Antikraak Enschede
Antikraak en tijdelijjke huurwoningen Enschede

Wonen in Enschede

Gapph Vastgoedbeheer is een leegstandsbeheerder die landelijk opereert. Ook in Enschede beheren we regelmatig woningen en panden tegen leegstand. Die panden worden dan als antikraak- of als tijdelijke huurwoningen aangeboden. Het kan voorkomen dat door de oorspronkelijke bestemming van het pand onze opdrachtgever ervoor kiest, het pand te gebruiken voor tijdelijke werkruimte. Er worden dan tijdelijke ondernemers geplaatst door Gapph Vastgoedbeheer.

Gebouwen in Enschede

In Enschede wonen op dit moment ruim 160.558 inwoners, verdeeld over 75.925 woningen in 10 wijken. Ruim 51% van alle woningen in Enschede zijn huurwoningen! 

Houd het aanbod van Gapph goed in de gaten om te zien of er in Enschede woonruimte vrijkomt. Je bekijkt het actuele woningaanbod via de knop hieronder. 

De stad zonder grachten

In de middeleeuwen was Enschede een kleine stad: een oude markt, kerk en eromheen een paar straten met een wal. Er waren twee poorten om Enschede binnen te treden: de Veldpoort en Eschpoort. In 1325 kreeg Enschede stadsrechten en was daarom toegestaan een gracht aan te leggen en de tweede gracht volgde 100 jaar later. 

De binnengracht van Enschede verdween na de grote stadsbrand waar een houten huis in vlammen opging en de stadsversiering door harde wind ook meegenomen werd in het vuur. De buitenste gracht verdween nadat Eindhoven in bezit kwam van prins Maurits.

De Walstraat

Het gerucht gaat dat tijdens de stadsbrand in 1862 hun kostbaarheden in de gracht van de Walstraat gooiden. Toen de stad weer opgebouwd werd, heeft niemand hier meer aan gedacht. Onder de straten van Enschede zouden nu nog erg veel kostbaarheden te vinden zijn. 

Dive World Enschede

In Enschede vind je Dive World. Dit is een 10 meter diepe indoor duiktoren die is gevuld met 1,3 miljoen liter water. Dat is een hoop! Maar wees niet bang, het water is minimaal 23 graden warm, dus je staat niet te bibberen. Ook wel weer fijn. Op verschillende niveaus in de toren bevinden zich platformen. Zo kan op iedere diepte het vaardigheidsniveau van de duiker worden bijgehouden en uitrusting worden getest.

Hoe zo'n duik in Dive World Enschede eraan toegaat? Bekijk de video hiernaast voor een goede eerste indruk. 

Gapph VastgoedbeheerDive World Enschede

Grolsch Brouwerij Tour

In Enschede drinken ze bier, en niet zomaar bier... maar Grolsch! Tijdens deze tour kom je alles te weten over het merk Grolsch, de fles waar het gouden nat in te koop is. Ook kom je meer te weten over de historie van Grolsch en uiteraard ook de reclames die voor het bier gemaakt worden. Tijdens deze 2,5-uur durende tour word je meegenomen door de brouwerij, de bottelarij en uiteraard krijg je de mogelijkheid om bieren van Grolsch te proeven. Een leuk mannenuitje dus!


Hoe kom je in aanmerking voor een woonruimte in Enschede?

Stap 1. Account aanmaken
Maak een Mijn Gapph account aan. De kosten hiervan bedragen 20 euro per jaar.

Stap 2. Extra gegevens
Vul de extra gegevens in (hoe meer we weten van onze kandidaten, des te meer kans je maakt).

Stap 3. Reageer
Reageer op de woonruimte(s) waar je graag wil wonen.

Stap 4. Documenten
Upload de documenten die we nodig hebben van je.

Stap 5. Selectieproces
Alles geüpload? Mooi! Wij gaan dan over op een selectieproces. Dit kan soms op de dag zelf zijn, soms duurt het een paar weken. het is lastig als je snel ruimte zoekt, maar we hopen dat je nog even geduld kunt hebben. Tijdens dit proces gaan we bekijken wie we gaan uitnodigen. Wordt je uitgenodigd? Dan zullen we contact met je opnemen om een bezichtiging in te plannen.

Reageer op alle ruimtes

Ben je het toch niet geworden? Dat is vervelend. Maar het goede nieuws: je kunt met je account een jaar lang op al ons beschikbare aanbod reageren. We hopen dus dat je snel weer een woning tegenkomt op onze site of in je mailbox. Je krijgt van ons namelijk e-mail alerts van ruimtes die beschikbaar komen in de door jou aangegeven regio, zoals in Enschede. Mensen met een Mijn Gapph account zien zo dus altijd als eerste het nieuwe aanbod voorbij komen, vaak ruim voor het op social media staat.

Ontvang berichten

Je ontvangt altijd een bericht van ons. Dat kan soms na een dag zijn, soms na een paar weken. Soms hebben wij zelfs woningen in Enschede voor iets meer dan € 100,- per maand op onze website staan.