Heerhugowaard
Txllxt TxllxT, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Wonen in Heerhugowaard

Ook in Heerhugowaard in gemeente Dijk en Waard is het mogelijk dat je woonruimte tegenkomt die door Gapph tijdelijk wordt beheerd tegen leegstand. Die panden worden dan als antikraak- of als tijdelijke huurwoningen aangeboden. Het kan voorkomen dat door de oorspronkelijke bestemming van het pand onze opdrachtgever ervoor kiest, het pand te gebruiken voor tijdelijke werkruimte. Er worden dan tijdelijke ondernemers geplaatst door Gapph.

Heerhugowaard

Woon je in Heerhugowaard? Dan woon je simpel gezegd geweldig! Heerhugowaard is een moderne stad in de provincie Noord-Holland en heeft alles wat je zoekt in een stad: van heerlijke restaurants tot gezellige terrassen en een groot overdekt winkelcentrum. Niet alleen de standaard uitgaansgelegenheden maakt Heerhugowaard zo aantrekkelijk om te bezoeken, ook heeft de stad een toffe bowling, bioscoop en een modern theater.

Hou je meer van natuur?

Ook hebben we in Heerhugowaard het Park van Luna. Een gebied van ruim 180 hectare met bos en prachtige waterpartijen en landschappen. Zelfs een strand is inbegrepen! Als je er nu nog niet wilt wonen, dan snappen wij het ook niet meer.

Af en toe krijgt Gapph ook in Heerhugowaard woonruimte beschikbaar. Ben je benieuwd of we iets in de omgeving beschikbaar hebben? Hieronder zie je al het actuele aanbod van Gapph.

Agglomeratie en fuserend Heerhugowaard

Heerhugowaard is ontstaan als agglomeratie; een aaneenschakeling van verschillende plaatsen waarvan de bewoners zich gedragen alsof ze één stad zijn. Vrij recentelijk, op 1 januari 2022 is gemeente Heerhugowaard gefuseerd met buurtgemeente Langedijk, tot gemeente Dijk en Waard.

Geschiedenis Heerhugowaard

Rond het jaar 800 bestond Heerhugowaard met name uit veen. Door vele stormvloeden ontstonden er meren, waaronder de Grote Waert. In de 17e eeuw besloten particuliere investeerders om de meren droog te maken, met als doel hier landbouwgrond van te maken. Echter viel de kwaliteit van de grond zwaar tegen. Zo erg, dat er in 1674 nog is overwogen de polder weer vol te laten lopen met water, met de verwachting dat dit toch rendabeler zou zijn als 'viswater'. 

Heerhugowaard bleef maar groeien!

In de jaren 70 was Heerhugowaard de snelst groeiende gemeente van Nederland. In 1960 telde Heerhugowaard nog maar 6.800 inwoners en inmiddels kent de gemeente al meer dan 60.000 inwoners. 

Strand van Luna

Even toe aan een echte buitenlandervaring? Met zonnig weer is het strand van Luna een perfect uitstapje om je even helemaal ergens anders te wanen. Uiteraard vind je er strand en water, maar ook zijn er vele andere activiteiten te doen zoals wandelen in het Park van Luna een Mountainbike parcours en vele watersportactiviteiten. 

Stad van de Zon

60 hectare, duurzame stad. In Heerhugowaard vind je Stad van de Zon. Een onderdeel van gebiedsontwikkeling Heerhugowaard waarbij de stad net zoveel energie moet opwekken, als dat het verbruikt. Bij deze ontwikkeling werd CO2-emissieneutraliteit en buitenwater met zwemwaterkwaliteit als de norm gehouden.

Het gaat hier om een project van ruim 1600 nieuwbouwwoningen die zijn opgeleverd in 2015. Op 23 september 2009 is de wijk officieel geopend door Koning Willem-Alexander. 

De Stad van de Zon is op dit moment de grootste energiezuinige wijk ter wereld.
Hoe kom je in aanmerking voor een woonruimte in Heerhugowaard?

Stap 1. Account aanmaken
Maak een Mijn Gapph account aan. De kosten hiervan bedragen 20 euro per jaar.

Stap 2. Extra gegevens
Vul de extra gegevens in (hoe meer we weten van onze kandidaten, des te meer kans je maakt).

Stap 3. Reageer
Reageer op de woonruimte(s) waar je graag wil wonen.

Stap 4. Documenten
Upload de documenten die we nodig hebben van je.

Stap 5. Selectieproces
Alles geüpload? Mooi! Wij gaan dan over op een selectieproces. Dit kan soms op de dag zelf zijn, soms duurt het een paar weken. het is lastig als je snel ruimte zoekt, maar we hopen dat je nog even geduld kunt hebben. Tijdens dit proces gaan we bekijken wie we gaan uitnodigen. Wordt je uitgenodigd? Dan zullen we contact met je opnemen om een bezichtiging in te plannen.

Reageer op alle ruimtes

Ben je het toch niet geworden? Dat is vervelend. Maar het goede nieuws: je kunt met je account een jaar lang op al ons beschikbare aanbod reageren. We hopen dus dat je snel weer een woning tegenkomt op onze site of in je mailbox. Je krijgt van ons namelijk e-mail alerts van ruimtes die beschikbaar komen in de door jou aangegeven regio, zoals in Heerhugowaard. Mensen met een Mijn Gapph account zien zo dus altijd als eerste het nieuwe aanbod voorbij komen, vaak ruim voor het op social media staat.

Ontvang berichten

Je ontvangt altijd een bericht van ons. Dat kan soms na een dag zijn, soms na een paar weken. Soms hebben wij zelfs woningen in Heerhugowaard voor iets meer dan € 100,- per maand op onze website staan.