Dit artikel is afkomstig van het blog van Interveste. Dit bedrijf werd in 2023 door Gapph overgenomen. Het kan inmiddels zijn verouderd of foutieve verwijzingen bevatten.

Dorp voor 160.000 te koop in Spanje!

We hebben er weer een! In het Noorden van Spanje staat een -jawel- heel dorp te koop! En als je denkt aan het kopen van een heel dorp, dank denk je waarschijnlijk dat je een hoop geld nodig hebt. Maar niets is minder waar…

Flinke opknapbeurt

In de Spaanse provincie Lugo staat het dorpje Olgueira te koop, dicht nabij Trabada. Het gaat om een minidorp met drie woningen dat al meer dan een eeuw geleden is gebouwd. Dat betekent dus ook dat de woningen een flinke opknapbeurt nodig hebben, wil je ze bewoonbaar maken. Maar hey, het complete dorp kost ‘slechts’ €160.000 euro. Daar koop je in eigen land nog geen appartement of studio voor.

Olgueira

Het dorp Olgueira heeft een gemiddelde oppervlakte van 25.000 vierkante meter. Het woonoppervlak van de woningen ligt op zo’n 720 vierkante meter. Niet echt klein dus!

In totaal beschikken de woningen over zeven slaapkamers en drie badkamers, zodat de hele familie kan blijven slapen.

Een wijnhuis

Je verwacht het misschien niet, maar het dorp Olguera is voorzien van alle gemakken om een fijn leven te leiden. Dan wél op een ietwat ouderwetse manier, maar voor deze prijs heb je eigenlijk geen klagen, toch? Olgueira beschikt namelijk over maar liefst twee grote voorraadschuren om voedsel op te slaan, een grote steenoven, een waterbron én een zogenoemde ‘Bodega’: een wijnhuis! Wij kunnen het ons al geheel inbeelden: Heerlijk tijdens de Spaanse zomeravonden pizza’s bakken in de steenoven, een heerlijk wijntje uit het bodega erbij en genieten maar!

Idealista

Ben jij nou net zo benieuwd als wij waren? Het dorp staat nog te koop en op de website van idealista staat de hele advertentie. Hier kun je alle foto’s bekijken en contact opnemen met de makelaar. Wie o wie…?

Olgueira

Het dorp Olgueira, Trabada, Spanje.