Antikraak Sittard-Geleen
Antikraak en tijdelijke verhuur door Gapph in Sittard-Geleen

Wonen in Sittard-Geleen

Gapph Vastgoedbeheer is een leegstandsbeheerder die landelijk opereert. Het is daarom ook niet verwonderlijk dat we in Sittard en Geleen (oftewel Gemeente Sittard-Geleen) ook regelmatig woonruimtes en panden tegen leegstand beheren. Die panden worden dan als antikraak- of als tijdelijke huurwoningen aangeboden.

Het kan voorkomen dat door de oorspronkelijke bestemming van het pand onze opdrachtgever ervoor kiest, het pand te gebruiken voor tijdelijke werkruimte. Er worden dan tijdelijke ondernemers geplaatst door Gapph.

Gapph in Sittard

Gapph is al bekend in gemeente Sittard-Geleen. Gapph heeft namelijk het Pensionaat Ursulinen en het Ursulinenklooster beheerd, in hartje Sittard! Het Ursulinenklooster bestaat al sinds 1842 en het pensionaat is er in 1860 bijgekomen. 

Ursulinen

De Ursulinen zusters vestigden zich rond het jaartal 1483 in Sittard-Geleen, in het voormalige 'Huis op de Berg'. Zij hebben dit complex steeds verder uitgebreid naar vijf woonlagen en een pensionaat. De orde van de Ursulinen was opgericht om zich te wijden aan het opvoeden en onderwijzen van meisjes.

Benieuwd in welke bijzondere en monumentale panden je vandaag de dag kunt wonen? Bekijk het actuele woningaanbod van Gapph hieronder!

Bourgondisch Sittard-Geleen

Sittard-Geleen is een bourgondische stad, dat wordt niet onder stoelen of banken geschoven. In Sittard-Geleen zijn er tezamen 67 restaurants. De stad biedt een tal van mogelijkheden: Dineren in een kasteel, eten in Michelin restaurant of simpel genieten in overheerlijke eetcafés. Iedereen in Sittard-Geleen kan bourgondisch genieten.


Gapph VastgoedbeheerOntdek de markt van Sittard

Tijdreizen op de Markt

Hou je ervan om de stad in te gaan, maar vind jij het ook heerlijk om na het winkelen door de smalle straatjes van Sittard-Geleen heerlijk te genieten van een drankje op het terras? Het marktplein van Sittard beschikt over tal van heerlijke bars en cafés: van een oude bruine kroeg tot aan een moderne hippe lounge.

Fietsen door drie landen

Schijnt het zonnetje? Pak je fiets en ga op fietsroute waarbij je het prachtige en bijzondere gebied van drie landen bij elkaar ervaart. Het Belgische Maasmechelen en de Duitse gemeenten Selfkant, Waldfeucht en Gangelt liggen op een steenworp afstand. Tijdens de route steek je de Maas over met het beroemde fietspontje. 

Je moet natuurlijk wel van fietsen houden om deze 37 kilometer durende tour af te leggen... Wij gaan onze fiets alvast uit de schuur halen!

Gemmakapel

Gemma Galgani is de naam waaraan de Gemmakapel zijn naam te danken heeft. Het is een heilige kapel waar in het naastgelegen klooster de zusters 'Passionistinnen' woonden. Tegenwoordig is de kapel te bezoeken voor wie troost zoekt, uit dankbaarheid of voor een goed gesprek met de twee Liefdezusters, die het werk in de kapel voortzetten namens de Passionistinen. 


Hoe kom je in aanmerking voor een woonruimte in Sittard-Geleen?

Stap 1. Account aanmaken
Maak een Mijn Gapph account aan. De kosten hiervan bedragen 20 euro per jaar.

Stap 2. Extra gegevens
Vul de extra gegevens in (hoe meer we weten van onze kandidaten, des te meer kans je maakt).

Stap 3. Reageer
Reageer op de woonruimte(s) waar je graag wil wonen.

Stap 4. Documenten
Upload de documenten die we nodig hebben van je.

Stap 5. Selectieproces
Alles geüpload? Mooi! Wij gaan dan over op een selectieproces. Dit kan soms op de dag zelf zijn, soms duurt het een paar weken. het is lastig als je snel ruimte zoekt, maar we hopen dat je nog even geduld kunt hebben. Tijdens dit proces gaan we bekijken wie we gaan uitnodigen. Wordt je uitgenodigd? Dan zullen we contact met je opnemen om een bezichtiging in te plannen.

Reageer op alle ruimtes

Ben je het toch niet geworden? Dat is vervelend. Maar het goede nieuws: je kunt met je account een jaar lang op al ons beschikbare aanbod reageren. We hopen dus dat je snel weer een woning tegenkomt op onze site of in je mailbox. Je krijgt van ons namelijk e-mail alerts van ruimtes die beschikbaar komen in de door jou aangegeven regio, zoals in Sittard-Geleen. Mensen met een Mijn Gapph account zien zo dus altijd als eerste het nieuwe aanbod voorbij komen, vaak ruim voor het op social media staat.

Ontvang berichten

Je ontvangt altijd een bericht van ons. Dat kan soms na een dag zijn, soms na een paar weken. Soms hebben wij zelfs woningen in Sittard-Geleen voor iets meer dan € 100,- per maand op onze website staan.