Antikraak Gouda
Gouda antikraak en huurwoningen

Wonen in Gouda

Gapph Vastgoedbeheer is een leegstandsbeheerder die landelijk opereert. Ook in Gouda worden regelmatig woningen en panden tegen leegstand beheerd. Die panden worden dan als antikraak- of als tijdelijke huurwoningen aangeboden. Het kan voorkomen dat door de oorspronkelijke bestemming van het pand onze opdrachtgever ervoor kiest, het pand te gebruiken voor tijdelijke werkruimte. Er worden dan tijdelijke ondernemers geplaatst door Gapph Vastgoedbeheer.

Over Gouda

Gouda is een woonplaats en gemeente in de provincie Zuid-Holland. Gouda is een grote stad waar geschiedenis op vele plekken nog echt te zien is. De stad telde in 2022 maar liefst 74.095 inwoners en is hiermee een geliefde plek om te wonen. 

Wonen in Gouda

Gouda telt maar liefst 9 verschillende wijken. Gouda telt ruim 34.065 woningen. Ruim 55% van alle woningen in Gouda zijn koopwoningen en 45% huurwoningen verdeeld over sociale huur en vrije sectorhuur.

Ben je benieuwd of Gapph woonruimte beschikbaar heeft in Gouda? Bekijk het actuele aanbod en zie of er iets voor je tussenstaat.

Goudse Gapers

De bevolking uit Gouda wordt tegenwoordig als 'Gouwenaar' aangesproken. Vroeger werden Gouwenaars de Gapers genoemd. Waarom? De 'Goudse Gapers' is een scheldnaam en is te danken aan de lange wachttijd voor de watersluis, die vroeger de Sluys ter Gouda genoemd werd!

Gouda de kaasstad

Gouda staat bekend als de kaasstad. Het was ook een belangrijk handelsmiddel in de Middeleeuwen. Goudse kaas is nu wereldwijd bekend.Gouda kreeg vroeger exclusieve marktrechten om kaas te verkopen in het graafschap van Holland.

In de maanden april tot en met augustus wordt de kaasmarkt nog steeds iedere donderdag gehouden, zodat historie van de kaashandel bekend blijft.

Cheese Valley

Cheese Valley is een smeltnaam voor een aantal plaatsen in Nederland die een groot deel uitmaakte van de kaasindustrie destijds. Wat je in Cheese Valley vindt? Heerlijke kaasmarkten, winkels en musea. 

Wist je dat een gemiddelde Hollander 15 kilo kaas per jaar eet?

Shoppen in Gouda

Wil je heerlijk shoppen? Dan ben je in het centrum van Gouda op het juiste adres. In het grote centrum van Gouda heb je alle winkels binnen handbereik: van grote modeketens tot aan kleine boetiekjes... van bloemenwinkels tot aan restaurants. 


Hoe kom je in aanmerking voor een woonruimte in Gouda?

Stap 1. Account aanmaken
Maak een Mijn Gapph account aan. De kosten hiervan bedragen 20 euro per jaar.

Stap 2. Extra gegevens
Vul de extra gegevens in (hoe meer we weten van onze kandidaten, des te meer kans je maakt).

Stap 3. Reageer
Reageer op de woonruimte(s) waar je graag wil wonen.

Stap 4. Documenten
Upload de documenten die we nodig hebben van je.

Stap 5. Selectieproces
Alles geüpload? Mooi! Wij gaan dan over op een selectieproces. Dit kan soms op de dag zelf zijn, soms duurt het een paar weken. het is lastig als je snel ruimte zoekt, maar we hopen dat je nog even geduld kunt hebben. Tijdens dit proces gaan we bekijken wie we gaan uitnodigen. Wordt je uitgenodigd? Dan zullen we contact met je opnemen om een bezichtiging in te plannen.

Reageer op alle ruimtes

Ben je het toch niet geworden? Dat is vervelend. Maar het goede nieuws: je kunt met je account een jaar lang op al ons beschikbare aanbod reageren. We hopen dus dat je snel weer een woning tegenkomt op onze site of in je mailbox. Je krijgt van ons namelijk e-mail alerts van ruimtes die beschikbaar komen in de door jou aangegeven regio, zoals in Gouda. Mensen met een Mijn Gapph account zien zo dus altijd als eerste het nieuwe aanbod voorbij komen, vaak ruim voor het op social media staat.

Ontvang berichten

Je ontvangt altijd een bericht van ons. Dat kan soms na een dag zijn, soms na een paar weken. Soms hebben wij zelfs woningen in Gouda voor iets meer dan € 100,- per maand op onze website staan.