Antikraak Leiden
Antikraak en tijdelijjke huurwoningen Leiden

Antikraak Leiden

Gapph Vastgoedbeheer is een leegstandsbeheerder die landelijk opereert. Ook in Leiden beheren we regelmatig woningen en panden tegen leegstand. Die panden worden dan als antikraak- of als tijdelijke huurwoningen aangeboden. Het kan voorkomen dat door de oorspronkelijke bestemming van het pand onze opdrachtgever ervoor kiest, het pand te gebruiken voor tijdelijke werkruimte. Er worden dan tijdelijke ondernemers geplaatst door Gapph.

Gebouwen in Leiden

Leiden is een geliefde stad in Nederland en dat merken we ook aan het aantal inwoners. In 2022 wonen er in Leiden ruim 125.100 inwoners, verdeeld over 10 wijken. In Leiden zijn er ruim 3.797 adressen per km2. Lekker knus, dus!

Op zoek naar woonruimte?

Gapph heeft woonruimte beschikbaar! Benieuwd welke locaties Gapph kan aanbieden? Bekijk ons aanbod hieronder en reageer snel via jouw 'Mijn Gapph' account.

De stad van ontdekkingen

Leiden is een prachtstad... en zoals Leiden bekend staat: Een stad van ontdekkingen. In deze stad van ontdekkingen valt dan ook genoeg te beleven en te zien. Op iedere hoek van de straat beleef je een nieuwe flits van geschiedenis.

Niet enkel de bijzondere geschiedenis van Leiden maakt deze stad bijzonder. Leiden heeft tal van musea en monumenten waar mensen van over de hele wereld naartoe trekken. Uiteraard vind je in Leiden waanzinnig veel restaurants, bars, winkels en uiteraard: de kenmerkende grachten! 


Sleutelstad

De geschiedenis van Leiden gaat ver terug in de tijd en dat is overal in leiden te zien. 

In het jaartal 1923 verscheen er op de officiële documenten van Leiden soms een stadszegel met daarop de apostel Petrus. Zijn volledige naam is Sint Pieter. In zijn hand droeg hij een sleutel en als de beschermheilige van Leiden, sprak Petrus de woorden: 'Ik zal u de sleutels geven van het Koninkrijk der Hemelen'. 

Op de dag van vandaag draagt de bekende Leidse Pieterskerk, de naam van Petrus en is daarom is de sleutel het bekende stadswapen van Leiden.


Rembrandt van Rijn

De meesten van ons zullen hem wel kennen, Rembrandt van Rijn. Hij werd geboren als het negende kind van een Leidse molenaar in het jaartal 1606. Rembrandt ontwikkelde zich tot een groot kunstenaar in de zeventiende eeuw. Zo groot, dat zijn bekendheid nog overal in Leiden tastbaar is...

Muurgedichten 

Een muurgedicht is een gedicht dat aangebracht is op een muur of gebouw. In Nederland was Leiden de eerste stad met muurgedichten. Daar zijn ook de meeste teksten te vinden, dankzij een project genaamd "Gedichten op muren". Het eerste muurgedicht werd in 1992 geplaatst en nu zijn er ruim 120!

Gapph VastgoedbeheerOver de muurgedichten in Leiden...

Young Rembrandt Studio

Rembrandt leerde vroeger tekenen en schilderen aan de Langebrug 89, het huis van zijn leermeester. Vandaag de dag heet dit huis de 'Young Rembrandt Studio'. Bij een bezoek aan Leiden is dit een unieke bezienswaardigheid die je niet kunt missen: Een bezienswaardigheid waarmee je terugblikt in het leven van een jonge, wereldwijd bekende schilder. 

AR Rembrandt Route

Wist je dat je in de voetsporen van Rembrandt kunt treden? Loop de AR Rembrandt route door Leiden, met je telefoon als gids! In de app 'De Leidse AR Rembrandt Route' vertelt Stadsgids Onno Blom op zeven bijzondere locaties over het leven van Rembrandt.

Nieuwsgierig geworden naar de route? De app is te downloaden via de App Store en Google Play.

Hoe kom je in aanmerking voor een woonruimte in Leiden?

Stap 1. Account aanmaken
Maak een Mijn Gapph account aan. De kosten hiervan bedragen 20 euro per jaar.

Stap 2. Extra gegevens
Vul de extra gegevens in (hoe meer we weten van onze kandidaten, des te meer kans je maakt).

Stap 3. Reageer
Reageer op de woonruimte(s) waar je graag wil wonen.

Stap 4. Documenten
Upload de documenten die we nodig hebben van je.

Stap 5. Selectieproces
Alles geüpload? Mooi! Wij gaan dan over op een selectieproces. Dit kan soms op de dag zelf zijn, soms duurt het een paar weken. het is lastig als je snel ruimte zoekt, maar we hopen dat je nog even geduld kunt hebben. Tijdens dit proces gaan we bekijken wie we gaan uitnodigen. Wordt je uitgenodigd? Dan zullen we contact met je opnemen om een bezichtiging in te plannen.

Reageer op alle ruimtes

Ben je het toch niet geworden? Dat is vervelend. Maar het goede nieuws: je kunt met je account een jaar lang op al ons beschikbare aanbod reageren. We hopen dus dat je snel weer een woning tegenkomt op onze site of in je mailbox. Je krijgt van ons namelijk e-mail alerts van ruimtes die beschikbaar komen in de door jou aangegeven regio, zoals in Leiden. Mensen met een Mijn Gapph account zien zo dus altijd als eerste het nieuwe aanbod voorbij komen, vaak ruim voor het op social media staat.

Ontvang berichten

Je ontvangt altijd een bericht van ons. Dat kan soms na een dag zijn, soms na een paar weken. Soms hebben wij zelfs woningen in Leiden voor iets meer dan € 100,- per maand op onze website staan.