Voordelig huren door de Leegstandwet

Waarschijnlijk heb je gezocht op de term ‘Leegstandwet’ of een gerelateerde zoekterm toen je op deze pagina terecht kwam. Omdat je wilt weten wat het inhoudt, omdat je een woon- of werkruimte voordelig wil huren op basis van de Leegstandwet of omdat je als vastgoedbeheerder op zoek bent naar een leegstandbeheerder. Wat je zoekintentie ook is, op deze pagina zit je precies goed. We vertellen je graag meer over de Leegstandwet én over de voordelen voor jou als huurder of opdrachtgever.

Wat is de Leegstandwet?

Wanneer woningen op de nominatie staan om gesloopt te worden, kunnen deze door middel van de Leegstandwet tijdelijk verhuurd worden (TVL – Tijdelijke Verhuur Leegstand). De Leegstandwet biedt, vergeleken met wonen op basis van antikraak, iets meer zekerheid voor de bewoner. Een tijdelijke huurder heeft een contract voor minimaal een half jaar en een opzegtermijn van drie maanden. In de meeste gevallen is de maximale huurperiode twee jaar.

Bekijk het aanbod aan werkruimtes en ateliers

Huren op basis van de Leegstandwet

In de oververhitte woningmarkt kan het een flinke uitdaging zijn om een woning te vinden als student of starter op de huizenmarkt. Door een groot tekort aan woningen en de stijgende (huur)prijzen is deze doelgroep in veel gevallen genoodzaakt om thuis bij ouders te blijven wonen. Met verhuur op basis van de Leegstandwet wordt er een brug geslagen tussen deze woningzoekenden en leegstaande panden. Door de panden te voorzien van tijdelijke bewoners krijgen krakers geen kans. De huurders betalen een fractie van de normale huurprijs, waardoor wonen een stuk goedkoper wordt.

Op zoek naar een tijdelijke woning? Bekijk ons aanbod.

Bekijk het aanbod van woningen

Op zoek naar een pandbeheerder voor jouw vastgoed?

Krakers in je pand waardoor vandalisme en verloedering van de buurt ontstaat. Je wilt niet dat dat jouw leegstaande pand overkomt. Op het moment dat de voormalige bewoners vertrekken – en daarmee het pand leeg komt te staan – is het een doelwit voor krakers. Enige haast is hiermee geboden: krakers hebben snel door wanneer een pand of woning leeg staat. En wanneer het pand niet opnieuw wordt bewoond, wordt er niet gehandhaafd bij eventuele krakers. Daarom schakelen we snel: zodra je pand leeg komt te staan, plaatsen we direct nieuwe bewoners. Je pand blijft veilig en de bewoner heeft voor een fijne prijs een tijdelijke woonruimte. Win-win.

Kies voor leegstandbeheer via Gapph

Kies je voor leegstandbeheer via Gapph, dan kies je voor een partij met meer dan 25 jaar ervaring binnen vastgoed. Maar naast leegstandbeheer bieden wij ook andere diensten aan voor jouw panden, zoals:

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op

Aanbod werkruimtes

Interesse om een bedrijfsruimte van Gapph te huren? Bekijk ons aanbod of neem direct contact op met ons.

Aanbod werkruimtes

Gapph in beeld!

Gapph vastgoedbeheer
Logo KLB

    Naam (verplicht)

    E-mailadres (verplicht)

    Onderwerp

    Bericht