Dit artikel is afkomstig van het blog van Interveste. Dit bedrijf werd in 2023 door Gapph overgenomen. Het kan inmiddels zijn verouderd of foutieve verwijzingen bevatten.

Geslaagd Open Huis

Het tweede Open Huis in Someren was wederom een succes. Tientallen mensen kwamen de sfeer proeven hoe het is om tijdelijk te wonen in voormalig zorgcentrum Witven.

12 November hield Interveste Open Huis in voormalig zorgcentrum Witven. Dit bleek zo’n succes dat een vervolg niet kon uitblijven. En nu blijkt dus ook het tweede Open Huis een schot een in de roos, want tientallen mensen kwamen langs. Een paar mensen vonden al direct een nieuwe woonruimte. Zij konden direct tekenen bij Rob, een van de regiobeheerders van Interveste die als aanspreekpunt voor het project in Someren aanwezig was.

[fvplayer id=”1″]

Vragen tijdens het Open Huis

Regiobeheerder Rob

De bezoekers van het open huis werden ontvangen door regiobeheerder Rob die hen tekst en uitleg gaf op vragen als: Wat is antikraak? Hoe lang kan ik hier wonen? Wat is het verschil tussen antikraak en tijdelijk verhuur? Hoe zit het met opzegtermijnen? Het zijn vragen die we regelmatig horen en die we ook graag uitleggen (en die ook in onze Veelgestelde Vragen staan). Maar ook specifiekere vragen kwamen aan bod zoals “Hoe groot zijn de ruimtes?” en “Wat gebeurt er als er iets kapot gaat?”.

En als je overtuigd was en had je alle gegevens al op orde, dan kon je direct je eigen plekje uitkiezen. Een paar bezoekers deden dit dan ook direct. Het was weer een mooie kans en ook de pers was aanwezig om er over te schrijven. Het is immers vrij uniek (en bijzonder betaalbaar) om hier te wonen.

 

Enkelen trokken direct in hun nieuwe woonruimte

Zorgcentrum beheerd sinds januari 2021

Het voormalige zorgcentrum wordt sinds begin dit jaar beheerd door Interveste en inmiddels wonen er al bijna 50 mensen via Interveste in de leegstaande ruimtes. Er zijn echter nog zo’n 15 ruimtes beschikbaar, dus de kans om hier direct te kunnen wonen is bijzonder groot. En dat terwijl er wekelijks berichten in de krant verschijnen over woningnood. Een buitenkans dus!

Mocht je ook nog kans willen maken om hier te wonen: er zijn zoals gezegd nog enkele ruimtes beschikbaar. Reageren kan direct via de website van Interveste.