Antikraak Haarlem
Haarlem antikraak en tijdelijke huurwoningen - Gapph

Wonen in Haarlem

In Noord-Holland is Gapph op zeer veel plaatsen actief als leegstandsbeheerder. In steden en dorpen vind je panden die tegen leegstand worden beheerd door Gapph. Ook in Haarlem worden woningen, scholen, zorgcentra's etc. regelmatig tegen leegstand beheerd. Die panden worden dan als antikraak- of als tijdelijke huurwoningen aangeboden.

Het kan voorkomen dat door de oorspronkelijke bestemming van het pand onze opdrachtgever ervoor kiest, het pand te gebruiken voor tijdelijke werkruimte. Er worden dan tijdelijke ondernemers geplaatst door Gapph Vastgoedbeheer.

Over Haarlem

Haarlem is een  middelgrote stad in de Randstad en heeft 162.898 inwoners, verdeeld over 77.201 woningen. Op Amsterdam na, is Haarlem de grootste stad in de provincie Noord-Holland.

Gapph heeft woonruimte beschikbaar!

Benieuwd of er woonruimte in Haarlem is? Bekijk het snel via onderstaande button en reageer via jouw 'Mijn Gapph'- account. 

Terug in de tijd

Wanneer je een bezoekje brengt aan Haarlem, voelt het alsof je terug gaat in de tijd. gebouwen, smalle straatjes en oude pleinen. De geschiedenis van Haarlem is overal voelbaar. Maar Haarlem is niet altijd zo mooi geweest als vandaag de dag.

Vroeger, in 1572, koos Haarlem partij voor Willem van Oranje en keerde zich tegen de Spaanse koning. Aan het einde van dat jaar bezette Spanje de stad. Haarlem gaf zich al snel over. Drie jaar later verlieten de Spanjaarden een volledig geruïneerde stad, in puin en in vlammen. 

Drie jaar later kreeg een Hollandse architect de opdracht om de halve stad te herbouwen en zijn stijl zie je vandaag de dag nog steeds terug. Een voorbeeld is de iconische Vleeschhal op de Grote Markt.


Teylers Museum

Het Teylers Museum is het allereerste én oudste museum in Nederland. In het Teyler Museum vind je alles: Van fossielen tot aan boeken en munten, maar ook oude machines of schilderijen. Het Telyers museum verrast je al sinds 1784 met alles uit de tijd van kunst en wetenschap. 

Dat het museum al zo oud is, is ook terug te zien aan de architectuur die in het museum gebruikt is. Het lijkt alsof je in een tijdmachine terug gaat naar 1784. 

Hoogtepunt van het Haarlemse Teylers Museum? De Ovale Zaal. De Ovale zaal vormt een bezienswaardigheid van de eerste orde. 

Duurzaam winkelen

In Haarlem vinden ze duurzaamheid belangrijk, ook als het gaat om de kleding -en interieurindustrie. Er zijn dan ook tal van leuke winkeltjes in Haarlem te vinden die duurzaamheid voorop uitstralen. Heel veel winkels voeren duurzaamheid door op hun eigen manier. Zo kun je bijvoorbeeld goedkoper shoppen door tweedehands items te kopen en je eigen oude kleding in te wisselen.

Trek gekregen na het shoppen? Loop binnen voor een duurzame break bij By Lima. Hun motto? Een gezonde levensstijl maakt alles beter en met die gedachte in het achterhoofd maken ze bijna alles zelf. Dit doen ze door met biologische seizoensproducten te werken. Lekker!

Benieuwd naar nog meer duurzame winkeltips? Op de website van Visit Haarlem staat een duurzame winkelroute.

Rondvaart Haarlem

Wanneer je op bezoek in Haarlem bent is het een must-do om de stad te ontdekken middels een rondvaart. Het voordeel? Het duurt maar 50 minuten en binnen deze tijd ben je op de hoogte van alle belangrijke geschiedenis over Haarlem. Tijdens zo'n rondvaart kom je onder andere langs de bekende Adriaan Molen en het Teylers Museum. 

Graag meer weten over het boeken van een rondvaart? TripAdvisor heeft de leukste rondvaarten voor je op een rijtje gezet. 

De Adriaan 

Je bezoek aan Haarlem is niet compleet als je De Adriaan niet bezocht hebt. De Adriaan is een molen gelegen in een romantische setting in hartje Haarlem. Je vindt de molen aan rivier de Spaarne langs alle Hollandse huisjes. 

Is er een molenaar aanwezig? Dan ziet u de windmolen in actie. U kunt ook een tour boeken door De Adriaan. Deze rondleiding duurt 45 minuten en hier maakt u kennis met de eeuwenoude techniek om wind om te zetten in productieve energie. Maar ook over molens in het algemeen wordt uitleg gegeven. Heel leuk!

Hotspots Haarlem

In Haarlem valt uiteraard nog veel meer te beleven. We hebben de leukste tips voor je op een rijtje gezet: Van lekker eten in een lokaal restaurantje tot aan culturele bezoekjes. Meer weten? Bekijk het filmpje hiernaast voor de leukste tips bij een bezoek aan Haarlem. 


Hoe kom je in aanmerking voor een woonruimte in Haarlem?

Stap 1. Account aanmaken
Maak een Mijn Gapph account aan. De kosten hiervan bedragen 20 euro per jaar.

Stap 2. Extra gegevens
Vul de extra gegevens in (hoe meer we weten van onze kandidaten, des te meer kans je maakt).

Stap 3. Reageer
Reageer op de woonruimte(s) waar je graag wil wonen.

Stap 4. Documenten
Upload de documenten die we nodig hebben van je.

Stap 5. Selectieproces
Alles geüpload? Mooi! Wij gaan dan over op een selectieproces. Dit kan soms op de dag zelf zijn, soms duurt het een paar weken. het is lastig als je snel ruimte zoekt, maar we hopen dat je nog even geduld kunt hebben. Tijdens dit proces gaan we bekijken wie we gaan uitnodigen. Wordt je uitgenodigd? Dan zullen we contact met je opnemen om een bezichtiging in te plannen.

Reageer op alle ruimtes

Ben je het toch niet geworden? Dat is vervelend. Maar het goede nieuws: je kunt met je account een jaar lang op al ons beschikbare aanbod reageren. We hopen dus dat je snel weer een woning tegenkomt op onze site of in je mailbox. Je krijgt van ons namelijk e-mail alerts van ruimtes die beschikbaar komen in de door jou aangegeven regio, zoals in Haarlem. Mensen met een Mijn Gapph account zien zo dus altijd als eerste het nieuwe aanbod voorbij komen, vaak ruim voor het op social media staat.

Ontvang berichten

Je ontvangt altijd een bericht van ons. Dat kan soms na een dag zijn, soms na een paar weken. Soms hebben wij zelfs woningen in Haarlem voor iets meer dan € 100,- per maand op onze website staan.

In de buurt

Informatie Haarlem

Wonen in

Vivare

Zoeken algemeen

Haarlem beweegpas 50+