Dit artikel is afkomstig van het blog van Interveste. Dit bedrijf werd in 2023 door Gapph overgenomen. Het kan inmiddels zijn verouderd of foutieve verwijzingen bevatten.
,

Internationale Harry Potter dag – blijf slapen in het huis van Hagrid

Veel gezelliger kun je je nacht niet doorbrengen dan in het huisje van Rubeus Hagrid, de flink bebaarde halfreus uit de Harry Potter boeken en films. De hut is vanaf nu geopend voor bezoekers. En zeker op een dag als 2 mei: internationale Harry Potter dag!

Het is volledig geïnspireerd op het huisje van de ‘groundkeeper’ van Zweinstein en dus zul je gezellig bij het haardvuur kunnen doezelen in de cottage die een magisch mooie houten uitstraling heeft. Je mag je eigen Mastiff meenemen (de grote hond genaamd ‘Muil’ in de Nederlandse reeks) of natuurlijk een hondje van een heel ander formaat. De site meldt wel dat je hem aangelijnd dient te houden. Het huisje is groot genoeg om zes mensen te herbergen. Inmiddels in 2023 betaal je per nacht ruim 250 pond exclusief toeslagen. En er is een minimale duur van twee dagen. De zomer lijkt al helemaal volgeboekt te zijn. Maar vanaf september zijn er nog gaatjes.

En dat het nog steeds populair is in 2023 blijkt wel uit het Instagram account waar ruim 20 duizend volgers de updates kunnen zien.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by North Shire (@north_shire)


 

North York Moors National Park

Het huisje staat in North York Moors National Park, een groot park gelegen in Groot-Brittannië ergens tussen Hull en Newcastle. Je kunt dus met de Ferry oversteken en dan… ja dan moet je nog anderhalf uur met de auto verder (de Zweinsteinexpress komt hier waarschijnlijk niet langs).

Carol Cavendish liet het huisje bouwen

Carol Cavendish liet het huisje voor bijna 200.000 pond bouwen en is nu vlak voor de International Harry Potterdag (op 2 mei, schrijf het in je agenda) alvast geopend. Carol Cavendish is dyslectisch maar heeft zich zelf leren lezen met de boeken van Rowling waar ze haar toevlucht in kon zoeken.

“The Groundkeeper’s Cottage” is gebouwd door Billy Cessford, een maker van toneel- en rekwisieten voor TV en film. Overigens staan in het park nog een huisje die gebaseerd is op een fictieve bewoner. Je kunt er namelijk ook in een Shire House van de Hobbits overnachten, gebaseerd op de verhalen van Tolkien.

Reserveer hier jouw nacht in Hagrid’s Hut

Dit artikel is herschreven in 2023 en oorspronkelijk geschreven op 30 april 2019.
– 1384