Gapph Tilburg
Antikraak woon- en werkruimte in Tilburg

Antikraak Tilburg

Gapph Vastgoedbeheer is een leegstandsbeheerder die landelijk opereert. Ook in Tilburg beheren we regelmatig woningen en panden tegen leegstand. Die panden worden dan als antikraak- of als tijdelijke huurwoningen aangeboden. Het kan voorkomen dat door de oorspronkelijke bestemming van het pand onze opdrachtgever ervoor kiest, het pand te gebruiken voor tijdelijke werkruimte. Er worden dan tijdelijke ondernemers geplaatst door Gapph.

Sociale huurwoningen in Tilburg

In Tilburg bestaat het woningaanbod uit 37,9 procent uit sociale huurwoningen. Daarmee voldoet de gemeente aan de eis van de overheid. Nabijgelegen plaatsen als Oirschot (15,6%) en Hilvarenbeek (16.5%) scoren veel lager en hier zal dus ook echt bijgebouwd moeten worden.

Antikraak Tilburg


Veel goedkoper is het om een antikraakwoning in Tilburg te vinden. Er zijn al antikraakwoningen te vinden waarbij je per maand € 130,- betaalt. Dit is geen huur, maar een tegemoetkoming in de onkosten. We noemen het ook wel bruikleenvergoeding, omdat de woning in bruikleen wordt gegeven. Maar in de volksmond spreken we gewoon over antikraak. Zo kun je nogal snel geld besparen.

Antikraak is altijd tijdelijk

Het nadeel blijft uiteraard dat de woning altijd tijdelijk door ons wordt beheerd en je zal er dan ook altijd tijdelijk wonen. Soms is dat een paar jaar, soms enkele maanden en in een uiterst geval slechts een maand. Zorg er bij antikraak dus ook altijd dat je een backup woonruimte hebt waar je nel kunt verblijven.

koopwoningen

Koopwoningen in Tilburg

Uiteraard zijn er ook woningen te koop in Tilburg. Als je als 30-jarige een kleine woning koopt van 40m² én alleenstaand bent én een salaris hebt van € 38.000 op jaarbasis hebt, dan moet je ongeveer € 4369,- eigen geld meenemen.

Wil je echter een grotere woning in je eentje kopen van 100m² dan moet je maar liefst € 94.227 meebrengen aan eigen geld!

Ben je ouder dan 35 en verdien je € 30.000 op jaarbasis? Hou dan rekening met ruim € 138.000 wat je aan eigen geld moet meenemen. Da's een flinke berg geld dus voor een koopwoning. En dan moet je ook nog een betaalbare woning zien te vinden.

Hoe kom je in aanmerking voor een woonruimte in Tilburg?

Stap 1. Account aanmaken
Maak een Mijn Gapph account aan. De kosten hiervan bedragen 20 euro per jaar.

Stap 2. Extra gegevens
Vul de extra gegevens in (hoe meer we weten van onze kandidaten, des te meer kans je maakt).

Stap 3. Reageer
Reageer op de woonruimte(s) waar je graag wil wonen.

Stap 4. Documenten
Upload de documenten die we nodig hebben van je.

Stap 5. Selectieproces
Alles geüpload? Mooi! Wij gaan dan over op een selectieproces. Dit kan soms op de dag zelf zijn, soms duurt het een paar weken. het is lastig als je snel ruimte zoekt, maar we hopen dat je nog even geduld kunt hebben. Tijdens dit proces gaan we bekijken wie we gaan uitnodigen. Wordt je uitgenodigd? Dan zullen we contact met je opnemen om een bezichtiging in te plannen.

Reageer op alle ruimtes

Ben je het toch niet geworden? Dat is vervelend. Maar het goede nieuws: je kunt met je account een jaar lang op al ons beschikbare aanbod reageren. We hopen dus dat je snel weer een woning tegenkomt op onze site of in je mailbox. Je krijgt van ons namelijk e-mail alerts van ruimtes die beschikbaar komen in de door jou aangegeven regio, zoals in Tilburg. Mensen met een Mijn Gapph account zien zo dus altijd als eerste het nieuwe aanbod voorbij komen, vaak ruim voor het op social media staat.

Ontvang berichten

Je ontvangt altijd een bericht van ons. Dat kan soms na een dag zijn, soms na een paar weken. Soms hebben wij zelfs woningen in Tilburg voor iets meer dan € 100,- per maand op onze website staan.