De leefbaarheid in de wijk verbeteren

Liever een goede buur dan een verre vriend. De leefbaarheid van een buurt is belangrijk voor de toekomst van een wijk. Maar hoe kan je de leefbaarheid in de wijk verbeteren als gemeente of woningcorporatie?

Waardoor neemt de leefbaarheid in de wijk af?

Met de jaren kan een wijk verslechteren. Bijvoorbeeld omdat de buurt minder wordt onderhouden, de woningen drastisch toe zijn aan renovatie of sloop en de oude bewoners naar andere delen van de stad of dorp vertrekken.

Leegstaande panden

Leegstaande gebouwen zorgen ervoor dat de leefbaarheid in een wijk afneemt. Zo kan het zijn dat een pand toe is aan een nieuwe fase, maar de sloop of renovering ervan nog even op zich laat wachten. Wanneer een pand onbeheerd is trekt het de ongewenste aandacht van krakers, vandalisme of zelfs inbraak. Niet alleen binnen deze panden, maar ook op straat stapelt de troep zich op. Geen visitekaartje om nieuwe bewoners aan te trekken.

Buren die elkaar niet meer kennen

Vroeger liep je even naar de buurvrouw om een kopje suiker te lenen. Maar tegenwoordig kennen we onze buren steeds vaker niet meer. Veel ontmoetingen vinden digitaal plaats waardoor de urgentie lager is om sociaal contact te onderhouden. Hierdoor is er geen sprake van saamhorigheid en voelt niet iedereen zich verantwoordelijk over eventuele verloedering van de buurt of neemt overlast in woningen toe.

De leefbaarheid in de wijk verbeteren

Hoog tijd om als gemeente of woningcorporatie je handen uit de mouwen te steken. Door de leefbaarheid in de buurt te verbeteren voelen bewoners zich fijner, wordt buurtcontact gestimuleerd, vindt er minder verloedering en overlast plaats en wordt het weer een uithangbord voor nieuwe bewoners.

Leegstaande gebouwen voorzien van tijdelijke bewoners

Staat een gebouw op de nominatie van sloop en staat het al een paar maanden leeg? Zorg dan dat je er tijdelijke bewoners in plaats. Zo blijft de buurt levendig, ga je verpaupering uit de weg en houd je krakers buiten de deur. Om nog maar niet te spreken over de krapte op de woningmarkt die je er als gemeente mee tegen gaat. Met onze leegstandbeheer-diensten zorgen wij ervoor dat van leegstand tot sloop het pand voorzien is van tijdelijke bewoners.

Gapph together

Woon- en werkcomfort staat bij ons hoog in het vaandel. Hierdoor vinden wij het belangrijk dat ook het pand goed onderhouden wordt wanneer de tijdelijke bewoners of ondernemers eenmaal ingetrokken zijn. Want zeg nou zelf, iets doen voor een ander brengt toch vreugde? Hiervoor is Gapph Together in het leven geroepen.

Onder de naam Gapph Together organiseren wij verschillende activiteiten en evenementen in de buurt. Denk aan de jaarlijkse buurtborrel tijdens burendag, een moestuin aanleggen met de wijk, het inzamelen van kleding en speelgoed voor kwetsbare gezinnen of een tijdelijke woonruimte oppimpen met een lik verf, zoals bij ‘Even Bij Zeven’ in Vught.

De leefbaarheid van jouw buurt verbeteren?

Zie jij de ene na de andere buurt verloederen? Staan buurtbewoners steeds vaker van elkaar af en komt het ene na het andere pand leeg te staan? Zorg dat deze buurten je ooit zo florerende plek niet omtoveren tot een spookstad.

Als marktleider en 25 jaar ervaring binnen de vastgoedbranche zorgen wij dat er weer leven in de buurt wordt geblazen. Leegstaande panden worden voorzien van tijdelijke bewoners, de sociale activiteiten nemen toe en draagt als gemeente bij aan het woningtekort. Benieuwd wat we voor jouw gemeente of woningcorporatie kunnen betekenen?

Neem contact op

Woningaanbod

Goedkoop en tijdelijk wonen én de voordelen van een sociaal burencontact ervaren? Als bewoner van Gapph krijg je het allemaal. Bekijk ons woningaanbod of neem direct contact op.

Aanbod woonruimte

Gapph in beeld!

Gapph vastgoedbeheer
Logo KLB

    Naam (verplicht)

    E-mailadres (verplicht)

    Onderwerp

    Bericht