Goedkoop huis huren

Kom je net kijken op de woningmarkt? Als starter of student zijn er veel redenen die de zoektocht naar een goedkoop huis belemmeren. Veel huizen worden bijvoorbeeld verhuurd op basis van aantal woonjaren, die je als starter niet hebt. Daarnaast is de kans klein dat je in de mooiste woonwijken in aanmerking komt voor dat ene huurhuis, aangezien de wachtlijsten lang zijn. Om nog maar niet te spreken over de torenhoge huurkosten.

Ook binnen commerciële verhuur maken verhuurmakelaars gretig gebruik van de stijgende woningnood. Dit maakt het voor jou en veel anderen vrijwel onmogelijk een huis te vinden. Toch is er een manier om goedkoop een huis te huren, door tijdelijk te huren op basis van de Leegstandwet. Bij Gapph bieden we woonruimten door het hele land aan op basis van de Leegstandwet, tegen aantrekkelijke maandelijkse kosten.

Wat is tijdelijk huren op basis van de Leegstandwet?

Een pand wordt gerenoveerd, de buurt wordt geherstructureerd of een pand staat op de nominatie voor sloop. De oude bewoners hebben een nieuw onderkomen gevonden, maar de sloop laat nog op zich wachten. Daardoor staat een pand soms maanden tot enkele jaren leeg. Een magneet voor krakers, vandalisme en andere kwaadwillenden. Daarnaast zorgt een leegstaand pand voor verloedering en neemt de leefbaarheid in de wijk af.

Tijdelijke bewoners plaatsen in deze leegstaande panden voorkomt narigheid. Een win-winsituatie: jij huurt goedkoop een woning en het pand blijft bewoond. Je krijgt een contract van minimaal zes maanden en je hebt drie maanden de tijd om een andere plek te vinden bij opzegging vanuit de verhuurder. Met goedkoop huren op basis van de Leegstandwet hou je geld over én het is een prima eerste stap op de woningmarkt.

Een alternatief op goedkoop huren: antikraak wonen

Een alternatief op goedkoop huren op basis van de Leegstandwet, is antikraak wonen. Antikraak is geen huur, maar een flexibele contractvorm die jou goedkoop op een locatie laat wonen of werken. Daarnaast moet je iets flexibeler zijn, vergeleken met huren op basis van de Leegstandwet. De minimale termijn bedraagt, net als de opzegtermijn, slechts 28 dagen. Een back-up woning hebben is daarom essentieel. Bij Gapph kun je zowel goedkoop een huis huren op basis van de Leegstandwet als antikraak wonen.

Bekijk alle woningen in ons aanbod

Goedkoop een huis huren via Gapph

Al meer dan 25 jaar bieden we vernieuwende oplossingen binnen leegstand– en vastgoedbeheer. Zodra er een nieuw aanbod online komt proberen we als vastgoedbeheerder snel te schakelen met de nieuwe bewoners. Ons credo? Thuis in elke ruimte. Zo biedt het huren op basis van de Leegstandwet je de mogelijkheid jouw thuis te creëren in de meest unieke gebouwen. Denk hierbij aan zorginstellingen of oude kantoren. De voordelen van goedkoop huren via Gapph:

 • Wonen tegen lage kosten
 • Wonen op unieke locaties
 • Een fijne plek die je omtovert tot je huis
 • Ruim 25+ jaar ervaring in de vastgoedmarkt
 • Een vast aanspreekpunt die regelmatig op locatie is voor al je vragen, suggesties en eventuele reparaties
 • De grootste leegstand- en vastgoedbeheerder van Europa
 • Een plek waar sociaal contact hoog in het vaandel staat: een goede buur is beter dan een verre vriend!

Interesse in een van de woningen?

Schrijf je in

Woningaanbod

Goedkoop en tijdelijk wonen én de voordelen van een sociaal burencontact ervaren? Als bewoner van Gapph krijg je het allemaal. Bekijk ons woningaanbod of neem direct contact op.

Aanbod woonruimte

Gapph in beeld!

Gapph vastgoedbeheer
Logo KLB

  Naam (verplicht)

  E-mailadres (verplicht)

  Onderwerp

  Bericht