Antikraak Hoogeveen
Antikraak wonen regio Hoogeveen - Hoogeveen snelweg

Wonen in Hoogeveen

Gapph Vastgoedbeheer is een leegstandsbeheerder die landelijk opereert. Ook in Hoogeveen worden regelmatig woningen en panden tegen leegstand beheerd. Die panden worden dan als antikraak- of als tijdelijke huurwoningen aangeboden. Het kan voorkomen dat door de oorspronkelijke bestemming van het pand onze opdrachtgever ervoor kiest, het pand te gebruiken voor tijdelijke werkruimte. Er worden dan tijdelijke ondernemers geplaatst door Gapph Vastgoedbeheer.

Hoogeveen

Hoogeveen is een gemeente en stad in de provincie Drenthe. Hoogeveen ligt vlakbij Meppel, is een leuke winkelstad en er hangt een gezellige sfeer. De gemeente telt gemiddeld 55.857 inwoners, verdeeld over 25.669 woningen. Maar liefst 60% van dit aantal is een koopwoning. 

Aanbod Gapph in Hoogeveen

Gapph zit door het hele land en onze regiobeheerders rijden door iedere provincie rond. Ben je benieuwd of Gapph tijdelijke woon- of werkruimte beschikbaar heeft in Hoogeveen of in de omgeving? Bekijk het actuele aanbod op de website om te zien of jouw perfecte woning ertussen zit.

Geschiedenis van Hoogeveen

Het veen van de stad werd voor het eerst beschreven in 1551. De stad Hoogeveen is opgericht in 1636 door twee Leidse investeerders. Het gebied in Drenthe zit vol met veen wat werd gedroogd tot turf. En dat werd gebruikt als stookmiddel in Nederland en was dus kostbaar.

Na de tweede wereldoorlog werden vele waterkanalen gedempt, waardoor er door de droogte lange rechte wegen ontstonden. Hierover kon men goederen en verkeer vervoeren. Hoogeveen kreeg al snel een economische stijging en werd al snel een van de snelst groeiende gemeentes van Nederland. Om deze groei van de stad aan te kunnen werden er in een rap tempo verschillende wijken bijgebouwd.

Een dagje uit in Hoogeveen

Een dagje uit in Hoogeveen moet op je to-do lijstje staan! Je kunt er heerlijk winkelen in het winkelcentrum en je hebt er goede restaurantjes. De meeste bekende winkelstraat in Hoogeveen is de Hoofdstraat. De koopavond in Heereveen is op vrijdag. 

Activiteiten

Ook zijn er in Hoogeveen ook leuke activiteiten te beleven. Zo kun je een bezoekje brengen aan de bioscoop voor de nieuwste films, zijn er verschillende open musea en een theater. 


Hoe kom je in aanmerking voor een woonruimte in Hoogeveen?

Stap 1. Account aanmaken
Maak een Mijn Gapph account aan. De kosten hiervan bedragen 20 euro per jaar.

Stap 2. Extra gegevens
Vul de extra gegevens in (hoe meer we weten van onze kandidaten, des te meer kans je maakt).

Stap 3. Reageer
Reageer op de woonruimte(s) waar je graag wil wonen.

Stap 4. Documenten
Upload de documenten die we nodig hebben van je.

Stap 5. Selectieproces
Alles geüpload? Mooi! Wij gaan dan over op een selectieproces. Dit kan soms op de dag zelf zijn, soms duurt het een paar weken. het is lastig als je snel ruimte zoekt, maar we hopen dat je nog even geduld kunt hebben. Tijdens dit proces gaan we bekijken wie we gaan uitnodigen. Wordt je uitgenodigd? Dan zullen we contact met je opnemen om een bezichtiging in te plannen.

Reageer op alle ruimtes

Ben je het toch niet geworden? Dat is vervelend. Maar het goede nieuws: je kunt met je account een jaar lang op al ons beschikbare aanbod reageren. We hopen dus dat je snel weer een woning tegenkomt op onze site of in je mailbox. Je krijgt van ons namelijk e-mail alerts van ruimtes die beschikbaar komen in de door jou aangegeven regio, zoals in Hoogeveen. Mensen met een Mijn Gapph account zien zo dus altijd als eerste het nieuwe aanbod voorbij komen, vaak ruim voor het op social media staat.

Ontvang berichten

Je ontvangt altijd een bericht van ons. Dat kan soms na een dag zijn, soms na een paar weken. Soms hebben wij zelfs woningen in Hoogeveen voor iets meer dan € 100,- per maand op onze website staan.