Voordelig wonen of werken in een antikraakpand?

Het is tijd voor de volgende stap in je leven. Je verlaat het ouderlijk nest voor een eerste, eigen woning. Omdat je in een andere stad gaat studeren of omdat je net klaar bent met je studie. De woningmarkt is oververhit, de hospiteeravonden ben je beu en het ene na het andere appartement waarop je inschrijft vliegt aan je neus voorbij.

Of je bent toe aan een volgende stap op professioneel gebied. Aan de keukentafel thuiswerken is nu echt geen optie meer. En klanten wil je niet in je woonkamer ontvangen. Maar een kantoor huren is best wel prijzig. Toch?

Een flexibel kantoor is de oplossing

Antikraak wonen of werken is de oplossing. Dit zorgt ervoor dat panden niet leeg staan. Hiermee wordt kraken, diefstal, verval en vandalisme tegengegaan. Maar ook om het gat op te vullen tussen vraag en aanbod. Een antikraakpand kan jou helpen je doelen te realiseren tegen lage maandelijkse lasten.

Een antikraakpand om in te wonen

Toe aan een eigen stekkie, maar wil je na je studie niet terugkijken op een enorme leenschuld door de hoge woonlasten? Antikraak wonen is een mogelijkheid. Je betaalt lage woonlasten, in ruil voor flexibiliteit. Bij antikraakpanden is er een wederzijdse opzegging van 28 dagen, zorg dus dat je een back-up plan hebt. Je hebt geen huurcontract, dus geen huurbescherming en recht op een andere woning.

De voordelen van wonen in een antikraakpand

 • Flexibel wonen waardoor je nooit lang aan een contract vastzit
 • Lage maandelijks lasten zodat je geld overhoudt voor leuke dingen
 • Soms wonen in unieke panden: oude schoolgebouwen, verzorgingstehuizen of een boerderij.

Werken in een antikraakpand

Aan de keukentafel werken als eigen ondernemer klinkt in het begin leuk, maar breekt je op de lange termijn op. Privé en zakelijk gaan te veel in elkaar over en focus mist. Een flexwerkplek biedt een oplossing, maar is niet ideaal als je ook klanten ontvangt. Als (startend) ondernemer is investeren in een eigen bedrijfsruimte spannend. Het is een beslissing die nog lang aan je balans knabbelt. En die je dus terug moet verdienen. Extra veel druk, waardoor je moet presteren.

Start je zakelijke reis daarom in een antikraakpand. Net als bij antikraak wonen heb je een flexibel contract en een korte opzegtermijn. Je betaalt lage maandlasten en kunt op die manier testen of een extern kantoor iets voor jou is.

Een alternatief op wonen in een antikraakpand

Spreken de lage maandelijkse lasten je aan, maar wil je iets meer zekerheid? De Leegstandwet (TVL) biedt een oplossing. Net als bij antikraak is ook de Leegstandwet erop gericht om een brug te slaan tussen (tijdelijke) bewoners, ondernemers en vastgoedeigenaren.

De Leegstandwet biedt vergeleken met wonen op basis van antikraak, iets meer zekerheid. Contracten hebben een looptijd van minimaal een half jaar en een opzegtermijn van drie maanden. Perfect voor tijdens je studietijd of proefwonen met je partner. Voor ondernemers bieden we ook nog panden op basis van commerciële verhuur aan.

Bekijk het aanbod aan woningen

Kiezen voor een (antikraak)pand van Gapph

Met meer dan 25 jaar een begrip binnen de vastgoedsector én recente overname van Villex zijn wij de grootste en meest toonaangevende vastgoed- en leegstandbeheerder van Europa. Wij slaan de brug tussen woningzoekenden en vastgoedeigenaren. Kies je voor een (antikraak)pand van Gapph, dan kies je voor:

 • Lage woonlasten
 • Wonen of werken in unieke panden
 • Terechtkomen in een community waar regelmatig buurtdagen of andere activiteiten met een sociaal karakter worden georganiseerd
 • Een vaste pandbeheerder waar je terecht kunt met al je vragen, opmerkingen en suggesties
Schrijf je vandaag nog in

Heb je zelf een (leegstand) pand dat je wil beschermen tegen vandalisten, krakers en diefstal? Hoe langer een pand leeg staat, hoe groter de kans op deze risico’s. Voor jou als pandeigenaar helpen we je graag met het minimaliseren van de risico’s door middel van vastgoedmanagement. Overtuigd dat je je panden met een gerust hart aan ons kunt overlaten?

Neem contact op

Woningaanbod

Goedkoop en tijdelijk wonen én de voordelen van een sociaal burencontact ervaren? Als bewoner van Gapph krijg je het allemaal. Bekijk ons woningaanbod of neem direct contact op.

Aanbod woonruimte

Aanbod werkruimtes

Interesse om een bedrijfsruimte van Gapph te huren? Bekijk ons aanbod of neem direct contact op met ons.

Aanbod werkruimte

Gapph in beeld!

Gapph vastgoedbeheer
Logo KLB

  Naam (verplicht)

  E-mailadres (verplicht)

  Onderwerp

  Bericht