Dit artikel is afkomstig van het blog van Interveste. Dit bedrijf werd in 2023 door Gapph overgenomen. Het kan inmiddels zijn verouderd of foutieve verwijzingen bevatten.
,

5 geweldige kerstprojecties op huizen

Vroeger werden tuinen en huizen geweldig versierd met allerlei lichtjes en poppen voor Kerstmis. Er kwam in 2006 zelfs een speelfilm over met Danny DeVito en Matthew Broderick getiteld Deck the Halls. Danny DeVito wilde zijn kersthuis zo verlicht maken, dat het zelfs vanaf de ruimte te zien was. Dat zorgde uiteraard voor behoorlijk wat gedoe en energieverbruik voor de lichtjes, die toen nog niet van led waren. Maar het kan ook heel anders. Je kunt je hele woning tegenwoordig gewoon laten projecteren. En dat levert de meest geweldige videos op. Kijk even mee met de Top 5 van kerstprojecties op huizen en gebouwen.

Projectie 5

Bayou Bend Collection and Gardens

Gelijk maar een heel spektaculaire. De muur van dit huis komt tot leven als de kerstman langs komt… en hoe

Projectie 4

Chelmsford’s Shire Hall

Kleurrijke bonte verzameling van projecties op dit grote pand in Chelmsford, Essex. Pilaren worden kaarsjes, het pand bevriest. Kortom: dolle pret.

Projectie 3

Jolly’s Department Store – Bath UK

Wederom een kleurrijke verzameling van allerlei elementen die tot leven komen op dit pand in de UK. Dat het toen niet sneeuwde maakt niet uit: we projecteren er gewoon wat besneeuwde ramen op.

Projectie 2

Jolly’s Department Store – Bath UK

Al uit 2013, maar nog steeds erg leuk om te zien! Zo komt bij Jolly de kerstsfeer er in.

Projectie 1

Jolly’s Department Store – Bath UK

Hoe ze dit alles maken? Kijk eens mee met deze meneer:

En hier het resultaat van wat hij maakt:

Extra projecties

Limelight / Interconnection

En nog een paar van de allermooiste projecties, die niets met kerstmis te maken, maar gewoon geweldig zijn. Ook de omschrijvingen zijn creatief bedacht:

“The piece focuses on the interconnectedness of all things, the micro and the macro, the outer and the inner universe. Connecting logical and emotional, individuals and society, art and audience, planet and galaxies, architecture and animation.” Ja hoor, mooie marketing tekst. Gewoon erg gaaf en meervoudig prijswinnaar. Limelight Projection Mapping is een bedrijf wat gespecialiseerd is in projecties. En dat zie je in onderstaande projectes. Wow!