Antikraak Arnhem
John Frostbrug Arnhem met schemering

Woonruimte in Arnhem

Ben je op zoek naar woonruimte in Arnhem? Of het nu om een appartement in een zorgcentrum gaat of een vrijstaande boerderij, we krijgen regelmatig aanbod van tijdelijke huurwoningen of antikraak woningen in Arnhem. En dat het een leuke stad is om in te wonen leggen we je hier graag uit.

De Slag om Arnhem

Een klein beetje geschiedenis en topografie is noodzakelijk als je meer van Arnhem wil weten. Arnhem staat internationaal bekend om de Slag om Arnhem en uiteraard vanwege de brug over de Rijn. In 1978 werd deze brug John Frostbrug gedoopt. John Dutton Frost was de luitenant-kolonel die in de Tweede Wereldoorlog de brug wilde heroveren op de Duitsers, hetgeen hem niet lukte. Ook in de Tweede Wereldoorlog was de brug een zeer belangrijke verbinding over de Rijn. Tijdens De slag om Arnhem in 1944 bleek dat die de brug niet kon worden ingenomen op de Duitsers waardoor het noorden en westen van Nederland niet bevrijd kon worden. Dit resulteerde zelfs in de hongerwinter.

Jaarlijks bezoeken vele mensen de John Frostbrug, als ware het een pelgrimsoord voor veteranen en geïnteresseerden van de Slag om Arnhem.

A bridge too far - De slag om Arnhem
Rob Mieremet / Anefo, CC BY-SA 3.0 NL, via Wikimedia Commons

Grootste natuurgebied van Nederland

Maar Arnhem is ook de doorgang tot het grootste natuurgebied van Nederland: De Veluwe.
Dit natuurgebied is maar liefst 1000 vierkante meter en staat bekend om zijn bosrijke omgeving, maar beslaat tevens het grootste heidegebied van Nederland. Als je nog nooit zwijnen of reeën hebt gezien, moet je het gebied eeb keer bezoeken. Je komt ze hier zeker tegen (als het niet te druk is met toeristen).

Het gebied loopt vanaf Arnhem helemaal tot aan het Veluwemeer (bij Flevoland). Ook kroondomein Het Loo vind je in het gebied van de Veluwe (bij Apeldoorn).


Trolleybus

Voor Arnhemmers is het de gewoonste zaak van de wereld, maar de trolleybus is toch wel echt een bezienswaardigheid. Anrhem is de enige stad in Nederland waar deze bussen 'aan een touwtje' nog rijden. Al sinds 1949 rijden de bussen door de stad. Ze vervingen de trams en de trambanen die volledig waren verwoest in de oorlog.

Gapph VastgoedbeheerTrolleybussen in Arnhem

Tarieven van huurwoningen in Arnhem

De gemiddelde huurprijzen van Arnhem zijn relatief laag. Arnhem hoort bij de top 5 steden met de laagste huurtarieven per vierkante meter. Toch betaal je nog bijna 12 euro per vierkante meter. Voor een appartementje betaal je dus al snel meer dan 600 euro per maand. Ga je echter tijdelijke huren (bijvoorbeeld via Gapph) dan betaal je tussen de 300 en 600 euro voor een groter appartement.

En antikraak kan nog goedkoper. Je kunt al voor €115,- per maand antikraak wonen in de Gelderse stad. Zeker de moeite waard dus om naar uit te kijken.

Hoe kom je in aanmerking voor een woonruimte in Arnhem?

Stap 1. Account aanmaken
Maak een Mijn Gapph account aan. De kosten hiervan bedragen 20 euro per jaar.

Stap 2. Extra gegevens
Vul de extra gegevens in (hoe meer we weten van onze kandidaten, des te meer kans je maakt).

Stap 3. Reageer
Reageer op de woonruimte(s) waar je graag wil wonen.

Stap 4. Documenten
Upload de documenten die we nodig hebben van je.

Stap 5. Selectieproces
Alles geüpload? Mooi! Wij gaan dan over op een selectieproces. Dit kan soms op de dag zelf zijn, soms duurt het een paar weken. het is lastig als je snel ruimte zoekt, maar we hopen dat je nog even geduld kunt hebben. Tijdens dit proces gaan we bekijken wie we gaan uitnodigen. Wordt je uitgenodigd? Dan zullen we contact met je opnemen om een bezichtiging in te plannen.

Reageer op alle ruimtes

Ben je het toch niet geworden? Dat is vervelend. Maar het goede nieuws: je kunt met je account een jaar lang op al ons beschikbare aanbod reageren. We hopen dus dat je snel weer een woning tegenkomt op onze site of in je mailbox. Je krijgt van ons namelijk e-mail alerts van ruimtes die beschikbaar komen in de door jou aangegeven regio, zoals in Arnhem. Mensen met een Mijn Gapph account zien zo dus altijd als eerste het nieuwe aanbod voorbij komen, vaak ruim voor het op social media staat.

Ontvang berichten

Je ontvangt altijd een bericht van ons. Dat kan soms na een dag zijn, soms na een paar weken. Soms hebben wij zelfs woningen in Arnhem voor iets meer dan € 100,- per maand op onze website staan.

Gezondheid

tekst link

In de buurt

Informatie Arnhem

Nieuws

RTV Arnhem

Toerisme

Mooi Gelderland

Wonen in

Wonen in Arnhem