Antikraak Heerlen
Heerlen naast Landgraaf - antikraak wonen en tijdelijk huren

Wonen in Heerlen

Gapph Vastgoedbeheer is een leegstandsbeheerder die landelijk opereert. Ook in Heerlen worden regelmatig woningen en panden tegen leegstand beheerd door Gapph. Die panden worden dan als antikraak- of als tijdelijke huurwoningen aangeboden.

Het kan voorkomen dat door de oorspronkelijke bestemming van het pand onze opdrachtgever ervoor kiest, het pand te gebruiken voor tijdelijke werkruimte. Er worden dan tijdelijke ondernemers geplaatst door Gapph Vastgoedbeheer.

Over Heerlen

Heerlen. Een mooie gemeente in de provincie Limburg. Er wonen ruim 86.845 inwoners verdeeld over 23 wijken en 45.982 woningen. Wist je dat ruim 93 procent van alle gebouwde huizen in Heerlen vóór het jaar 2000 gebouwd zijn? 

Ben jij op zoek naar woonruimte en ben je benieuwd waar Gapph op dit moment aanbod heeft? Kijk snel tussen het actuele aanbod en reageer via jouw Mijn Gapph account. 

De Lachende Ezel

in 1992 is het beeld van de Lachende Ezel geschonken aan de stad Heerlen. Het beeldje staat al die tijd al te stralen op het Pancratiusplein (Ja, wij struikelen ook over de naam!) in het centrum. De ezel is getekend door Cor Driessen en is tot op vandaag het bekende beeld van de stad. 

Winkbülle

De carnavalsvereniging in Heerlen heet de Winkbülle, met als letterlijke betekeneis 'de lachende ezel'. Waarom deze naam? De naam werd vroeger al voor de Heerlenaren gebruikt en zoals ze in de volksmond zeggen: "Men kan beter van doen hebben met een lachende ezel dan een chagrijnig mens!".

Middeleeuws Heerlen

In Heerlen ligt het Pancratiusplein. Op dit plein was vroeger een 'versterking', dit is een hoger gelegen plaatsje. Hier stond vroeger het Landsfort Herle en bestond uit een kerk, kerkhof en een tiental huisjes. Om deze versterking lag een walmuurtje van circa twee meter dik. In 2006 is deze tijdens opgravingen weer ontdekt! Om de versterking lag een wal die vandaag de dag nog te herkennen is aan de aangelegde goot. Deze is weer voorzien van blauwe led verlichting... niet te vergeten dus!

Maankwartier Heerlen

Het Maankwartier is een uniek stationsgebied in gemeente Heerlen die refereert aan de bouwstijlen die doen terugdenken aan het Heerlens Romeins verleden. 

Het Maankwartier is een zevensprong met nauwelijks waarneembare kruisingen. Het maankwartier is in architectuur zo op elkaar afgestemd dat je nauwelijks de verschillen in hoogte ziet. En dit gaat om zeker 8 meter hoogte verschil!

De architect achter dit pracht

Het Maankwartier is eigenlijk een bizar groot kunstwerk en ontworpen door kunstenaar Michel Huisman. Michel Huisman heeft het ontwerp van het Maankwartier in Heerlen zo bedacht dat het een brug zou vormen in een fusie van landschap, architectuur én de stedenbouw. 

Sterrenbeelden

Wist je dat in het Maankwartier alle 89 (Ja, er bestaan er echt zoveel!) sterrenbeelden verwerkt zijn? Het ene sterrenbeeld springt er nóg meer uit dan het andere. Voor sommige sterrenbeelden moet je juist wat beter zoeken, die zitten verstopt in de prachtige architectuur van deze prachtige plek. Wij zijn fan!

Winkelend Heerlen

Heerlen is een bijzondere stad waar meer dan genoeg te zien én te doen valt. Heerlen heeft een woonboulevard van ruim 120.000 vierkante meter. Wauw, wij zijn onder de indruk! En jazeker, gratis parkeren is mogelijk. Daar houden we van.

Uiteraard is er voor de liefhebber van kleding en verzorging ook genoeg te beleven in het centrum, maar ook in de overdekte winkelcentra 't Loon en Corio Center. Shoppen maar!

Benieuwd naar wat Heerlen nog meer te bieden heeft?

Bekijk de video hiernaast voor een goede impressie van de mooiste stad (én gemeente) in Nederland.

Hoe kom je in aanmerking voor een woonruimte in Heerlen?

Stap 1. Account aanmaken
Maak een Mijn Gapph account aan. De kosten hiervan bedragen 20 euro per jaar.

Stap 2. Extra gegevens
Vul de extra gegevens in (hoe meer we weten van onze kandidaten, des te meer kans je maakt).

Stap 3. Reageer
Reageer op de woonruimte(s) waar je graag wil wonen.

Stap 4. Documenten
Upload de documenten die we nodig hebben van je.

Stap 5. Selectieproces
Alles geüpload? Mooi! Wij gaan dan over op een selectieproces. Dit kan soms op de dag zelf zijn, soms duurt het een paar weken. het is lastig als je snel ruimte zoekt, maar we hopen dat je nog even geduld kunt hebben. Tijdens dit proces gaan we bekijken wie we gaan uitnodigen. Wordt je uitgenodigd? Dan zullen we contact met je opnemen om een bezichtiging in te plannen.

Reageer op alle ruimtes

Ben je het toch niet geworden? Dat is vervelend. Maar het goede nieuws: je kunt met je account een jaar lang op al ons beschikbare aanbod reageren. We hopen dus dat je snel weer een woning tegenkomt op onze site of in je mailbox. Je krijgt van ons namelijk e-mail alerts van ruimtes die beschikbaar komen in de door jou aangegeven regio, zoals in Heerlen. Mensen met een Mijn Gapph account zien zo dus altijd als eerste het nieuwe aanbod voorbij komen, vaak ruim voor het op social media staat.

Ontvang berichten

Je ontvangt altijd een bericht van ons. Dat kan soms na een dag zijn, soms na een paar weken. Soms hebben wij zelfs woningen in Heerlen voor iets meer dan € 100,- per maand op onze website staan.