Antikraak Ede
Centrum Ede woningen en huizen antikraak en tijdelijke verhuur

Wonen in Ede

Door heel Nederland, in zeer veel steden en dorpen vind je panden die tegen leegstand worden beheerd door Gapph. Ook in het Gelderse Ede worden woningen, scholen, zorgcentra's etc. regelmatig tegen leegstand beheerd. Die panden worden dan als antikraak- of als tijdelijke huurwoningen aangeboden. We proberen op deze pagina meer te vertellen over het (antikraak) wonen in Ede en omgeving.

Overigens kan het voorkomen dat door de oorspronkelijke bestemming van het pand onze opdrachtgever ervoor kiest, het pand te gebruiken voor tijdelijke werkruimte. Er worden dan tijdelijke ondernemers geplaatst door Gapph Vastgoedbeheer in plaats van bewoners.

Over Ede

Ede is een gemeente, zowel een plaats in de provincie Gelderland. Ede heeft ruim 119.968 inwoners, verdeeld over 50.056 woningen. Een hele fijne plek om te wonen of om er een dagje op uit te gaan. Ede ligt op de westflank van de Veluwe en dat wil zeggen dat de natuur altijd dichtbij is! Ede is dan ook een plek waar natuur, entertainment en cultuur samenkomt. 

Ook op zoek naar woonruimte? Gapph heeft aanbod beschikbaar! Klik op onderstaande button om te zien waar Gapph op dit moment woonruimte beschikbaar heeft. 

Ede is een plek waar natuur, entertainment en cultuur samenkomt.
"
Ede is een plek waar natuur, entertainment en cultuur samenkomt.
"

Kröller-Müller Museum

In het Kröller-Müller Museum sta je oog in oog met de mooiste collecties van wereldbekende schilders zoals Vincent van Gogh, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. Naast bekende kunstenaren uit de vroegere tijd worden bezoekers ook regelmatig verrast met presentaties van hedendaagse kunstenaars. 

Prachtige kunst is zowel binnen als buiten te ontdekken. Zo heeft het Kröller-Müller Museum een uitgestrekte beeldentuin met sculpturen. In deze beeldentuin staan verschillende paviljoens waar nog meer kunstwerken te bekijken zijn. Het Kröller-Müller Museum ligt midden in de Veluwe en is daarom een heerlijke plek om te komen genieten van kunst én rust. 


Officieel heeft Ede geen stadsrechten. Maar omdat Ede zo groot is voelt het voor veel inwoners wel echt als een stad. Dat komt omdat het dorp eigenlijk van alles voorzien is: een theater, bioscoop, stations, musea, een ziekenhuis en diverse winkels. 
Dorp of stad?
"
Dorp of stad?
"

Eder Kuil

Dit is hét openlucht theater van Ede en is alweer 100 jaar geleden in 1936 gebouwd. Echter is het openlucht theater destijds niet gebouwd voor entertainment, maar voor de werkverschaffing. 

Hoe dat in zijn werk ging? Er werd 'even' 20.500 kubieke meter grond uitgegraven. Hoe? Met kruiwagens en kiepkarren op rails! Wist je dat een deel van de arbeiders nog erg jong waren en werden gehuisvest in het werkverschaffingskamp voor jeugdige werklozen? Het theater heeft 2060 zitplaatsen en gemaakt op de hoeveelheid bewoners in Ede, destijds. Interessant!

Benieuwd hoe het openlucht theater de Eder Kuil er vandaag de dag uitziet? Bekijk de video hiernaast.

Historisch Museum Ede

In Ede vind je een historisch museum dat een erg uitgebreide verzameling aan collectiestukken beheert. Een gedeelte van de collectie wordt zo nu en dan tentoongesteld op een aantal exposities in Ede. Historisch Museum Ede houdt rekening met iedere doelgroep en dat laten ze zien door de verschillende manieren waarop zij kunst presenteren: een educatief programma, een lezing, kinderactiviteit of een archeologisch onderzoek!

Hoe kom je in aanmerking voor een woonruimte in Ede?

Stap 1. Account aanmaken
Maak een Mijn Gapph account aan. De kosten hiervan bedragen 20 euro per jaar.

Stap 2. Extra gegevens
Vul de extra gegevens in (hoe meer we weten van onze kandidaten, des te meer kans je maakt).

Stap 3. Reageer
Reageer op de woonruimte(s) waar je graag wil wonen.

Stap 4. Documenten
Upload de documenten die we nodig hebben van je.

Stap 5. Selectieproces
Alles geüpload? Mooi! Wij gaan dan over op een selectieproces. Dit kan soms op de dag zelf zijn, soms duurt het een paar weken. het is lastig als je snel ruimte zoekt, maar we hopen dat je nog even geduld kunt hebben. Tijdens dit proces gaan we bekijken wie we gaan uitnodigen. Wordt je uitgenodigd? Dan zullen we contact met je opnemen om een bezichtiging in te plannen.

Reageer op alle ruimtes

Ben je het toch niet geworden? Dat is vervelend. Maar het goede nieuws: je kunt met je account een jaar lang op al ons beschikbare aanbod reageren. We hopen dus dat je snel weer een woning tegenkomt op onze site of in je mailbox. Je krijgt van ons namelijk e-mail alerts van ruimtes die beschikbaar komen in de door jou aangegeven regio, zoals in Ede. Mensen met een Mijn Gapph account zien zo dus altijd als eerste het nieuwe aanbod voorbij komen, vaak ruim voor het op social media staat.

Ontvang berichten

Je ontvangt altijd een bericht van ons. Dat kan soms na een dag zijn, soms na een paar weken. Soms hebben wij zelfs woningen in Ede voor iets meer dan € 100,- per maand op onze website staan.