Dit artikel is afkomstig van het blog van Interveste. Dit bedrijf werd in 2023 door Gapph overgenomen. Het kan inmiddels zijn verouderd of foutieve verwijzingen bevatten.
, ,

Woningsdag: een dag om nooit meer te vergeten én herhalen.

Volgens onze koning was het een dag om ‘nooit te vergeten en nooit te herhalen’: Koningsdag 2021. En daar heeft hij wel een goed punt. Jaren geleden werd koningsdag toch echt heel anders gevierd. Maar deze initiatieven waren toch écht wel leuk!

In dorpen en steden werden spelletjesactiviteiten georganiseerd en veel festiviteiten werden het leven in geroepen. Helaas zitten we anno 2021 nog midden in een pandemie en werd Koningsdag wederom een Woningsdag. Hieronder lees je de vijf leukste initiatieven die jullie op Koningsdag hebben gedaan, georganiseerd door duizenden vrijwilligers in het land:

  1. Velen van jullie zijn normaal gesproken op Koningsdag te vinden in het Vondelpark. Helaas zijn er dit jaar geen leuke festiviteiten te vinden… Geen kinderen die trucjes laten zien of muziek maken. Gelukkig konden de kinderen allemaal terecht op Vondelpark Live om hun kunsten te presenteren aan alle digitale bezoekers.
  2. Velen van jullie wilden hun woning op Woningsdag toch verlaten en zijn er dan ook op uit getrokken met de fiets. Verschillende gezinnen hebben met het lekkere weer leuke tochten gemaakt door de wijk en lekker gezwaaid naar de mensen op afstand.koningsdagtaartje met glazen champagne
  3. Ook op de fiets gestapt? Grote kans dat je de kleedjesmarkt dit jaar door de hele buurt aantrof. Verschillende wijken hebben er namelijk alles aan gedaan om, alsnog onder strikte voorwaarden, een kleedjesmarkt in eigen tuin te organiseren. Super tof!
  4. Ook hebben de Koningsspelen op verschillende locaties groen licht gekregen om door te gaan. De Koningsspelen vinden standaard plaats op 23 april, met als achterliggende reden om zoveel mogelijk kids in beweging te krijgen.
  5. Ook heeft de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen alle kinderen in Nederland uitgenodigd om massaal om 10.00 uur buiten te spelen. Scouting Nederland heeft zich hiervoor in gezet en al hun verenigingen gevraagd om het ‘buitenspeeluurtje’ aan te bieden in eigen gemeentes of op eigen terrein.

Geslaagde Woningsdag

Al bij al is deze Koningsdag weer een geslaagde Woningsdag geweest. Het is natuurlijk enorm fijn dat er zoveel creatieve ideeën waren om op een verantwoorde manier de verjaardag van de Koning te vieren. Maar… koning Willy, wij delen jouw standpunt: een dag om nooit te vergeten, maar nooit meer te herhalen!