Foto: Marjolijn Kramer-Lok van gemeente Purmerend en Johan van Haaster van Gapph Vastgoedbeheer tekenen beheerovereenkomst.

Op 9 maart tekenden de gemeente Purmerend en Gapph Vastgoedbeheer de overeenkomst voor het beheer van ruim tweehonderd woningen. Per 1 mei neemt Gapph Vastgoedbeheer het beheer over van de huidige beheerder. De overeenkomst is getekend voor een periode van maximaal tien jaar.

Johan van Haaster, Algemeen Directeur van Gapph Vastgoedbeheer: “We zijn trots om deze samenwerking met de gemeente Purmerend te starten, aangezien we al jaren zeer actief zijn in en om Purmerend. Bij Gapph vinden we het belangrijk dat iedereen een fijne woonplek heeft. De komende tijd nemen wij het beheer over van de huidige beheerder. We doen er alles aan om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen.”

Het betreft zogeheten modulaire woningen. Deze modules worden in een fabriek gemaakt en op locatie geïnstalleerd en aangesloten. De woningen zijn verplaatsbaar en hebben alle moderne voorzieningen die reguliere woningbouw kent. De huidige tweehonderd woningen zijn te vinden in de Kanaaldijk, Etserstraat, het Karekietpark en de Verzetslaan, en worden al bewoond. Op termijn zullen er meer nieuwe woningen worden toegevoegd.

De tijdelijke woningen zijn bedoeld voor Purmerenders die met spoed een woning nodig hebben en minimaal zes maanden in Purmerend wonen of voor mensen die een maatschappelijke, sociale of economische binding met Purmerend hebben. Ook kunnen de woningen worden ingezet voor bijvoorbeeld statushouders of Oekraïners. De gemeente speelt een rol in het toewijzen van de woningen.

Voor de huidige bewoners verandert er weinig. Johan van Haaster: “Zij zullen voortaan Gapph-collega’s in de wijk tegenkomen. We hebben een vast team met collega’s die het beheer van deze woningen in Purmerend zullen verzorgen. Zo hebben de bewoners een bekend gezicht in de wijk.”

Voor vragen over Gapph en het beheer op deze locaties kunt u contact opnemen met Nathaniël Weitgraven, Regiomanager bij Gapph Vastgoedbeheer.