevens
Vul de extra gegevens in (hoe meer we weten van onze kandidaten, des te meer kans je maakt).

Stap 3. Reageer
Reageer op de woonruimte(s) waar je graag wil wonen.

Stap 4. Documenten
Upload de documenten die we nodig hebben van je.

Stap 5. Selectieproces
Alles geüpload? Mooi! Wij gaan dan over op een selectieproces. Dit kan soms op de dag zelf zijn, soms duurt het een paar weken. het is lastig als je snel ruimte zoekt, maar we hopen dat je nog even geduld kunt hebben. Tijdens dit proces gaan we bekijken wie we gaan uitnodigen. Wordt je uitgenodigd? Dan zullen we contact met je opnemen om een bezichtiging in te plannen.

Reageer op alle ruimtes

Ben je het toch niet geworden? Dat is vervelend. Maar het goede nieuws: je kunt met je account een jaar lang op al ons beschikbare aanbod reageren. We hopen dus dat je snel weer een woning tegenkomt op onze site of in je mailbox. Je krijgt van ons namelijk e-mail alerts van ruimtes die beschikbaar komen in de door jou aangegeven regio, zoals in Amersfoort. Mensen met een Mijn Gapph account zien zo dus altijd als eerste het nieuwe aanbod voorbij komen, vaak ruim voor het op social media staat.

Ontvang berichten

Je ontvangt altijd een bericht van ons. Dat kan soms na een dag zijn, soms na een paar weken. Soms hebben wij zelfs woningen in Amersfoort voor iets meer dan € 100,- per maand op onze website staan.

Kringloop winkels

Kringloop Amersfoort

Wijkverenigingen

Binnenstad
Hoogland

Woonruimte zoeken

Huurwoningen Amersfoort