,

Vidomes, Gapph Modular en DMT Modular gaan samen de uitdaging aan

We zijn trots om te delen dat Gapph Modular samen met DMT Modular de aanbesteding bij Vidomes heeft gewonnen voor een uniek project in Zoetermeer: het bouwen van 81 flexwoningen aan de Ruimtebaan.

Vidomes is een toonaangevende woningcorporatie en beheert en verhuurt ruim twintigduizend woningen in onder andere Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Delft en Rijswijk. Voor de locatie aan de Ruimtebaan – een voormalig baggerdepot – hebben Vidomes en de gemeente Zoetermeer samen onderzocht of deze zich leent voor tijdelijke woningen. In samenspraak met omwonenden is er unaniem gekozen voor een van de drie ontwerpvarianten, waarna een aanbestedingstraject volgde.

De indiening van Gapph Modular en DMT Modular heeft zich onderscheiden door een innovatief en duurzaam ontwerp van SVP Architecten uit Amersfoort. Van de 81 woningen zijn 51 studio’s, verdeeld over drie woonlagen. Daarnaast worden er 14 levensloopbestendige tweekamerwoningen op de begane grond gerealiseerd, en 16 tweekamerwoningen op de verdiepingen. Met deze variatie aan woningen creëren we een woonomgeving waar verschillende mensen met elkaar samenleven.

De woningen zijn praktisch ingericht en van alle moderne gemakken voorzien. Qua herkenbaarheid en wooncomfort zijn deze prachtige studio’s en tweekamerwoningen niet van permanente bouw te onderscheiden.

De flexwoningen zijn bedoeld voor spoedzoekers, die op korte termijn een woning nodig hebben (bijvoorbeeld jongeren, bewoners met een lichte zorgvraag of statushouders). Deze toekomstige bewoners krijgen een tijdelijk huurcontract.

Voor de productie en bouw werken we samen met DMT Modular, onze samenwerkingspartner in het raamcontract van Aedes voor flexwoningen. Zij zijn inmiddels gestart met de voorbereidende werkzaamheden. Het doel is om de woningen medio 2024 op te leveren.

Bekijk hieronder een aantal visuals van het project. Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.