Ruim 100 jongeren waren gister aanwezig tijdens de informatiebijeenkomst op de Lichtpenweg in Amersfoort. Hoe zien de kamers eruit? Wat wordt er van mij als bewoner verwacht? Wat houdt het sociale project in? Wie komen er wonen? Wat betekent ‘een sociale bijdrage’ leveren? Al deze vragen werden beantwoord tijdens deze bijeenkomst.

Sociaal project
Begin november start Gapph in opdracht van de Alliantie een sociaal project 80 jonge woningzoekenden een betaalbare kamer kunnen huren. Het project is onderdeel van de complete herontwikkeling van deze locatie en gaat de leefbaarheid in het gebied flink verbeteren. Het bijzondere van dit project is dat jongeren met verschillende achtergronden samen gaan wonen, faciliteiten met elkaar gaan delen en met elkaar optrekken.

Kijkje nemen
De jongeren luisterden naar de presentaties van Gapph en de andere partijen (Leger des Heils, Kwintes, Tussenvoorziening) waarmee wordt samengewerkt op deze locatie. Vervolgens vonden er in groepjes rondleidingen plaats en namen zij een kijkje in de verschillende ruimtes die binnenkort klaar zijn om bewoond te worden.

Betrokkenheid
Na de rondleidingen was er gelegenheid tot het stellen van vragen aan het projectteam van Gapph. En dat waren er veel! Erg positief om zoveel betrokken en sociale jongeren te spreken en naar hun motivatie te luisteren. Zo’n eerste kennismaking geeft al een goed beeld van jongeren die op deze locatie willen wonen en een sociale bijdrage willen bieden.

Op dit moment wordt er gekeken welke jongeren in aanmerking komen voor een woning en met welke jongeren we nog persoonlijk willen kennis maken. Volgende week is hierover meer duidelijk.

Wil je meer weten over het sociale project wat van start gaat? Lees hier meer.