Antikraak Utrecht

Wonen in Utrecht

Antikraak en leegstandbeheer

Interveste is gespecialiseerd in Antikraak, tijdelijke huurwoningen en tijdelijke werkruimtes. Ook in Utrecht beheert Gapph woningen, appartementen, en schoolgebouwen. We beheren als leegstandsbeheerder deze gebouwen voor onze Utrechtse opdrachtgevers.

In de regio Utrecht beheren we namens meerdere gemeentes, woningcorporaties, zorginstellingen en andere partijen antikraakwoningen, tijdelijke huurwoningen, antikraakkamers, tijdelijke werkruimtes, expositieruimtes etc.

Mijn Gapph

Je kunt je hier inschrijven voor een Mijn Gapph account zodat je mailalerts kunt instellen en direct op de hoogte bent als er aanbod beschikbaar komt in Utrecht. Met je account kun je ook direct reageren op al het aanbod en de juiste documenten uploaden,

Inschrijven Mijn Gapph

Prijzen van woonruimte in Utrecht

In de vijf grootste steden van Nederland (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven) stegen de huurprijzen van woningen in de vrije sector het hardst. Van 2021 naar 2022 stegen de prijzen met 6,6%. Dat blijkt uit onderzoek van Pararius. De gemiddelde prijs per vierkante meter in Utrecht is 17,77 euro.

Voor een antikraakwoning betaal je per maand echter net iets meer dan 100 euro per maand. Dus als je een appartement van 50m2 via Gapph vindt en daar bijvoorbeeld 110 euro per maand voor betaalt, kom je uit op net iets meer dan twee euro per vierkante meter. Nogal een verschil!

Antikraak en tijdelijke huurwoningen in Utrecht

In Utrecht kunt je terecht voor antikraak of goedkope huurwoningen via Gapph. Gapph helpt leegstand in Utrecht tegen te gaan door middel van tijdelijke werkruimtes, maar je kunt ook terecht in Utrecht voor een antikraakwoningen of kamers of tijdelijke huurwoningen.

Wil je weten of er momenteel woningaanbod is in Utrecht? Check dan het overzicht van actuele huurwoningen en antikraakwoningen.

Naar woningaanbodpagina

Onze blog artikelen over Utrecht

Hoe kom je in aanmerking voor een woonruimte in Utrecht?

Stap 1. Account aanmaken
Maak een Mijn Gapph account aan. De kosten hiervan bedragen 20 euro per jaar.

Stap 2. Extra gegevens
Vul de extra gegevens in (hoe meer we weten van onze kandidaten, des te meer kans je maakt).

Stap 3. Reageer
Reageer op de woonruimte(s) waar je graag wil wonen.

Stap 4. Documenten
Upload de documenten die we nodig hebben van je.

Stap 5. Selectieproces
Alles geüpload? Mooi! Wij gaan dan over op een selectieproces. Dit kan soms op de dag zelf zijn, soms duurt het een paar weken. het is lastig als je snel ruimte zoekt, maar we hopen dat je nog even geduld kunt hebben. Tijdens dit proces gaan we bekijken wie we gaan uitnodigen. Wordt je uitgenodigd? Dan zullen we contact met je opnemen om een bezichtiging in te plannen.

Reageer op alle ruimtes

Ben je het toch niet geworden? Dat is vervelend. Maar het goede nieuws: je kunt met je account een jaar lang op al ons beschikbare aanbod reageren. We hopen dus dat je snel weer een woning tegenkomt op onze site of in je mailbox. Je krijgt van ons namelijk e-mail alerts van ruimtes die beschikbaar komen in de door jou aangegeven regio, zoals in Utrecht. Mensen met een Mijn Gapph account zien zo dus altijd als eerste het nieuwe aanbod voorbij komen, vaak ruim voor het op social media staat.

Ontvang berichten

Je ontvangt altijd een bericht van ons. Dat kan soms na een dag zijn, soms na een paar weken. Soms hebben wij zelfs woningen in Utrecht voor iets meer dan € 100,- per maand op onze website staan.