Hoewel kraken strafbaar is in Nederland, worden er met regelmaat panden gekraakt. Zo ook afgelopen week in Tilburg en enkele weken geleden in Wageningen en omgeving. In Tilburg is de Mobiele Eenheid urenlang bezig geweest met het ontruimen van het pand. Als een pand niet in gebruik is, hebben krakers vrij spel. Een pand moet aantoonbaar in gebruik zijn om krakers buiten de deur te houden.

Tijdelijk in beheer geven
Krakers zijn niet bang voor de straf en omdat ze niet direct op straat worden gezet. Een gerechtelijke procedure is tijdrovend en kost veel geld. U kunt dit voorkomen door het pand tijdelijk in beheer te geven aan Gapph.

Aantoonbaar in gebruik
Als u een beheerovereenkomst sluit met Gapph, zorgen wij ervoor dat er tijdelijke bewoners/gebruikers in het pand worden geplaatst. Als dit geregeld is kan een pand niet gekraakt worden omdat het aantoonbaar in gebruik is. Als een pand in beheer is gegeven en toch wordt gekraakt, dan ziet de politie dit als inbraak in plaats van kraak. Waardoor in dat geval de krakers er direct worden uitgezet.

Gapph denk mee
Wij vragen geen vergoeding voor deze dienstverlening. In veel gevallen genereren wij inkomsten die uw lasten gedeeltelijk dekken. Gapph weet als geen ander hoe u de risico’s van leegstand kunt ondervangen. Wij denken graag met u mee hoe u de kans op kraak kunt verkleinen.

Heeft u een leegstaand pand? Voorkom het risico dat uw pand gekraakt wordt. Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? We komen graag bij u langs. Neem contact op met één van onze specialisten. Wij zijn bereikbaar via telefoonnummer 088-62 62 200 of via email [email protected].

Lees hier meer over het artikel van Omroep Brabant over de kraakactie in Tilburg.