Dit artikel is afkomstig van het blog van Interveste. Dit bedrijf werd in 2023 door Gapph overgenomen. Het kan inmiddels zijn verouderd of foutieve verwijzingen bevatten.

Nu: aparte huizen op TikTok

Interveste is net zoals op Instagram en Facebook ook actief op TikTok. En dat doen we niet voor niets!

Er zijn bijzonder veel mensen actief online en ook wij zijn er regelmatig te vinden op zoek naar nieuwe juweeltjes op de markt. Zo kwamen we bijvoorbeeld onderstaande ruimtes tegen waar je kunt wonen of logeren. We maakten er een top 5 van!

INHOUD:

5. Logeren in een vliegtuig
4. Horrorhuis in Zwitserland
3. Mansion met duikgrotten
2. Bossche Bollen
Super Mario!
1. Huis van een andere planeet?

5. Logeren in een vliegtuig

Zo kwamen deze Airbnb locatie tegen. Niet gewoon een appartement, huis of kamer in een stad, maar in een compleet verbouwde vliegtuig. In de cockpit vind je niet langer het bedieningspaneel maar je eigen ronde bad die overigens aansluit op je slaapkamer. Via de rechtervleugel heb je een fantastische looppad naar buiten waar je van het uitzicht kunt genieten. Overigens is een zwembad ook aanwezig die uitsteekt over een afgrond. Die sluit overigens aan op de oceaan bij Bali, waar je deze zeer bijzondere Airbnb locatie kunt boeken. Dus ga je nog naar Indonesië dit jaar? Wellicht is dit dan een leuke plek om te verblijven. Wel even je spaarpot leeghalen dan, want je betaalt per nacht zo’n 8000 dollar!

@thomaslmanuel

Would you stay at the Private Jet Villa? ✈️ This arguably has to be one of the craziest Airbnb’s in all of the world 🌏 and it’s only $8,000 per night 🤣💰 #bali #privatejetvilla #airbnb #uniquestays #privatejet #uluwatu #travel #balitrip

♬ Beat – beaty


Ga terug naar index

4. Horrorhuis in Zwitserland

We vragen ons zelf af of deze echt is. Het filmpje verscheen in september, een paar weken voor Halloween op TikTok en geeft aan dat het hier om een horrorhuis gaat ter waarde van 4.3 miljoen dollar. We kunnen het huis zelf nergens écht ontdekken. Zou het gemaakt zijn met AI? Het ziet er in elk geval spannend uit. Maar 4.3 miljoen dollar gaan we waarschijnlijk wel ergens anders aan besteden.

@elliotsbrega

#life #dream #realestate

♬ Vengeance – iwilldiehere

Ga terug naar index

3. Mansion met duikgrotten

Dit is een huis die al wat langer te vinden is op TikTok, maar toch onze aandacht blijft trekken. Het kostte maar liefst 30 miljoen dollar om dit pand te bouwen en dat heeft een goede reden. Het lijkt gewoon een grote villa, maar als je de kelders in loopt ontdek je donkere grotten met lichtgevend zwembaden. En het wordt nog merkwaardiger. Dat merk je als je gaat zwemmen in die baden. Als je diep genoeg duikt kom je erachter dat er allerlei tunnels zijn waar je door heen kunt duiken. Exotische vissen vergezellen je tijdens je trip.

@iancorzine

Weird Scuba House 🤔 EXPLAINED #zillow #mansions #scuba

♬ original sound – Ian Corzine


Ga terug naar index

2. Bossche Bollen

Is dit raar? Dat vindt men in het buitenland wel. Deze golfbalhuisjes staan in ….Nederland. Het zijn gewoon tiny houses. Maar we moeten toegeven, hoewel ze al ruim 50 jaar oud zijn, het ziet er apart uit. Ze liggen in ‘s-Hertogenbosch aan de straat met de naam Bollenveld. Vandaar dat ze ook wel Bossche Bollen worden genoemd. Ze worden bewoond door Bolbewoners en als er een kind wordt geboren noemen ze deze bolbaby. Nu is dat in het buitenland lastig te vertalen, dus ze vergelijken ze daar met Golfballen. Uniek ontwerp door kunstenaar Kreijkamp en leuk om ze op TikTok tegen te komen!

UPDATE: nieuwe link.

@prettyoranje

Bolwoningen in Den Bosch #dutchhouses #dutchhousing #dutchtourism #netherlands #netherlandsdestination #sphericalhouse #sphericaldesign #denbosch🇳🇱

♬ Little Things – Adrian Berenguer

Ga terug naar index

Even tussendoor en gewoon grappig

Je kunt elk design tegenwoordig door AI halen. En dit TikTok account doet dat ook. Teveel grappige huizen om niet te delen: En dat is met dit Super Mario-huis ook gebeurt. Dit account is gespecialiseerd in het ontwerpen van vreemde designs en scoren er dan ook bijzonder goed mee. Laten we eerlijk zijn. Dit design is te absurdistisch om echt te zijn, maar juist daarom blijft TikTok zo interessant.

https://www.tiktok.com/@exoticproperties/video/7283146362084986144

Ga terug naar index

1. Hier zit een luchtje aan

Het huis is wellicht niet zo bijzonder. Maar als deze besnorde meneer een dekseltje optilt, zie je dat hij in zijn huiskamer een middeleeuwse put heeft. Colin Steer uit Plymouth vond het zo’n 30 jaar geleden onder zijn huis toen hij delen van de vloer wilde vervangen. 11 jaar geleden besloot hij de put uit te gaan graven. Hij vermoedt dat de put nog een anderhalve meter dieper uitgegraven moet worden. In totaal zal de put 8 tot 10 meter (33 feet) diep zijn. Het moet toch een raar idee zijn, zo’n gat onder je huis. En we hopen dat de rubbers van het deksel de rand goed afsluiten, want anders zal er toch wel een luchtje aan het huis zitten.

@lifeontheedgeofficial

This guy has a medieval well under his house… #fyp #foryoupage #foryou #medievil #bizarre #house

♬ Sunshine pt1 – Kits

Ga terug naar index