Leegstaande panden en objecten zijn de ideale plek voor krakers. Zeker in de koude maanden.

Als een pand niet in gebruik is, hebben krakers vrij spel. Een pand moet aantoonbaar in gebruik zijn om krakers buiten de deur te houden.

Hoewel kraken strafbaar is in Nederland, wordt er nog veel gekraakt. Dat komt omdat krakers niet bang zijn voor de straf en omdat ze niet direct op straat worden gezet. Een gerechtelijke procedure is tijdrovend en kost veel geld. U kunt dit voorkomen door het pand tijdelijk in beheer te geven aan Gapph.

Als u een beheerovereenkomst sluit met Gapph, zorgen wij ervoor dat er tijdelijke bewoners/gebruikers in het pand worden geplaatst. Als dit geregeld is kan een pand niet gekraakt worden omdat het aantoonbaar in gebruik is. Als een pand in beheer is gegeven en toch wordt gekraakt, dan ziet de politie dit als inbraak in plaats van kraak. Waardoor in dat geval de krakers er direct worden uitgezet.

Wij vragen geen vergoeding voor deze dienstverlening. In veel gevallen genereren wij inkomsten die uw lasten gedeeltelijk dekken. Gapph weet als geen ander hoe u de risico’s van leegstand kunt ondervangen. Wij denken graag met u mee hoe u de kans op kraak kunt verkleinen.

  •  Lees hier meer over kraken in het artikel wat gepubliceerd is in de Telegraaf op 21 januari 2016.
  • Lees hier een interview met ‘Kraker Bram’ wat gepubliceerd is in het Eindhovens Dagblad op 11 januari 2016.

Deze gebeurtenissen laten zien wat er helaas met uw pand kan gebeuren.