Gapp vastgoedbeheer Persbericht

Gapph Leegstandbeheer gaat verder onder de naam Gapph Vastgoedbeheer

Gapph Leegstandbeheer start het jaar onder een nieuwe naam: Gapph Vastgoedbeheer. Sinds de oprichting in 2013 is de Gapph Group uitgegroeid tot één van de grootste en meest toonaangevende vastgoed- en leegstandbeheerders van Europa. Zowel in binnen- als buitenland breidt Gapph haar activiteiten voortdurend uit. De Gapph Group is met 75 ervaren collega’s en 10 kantoren actief in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk. De naamswijziging is een direct gevolg van de veranderende markt en het aanbod van Gapph.  “Aangezien de vraag in de markt verandert, past de term ‘vastgoedbeheer’ beter bij onze brede dienstverlening, daarom kiezen we voor deze nieuwe naam”, zo stelt Johan van Haaster, directeur van de Gapph Group.

Structurele oplossingen
De markt vraagt om structurelere oplossingen met meer baten voor eigenaren van leegstaand vastgoed. Gapph beantwoordt deze vraag met verschillende (tijdelijke) exploitatieoplossingen. In tegenstelling tot veel andere partijen in de markt, biedt Gapph niet alleen de mogelijkheid tot bruikleen, maar maken zij voor elk type vastgoed een plan op maat. Bij bruikleen is er geen verdienmodel voor de eigenaar en wordt het object enkel beveiligd. Gapph daarentegen biedt diverse andere mogelijkheden en creëert te allen tijde een gezamenlijk verdienmodel op basis van dezelfde belangen. Risico’s worden in veel gevallen zelfs gedeeld.

Onderscheidende exploitatiemodellen
Gapph verzorgt het beheer en de verhuur van duizenden (tijdelijke) objecten. Voor een groot aantal van deze projecten heeft zij een onderscheidend exploitatiemodel uitgewerkt. Beheer op basis van bruikleen komt in de portefeuille van Gapph steeds minder voor. “Zo beheren en exploiteren wij bijvoorbeeld enkele zorginstellingen waar de eigenaar zijn volledige rentelasten in de fase tot herontwikkeling kan dekken, een unieke en interessante constructie”, aldus Johan van Haaster. In Amsterdam en Eindhoven exploiteert Gapph twee businesscenters – Desk020 en Plan-B – waar meer kansen lagen dan enkel leegstandbeheer. Op deze locaties heeft Gapph samen met de opdrachtgever gekozen voor flexibele kantoorverhuur wat succesvol is en rendeert. Verder exploiteert Gapph in het centrum van ’s-Hertogenbosch langjarig 77 volledig gemeubileerde en gestoffeerde appartementen op de Mariënburg Campus, waar de nieuwe Universiteit JADS is geland. “Onze opdrachtgever wenste deze exploitatie uit te besteden in verband met de hoge mutatiegraad. Wij kunnen ze hierbij volledig ontzorgen,” aldus Van Haaster. Zo creëert Gapph voor elke opdrachtgever steeds weer een plan op maat.

Verschuiving in de markt
Steeds vaker kiest Gapph voor tijdelijke verhuur, waarbij een marktconform rendement haalbaar is. Daarnaast is de juridische positie van zowel Gapph als de vastgoedeigenaar sterker bij tijdelijke verhuur dan bij bruikleen. Bovendien blijft de vastgoedeigenaar flexibel bij de herbestemming van het object. De tijdelijke huurders profiteren verder van een langere opzegtermijn vanuit de eigenaar/verhuurder. Een win-win situatie voor alle partijen. Gapph constateert een sterk toenemende vraag naar deze oplossingen.

Over Gapph
De Gapph Group heeft diverse vestigingen: in Nederland onder de naam Gapph, in België onder de naam Interim Vastgoedbeheer en in de UK onder de naam DEX Property Management. De kantoren van Gapph in Nederland zijn gevestigd in Amsterdam, Breda, Eindhoven (hoofdkantoor), Den Haag, Utrecht, Vught en Veenendaal. In België is het kantoor gevestigd in Antwerpen, in de UK in Londen en Manchester. Voor meer informatie: www.gapph.nl.

————————————————————————————————————————————————-

Voor vragen over Gapph Vastgoedbeheer kunt u contact opnemen met:
Cindy Kuijten, Manager Marketing & Communicatie| [email protected] | 06-45848666 | www.gapph.nl