Dit artikel is afkomstig van het blog van Interveste. Dit bedrijf werd in 2023 door Gapph overgenomen. Het kan inmiddels zijn verouderd of foutieve verwijzingen bevatten.
,

De winnaars van de Appeltjes van Oranje 2023

Goed nieuws voor Ontmoetingswerkplaats de JoJo in Sassenheim! Afgelopen week won de stichting – met wie Interveste al in 2020 een samenwerking realiseerde via Club van Vrijwilligers – de Appeltjes van Oranje 2023 prijs.

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan enkele belangrijke goede doelen die helpen de samenleving te verbinden. Voorgaande edities hadden als titel “Kansengelijkheid voor álle jongeren” in 2022, “Mentale kracht” in 2021, “Maatjes ben je samen” in 2020, het jaar dat de Covidpandemie losbarstte en eenzaamheid een nog groter probleem werd in de samenleving. Dit jaar is het thema “Bruggenbouwers in de buurt”.

Kansengelijkheid voor álle jongeren – Oranjefonds

Verbondenheid tussen mensen

Verbondenheid tussen mensen is cruciaal voor het realiseren van een betrokken samenleving, waarin buurtbewoners omkijken naar elkaar en naar hun buurt. Sociale relaties in buurten zijn een vangnet voor iedereen die dat nodig heeft. En vormen een belangrijke basis voor de aanpak en preventie van problemen als eenzaamheid, armoede en tegenstellingen tussen mensen.

Drie bruggenbouwers

Dit jaar is de prijs gewonnen door drie ‘bruggenbouwers’ in Nederland. De prijs, voor elk van de drie winnaars, bestaat uit een bronzen beeldje dat is ontworpen en gemaakt door Prinses Beatrix en een geldbedrag van € 25.000,-. Naast Ontmoetingswerkplaats de JoJo wonnen ook stichting Ik Wil (een plek voor en door bewoners om eigen talenten en interesses te ontwikkelen) en Vadercentrum Adam in Den Haag het felbegeerde bronzen beeldje en de bijbehorende geldprijs.

Bruggenbouwers in de buurt – Oranjefonds 2023

Ontmoetingswerkplaats de JoJo

JoJo heeft een klein team van vrijwilligers waarmee ze de weggeefwinkel en het repaircafé draaiende houden. Naast de reparaties kun je ook gewoon langskomen voor een praatje of een bakje koffie, zodat nog meer het sociale aspect naar voren komt van de ontmoetingswerkplaats. Ze waren al eerder genomineerd voor een prijs, maar dit jaar werd er ook daadwerkelijk gewonnen.

Een prachtig initiatief van het Oranjefonds en wij zijn trots dat onze partner van Club van Vrijwilligers deze prijs in ontvangst heeft mogen nemen op Paleis Noordeinde. Gefeliciteerd namens alle medewerkers van Interveste en Gapph!