Antikraak Breda
object-cover object-left-top w-full strekken

Wonen in Breda

Gapph Vastgoedbeheer is een leegstandsbeheerder die landelijk opereert. Ook in Breda beheren we regelmatig woningen en panden tegen leegstand. Die panden worden dan als antikraak- of als tijdelijke huurwoningen aangeboden. Het kan voorkomen dat door de oorspronkelijke bestemming van het pand onze opdrachtgever ervoor kiest, het pand te gebruiken voor tijdelijke werkruimte. Er worden dan tijdelijke ondernemers geplaatst door Gapph.

Ook actief in Breda

Gapph opereert in heel Nederland. Dat betekent dat wij ook actief zijn in Breda (en eigenlijk overal in het westen van Noord-Brabant). De Breda kenmerkt zich door een historische stadskern die gebouwd is rondom het oude Kasteel van Breda waar momenteel de koninklijke Militaire Academie gevestigd is. Andere trekpleisters in de stad zijn de Onze-Lieve-Vrouwenkerk, de Grote markt, stadspark ‘Het Valkenberg’ en de Prinsenkade. De stad is gelegen in een bosrijke omgeving en in hun stadslied benadrukken de Bredanaren het als Parel van het Zuiden.

Waarom kiezen voor wonen via Gapph?

Onze bewoners kiezen voor Gapph omdat er veel voordelen zijn gekoppeld aan het tijdelijk huren of het antikraak wonen. 


Schrijf je in bij Gapph

Bevolking van Breda

Naast Bredanaar worden mensen uit Breda overigens ook Bredaënaar of Bredaër genoemd. Waren er in 1940 nog 50.000 Bredanaars, inmiddels zijn het er bijna 200.000. Hiervan wonen er ongeveer 150.000 in de stad zelf. Dat betekent ook dat er veel woonruimte in Breda beschikbaar moet zijn om al deze mensen te huisvesten.

Bredanaar Bredaënaar Bredaër
Bredanaar Bredaënaar Bredaër

Loop anders even mee door de stad in 4k!

Over woningen in Breda

Hofhuizen

Een aantal grote huizen in Breda trekken specifiek de aandacht. Het zijn zogenaamde Hofhuizen en karakteristiek voor de stad. Dit zijn woningen die oorspronkelijk behoorden aan de familie van de Nassaus die er resideerden. De hofhuizen zijn vaak L- of U-vormig en hebben een binnenplaats. Bekende huizen in Breda zijn ‘Huis Brecht’, ‘Huis Conroy’, ‘Huis Wijngaarde’ en het oude Gouvermentshuis aan het Kasteelplein in het centrum van Breda.

Voormalig Gouverneurshuis - Een van de hofhuizen in Breda

Kasteel van Breda

Het oudste huis in Breda is De Iseren Leeu en stamt uit 1490. Het overgrote deel van de woningen in Breda dateert door grote stadsbranden van na de Middeleeuwen. Breda heeft een belangrijke historische stadskern, die zich over de eeuwen heeft gevormd rond het Kasteel van Breda,

M.Minderhoud, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Hoe kom je in aanmerking voor een woonruimte in Breda?

Stap 1. Account aanmaken
Maak een Mijn Gapph account aan. De kosten hiervan bedragen 20 euro per jaar.

Stap 2. Extra gegevens
Vul de extra gegevens in (hoe meer we weten van onze kandidaten, des te meer kans je maakt).

Stap 3. Reageer
Reageer op de woonruimte(s) waar je graag wil wonen.

Stap 4. Documenten
Upload de documenten die we nodig hebben van je.

Stap 5. Selectieproces
Alles geüpload? Mooi! Wij gaan dan over op een selectieproces. Dit kan soms op de dag zelf zijn, soms duurt het een paar weken. het is lastig als je snel ruimte zoekt, maar we hopen dat je nog even geduld kunt hebben. Tijdens dit proces gaan we bekijken wie we gaan uitnodigen. Wordt je uitgenodigd? Dan zullen we contact met je opnemen om een bezichtiging in te plannen.

Reageer op alle ruimtes

Ben je het toch niet geworden? Dat is vervelend. Maar het goede nieuws: je kunt met je account een jaar lang op al ons beschikbare aanbod reageren. We hopen dus dat je snel weer een woning tegenkomt op onze site of in je mailbox. Je krijgt van ons namelijk e-mail alerts van ruimtes die beschikbaar komen in de door jou aangegeven regio, zoals in Breda. Mensen met een Mijn Gapph account zien zo dus altijd als eerste het nieuwe aanbod voorbij komen, vaak ruim voor het op social media staat.

Ontvang berichten

Je ontvangt altijd een bericht van ons. Dat kan soms na een dag zijn, soms na een paar weken. Soms hebben wij zelfs woningen in Breda voor iets meer dan € 100,- per maand op onze website staan.