Onze bewoners van het pand Zwaluwenstraat in Amersfoort hebben een eigen tuincommissie opgericht en met hun eerste evenement afgelopen zaterdag is de commissie officieel van start gegaan. Samen met Sewa (onze onderburen in dit pand, een dagbesteding) en onze Gapph bewoners zijn de eerste stappen gezet naar het creΓ«ren van een gezamenlijke moestuin.

Met een aantal bewoners, professionele tuinman met minigraver en meer dan 100 kruiwagens die heen en weer gingen is de tuin afgegraven en voorzien van aarde. De volgende stap wordt het plaatsen van de kas, zodat de moestuin binnen enkele weken in gebruik wordt genomen.

Met alle harde werkers hebben we in de middag de maandelijkse ‘pricknick’ georganiseerd in en rondom ons terrein. Dit deden we in samenwerking met Nederland Schoon die ons voorziet in o.a. gratis handschoenen, afvalzakken en een vlag.

Aan het einde van onze dag hebben we heerlijk poffertjes gegeten vanuit de foodtruck van een van onze bewoners. πŸ₯žπŸ˜‹

Kortom: wederom een geslaagde actie om sociaal contact in de buurt te stimuleren en de leefbaarheid in de buurt te vergroten.