Dit artikel is afkomstig van het blog van Interveste. Dit bedrijf werd in 2023 door Gapph overgenomen. Het kan inmiddels zijn verouderd of foutieve verwijzingen bevatten.
,

Welkom bij Club van Vrijwilligers

Nu bij Interveste: Club van Vrijwilligers. Dit is een club van een grote groep woningzoekenden en bewoners die nét even iets meer willen doen voor de maatschappij, de leefomgeving, de wijk of hun gemeenschap. Speciaal in het leven geroepen om iets extra’s te doen voor de natuur, de medemens of de veiligheid in en om het huis.

Wonen Werken Welzijn

Nooit eerder kwam het ‘Welzijn’ zo goed naar voren uit onze slogan: Wonen Werken Welzijn. Hoewel de belangrijkste doelstelling van Interveste het beschermen van panden is, is het bijna net zo belangrijk de bewoners van panden veiligheid en geborgenheid te bieden. En we hebben het dan niet alleen over de bewoners en ondernemers van Interveste zelf, maar ook ál die mensen die in de directe nabijheid leven. Dat vereist een sociaal hart en dat is precies wat vele van onze bewoners juist bezitten. Daarom dachten we, laten we eens in kaart brengen welke woningzoekenden en bewoners hun sociale hart willen inzetten voor het welzijn van anderen.

Club van Vrijwilligers – Hobby hovenier

Aansluiten bij Club van Vrijwilligers

Via je Mijn Interveste account kun je aangeven of je meer wilt betekenen voor de medemens. En wat blijkt: velen van jullie vinden dit een goed plan en inmiddels hebben we al duizenden aanmeldingen hiervoor binnen gekregen. Het grootste deel van de woningzoekenden gaven tevens ook aan dat ze hier misschien wel interesse voor hebben. Uiteraard gaan we ons best doen deze grote groep ook te enthousiasmeren voor leuke acties.

Goed doen voor een ander – Koffieschenk buurtprojecten

Club van Vrijwilligers keuzes

Als je hebt aangegeven je in te willen zetten als vrijwilliger kon je voorheen kiezen welk type vrijwilliger:
huismeester, buddy, hobby-hovenier, wijkwacht, verslaggever. Die keuze hoef je momenteel niet meer te maken. Je kunt zelf bepalen op welk vrijwilligersproject je reageert. Momenteel kunnen enkel reageren met een Mijn Interveste account. Je bent dus óf woon- of werkruimtezoekend of bewoner van Interveste.

Meedoen kost niet veel tijd én is geen verplichting

We vragen absoluut geen uren van je tijd, slechts een paar contactmomenten kunnen al ontzettend helpen. We hopen echter dat je het leuk vindt om mee te helpen aan (toekomstige) projecten en goede doelen. Het schoonmaken van de stoepjes, het maaien van het gras, een bakkie koffie drinken bij die eenzame meneer een paar huizen verderop, een verslag schrijven over de buurtbarbecue die plaatsvond. Af en toe door de buurt een ronde maken zodat de wijk nog schoner en veiliger blijft. Het lampje in de gang vervangen: Het kan allemaal.

Club van Vrijwilligers - Buurtfotograaf en verslaggever

Club van Vrijwilligers – foto’s maken van wijkactiviteiten

Nog niet aangemeld?

Dat kan met je Mijn Interveste account op elk moment. Dus heb je je nog niet aangemeld, maar wil je dit toch wel? Ga dan naar Mijn Interveste, log in met je account en klik op Club van Vrijwilligers om je aan te melden. Voor sommige woningen gaan we ook specifiek op zoek naar mensen die zich aangemeld hebben. Dus sluit je snel aan bij de Club van Vrijwilligers!

Inloggen Mijn Interveste