Dit artikel is afkomstig van het blog van Interveste. Dit bedrijf werd in 2023 door Gapph overgenomen. Het kan inmiddels zijn verouderd of foutieve verwijzingen bevatten.
, ,

Compleet dorp inclusief bar en politiekazerne te koop! 

Waar je in Nederland tegenwoordig voor €260.000 nog geen gemiddelde rijtjeswoning kunt bemachtigen, koop je in het Spaanse Zamora een compleet dorp, inclusief bar, school en kazerne. Vriendenprijsje, als je het ons vraagt!  

Poblado del Salto de Castro

Het gaat hier om het Spaanse dorp ‘Poblado del Salto de Castro’ en ligt in de Spaanse provincie Zamora, aan het Castro Stuwmeer, langs de Douro rivier in het Noorden van Spanje, tegen de grens van Portugal. Het dorp is op circa 600 meter hoogte gebouwd met als doel om families te huisvesten die aan het stuwmeer werkte. In 1989 is het dorp geheel verlaten nadat de werkzaamheden aan het stuwmeer waren afgerond.  

Dorp met 44 woningen te koop

Het dorp bestaat uit zo’n 44 woningen, verdeeld over verschillende gebouwen. Er zijn veel faciliteiten in het dorp aanwezig zoals een bar, een kerk, een school met diverse leslokalen én een kazerne. Op de Spaanse website Idealista.es staat de volledige advertentie en valt te lezen dat iemand het dorp geërfd heeft, maar omdat deze persoon een stadsmens zegt te zijn, het hele boeltje graag te willen verkopen. Om er nog een schepje bovenop te doen wordt het dorp rechtstreeks, zónder makelaar, aan je verkocht.  

Tekst gaat verder onder de foto. 

Salto de Castro

Bron: Balles2601 / Wikimedia Commons

Een kleine opknapbeurt

Nou is het niet zo dat je het dorp ‘instap klaar’ aanschaft, nee sterker nog… er zal veel opgeknapt moeten worden. Graffitiliefhebbers hebben zich massaal uitgeleefd waardoor het dorp nu een leegstaande galerij van straatkunst is geworden. Maar, uiteindelijk valt alles op te knappen, om zo ook hier een mega toeristische plek van te maken.  

Benieuwd naar de advertentie (of wil je een bod uitbrengen), je bekijkt de advertentie op Idealista.