Herstructureringsprojecten

lange of korte termijn

Voor elke ruimte een oplossing
Als eigenaar van leegstaand vastgoed wilt u uw eigendom graag beschermen tegen de risico’s die leegstand onherroepelijk met zich meebrengt. Gapph heeft de oplossing voor u. Wij laten tijdelijke gebruikers (bewoners, startende ondernemers of atelierhouders) tijdelijk wonen of werken in uw leegstaande pand. Samen bekijken we welke vorm het beste bij uw situatie en pand past.

Korte termijn
Een van de mogelijkheden is om tijdelijke gebruikers in uw pand te laten wonen of werken op basis van een bruikleenovereenkomst. Zij betalen een kleine vergoeding en houden tegelijkertijd een oogje in het zeil. In de praktijk betekent dit dat uw vaste lasten voor gas, water en licht (deels) worden gedekt en u voorkomt extra onkosten en risico’s die leegstand met zich mee brengt. Bij deze bruikleenovereenkomsten geldt een opzegtermijn van 28 dagen, waardoor u flexibel blijft.

Lange termijn
Als de verwachting is dat uw pand langer dan een jaar leegstaat dan is naast bruikleen ook bewoning door middel van tijdelijke verhuur op basis van de Leegstandwet (TVL) een interessante optie. Dit levert in de praktijk mooie en bijzondere projecten op. Tijdelijke bewoners houden een pand levendig en beschermen het pand tegen kraak, vandalisme en verloedering. Onze ervaring is dat bewoners graag iets moois en leuks van de ruimtes maken en in veel gevallen de buurt betrekken bij het pand. Dat levert een gezonde, waardevolle interactie op met de omgeving. Ook wanneer een pand wordt gebruikt voor werken en – vaak creatieve – ondernemers samenkomen, ontstaat er een nieuwe dynamiek: zowel in het pand zelf als in de (directe) omgeving.

 • Deze vorm van leegstandbeheer is met name interessant voor de meer uitzonderlijke locaties als oude kloosters, instituten, (semi)overheidsgebouwen of andere iconische objecten met een grote diversiteit aan ruimtes.
 • Door de flexibele contracten die wij afsluiten met de tijdelijke gebruikers, bent u ook flexibel in de herbestemming van uw pand.
 • Deze vorm van leegstandbeheer is veelal kostendekkend en in de meeste gevallen wordt uw leegstaande object zelfs getransformeerd van kostenpost naar inkomstenbron.

Gapph in beeld!

Gapph vastgoedbeheer
Logo KLB

  Naam (verplicht)

  E-mailadres (verplicht)

  Onderwerp

  Bericht