Woonruimte in Oss
Carlymanders, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Woonruimte in Oss

Ben je op zoek naar een huurwoning of een antikraakwoning in Oss? Dan zit je hier goed! Gapph is gespecialiseerd in tijdelijke huurwoningen en antikraakwoonruimte in heel Nederland. We hebben niet altijd aanbod beschikbaar. Maar... ons aanbod op de website is altijd actueel, dus je ziet direct of er voor jou iets bij zit!

Wonen in Oss

Oss is een stad én gemeente in de provincie Noord-Brabant. In de stad wonen ruim 58.920 inwoners, verdeeld over 26.921 woningen. In Oss valt genoeg te doen. De stad heeft een gezellig centrum waar je veel lokale winkels en grote ketens vind. Oss houdt op dinsdag- en zaterdagochtend markt in het oude stadshart. Je hebt er gezellige restaurants waar je terecht kunt voor ontbijt, lunch én diner. Of gewoon voor een borrel natuurlijk...

Benieuwd of Gapph woonruimte in omgeving Oss beschikbaar heeft? Je bekijkt het actuele aanbod via de knop hieronder. 

De 'bende van Oss'

Oss heeft honderden jaren geleden te maken gehad met een ingrijpende periode. Industrialisatie, werkloosheid, armoede en criminaliteit namen de geschiedenis van Oss over. Dit kwam omdat Oss van een ambachtsstadje razendsnel veranderde in een moderne industriestad. 

Wandelroute

Vandaag de dag kun je door Oss een stadswandeling maken om achter deze indrukwekkende Osse historie te komen en welke impact dit heeft gehad op de stad. Deze wandelroute is zo'n 3 kilometer lang en heeft 18 belangrijke stops, met ieder een eigen verhaal. Je bekijkt de wandelroute hieronder. 

Netherlands Institute for Military History, CC BY-SA 4.0

Jan Cunen 

Jan Cunen was een Nederlandse Archivaris uit Oss. Hij begon zich steeds meer te verdiepen in de Osse Geschiedenis en heeft gewerkt bij menig manufacturenzaken. In jaartal 1919 schreef hij zijn eerste artikel over de Osse geschiedenis, waarna er nog vele artikelen volgde. In het lokale stadskrantje schreef hij wekelijks over een rubriek: "Uit de geschiedenis van Oss en omgeving". 

Het ontstaan van het Jan Cunen Museum

In 1933 werd een grafheuvel aangesneden: een vorstengraf. Hierin werd onder andere een ijzeren zwaard aangetroffen. Het zwaard, samen met een aantal andere vondsten uit het graf vormen samen een 'oudheidkundige collectie'. Hierdoor werd in 1934 een museum ingericht dat op 24 november 1935 open ging voor publiek.

Jan Cunen had een zwakke gezondheid en stierf op een jonge leeftijd. Na de tweede wereldoorlog werd het museum in Oss opnieuw geopend en kreeg de naam Jan Cunen. 

In het Jan Cunen Museum vind je kunstwerken van verschillende kunstenaars. Aansluitend een bezoekje aan het museum kun je heerlijk genieten van een hapje en een drankje in het aangrenzende museumcafé.

Gapph Vastgoedbeheer Een bezoek aan het Jan Cunen Museum

Hoe kom je in aanmerking voor een woonruimte in Oss?

Stap 1. Account aanmaken
Maak een Mijn Gapph account aan. De kosten hiervan bedragen 20 euro per jaar.

Stap 2. Extra gegevens
Vul de extra gegevens in (hoe meer we weten van onze kandidaten, des te meer kans je maakt).

Stap 3. Reageer
Reageer op de woonruimte(s) waar je graag wil wonen.

Stap 4. Documenten
Upload de documenten die we nodig hebben van je.

Stap 5. Selectieproces
Alles geüpload? Mooi! Wij gaan dan over op een selectieproces. Dit kan soms op de dag zelf zijn, soms duurt het een paar weken. het is lastig als je snel ruimte zoekt, maar we hopen dat je nog even geduld kunt hebben. Tijdens dit proces gaan we bekijken wie we gaan uitnodigen. Wordt je uitgenodigd? Dan zullen we contact met je opnemen om een bezichtiging in te plannen.

Reageer op alle ruimtes

Ben je het toch niet geworden? Dat is vervelend. Maar het goede nieuws: je kunt met je account een jaar lang op al ons beschikbare aanbod reageren. We hopen dus dat je snel weer een woning tegenkomt op onze site of in je mailbox. Je krijgt van ons namelijk e-mail alerts van ruimtes die beschikbaar komen in de door jou aangegeven regio, zoals in Oss. Mensen met een Mijn Gapph account zien zo dus altijd als eerste het nieuwe aanbod voorbij komen, vaak ruim voor het op social media staat.

Ontvang berichten

Je ontvangt altijd een bericht van ons. Dat kan soms na een dag zijn, soms na een paar weken. Soms hebben wij zelfs woningen in Oss voor iets meer dan € 100,- per maand op onze website staan.