De galerijflat aan de Gouwzeestraat, in Purmerend, met 46 vierkamerwoningen wordt op termijn gesloopt. Vanaf deze zomer verhuizen gezinnen van de Gouwzeestraat naar een nieuwbouw eengezinswoning in Wherepark. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om de vrijgekomen woningen voor de overige periode tot sloop te huren met een tijdelijk contract via ons.

In Purmerend is een groot tekort aan woningen voor studenten en jongvolwassenen (tot 28 jaar). Deze locatie biedt een prima oplossing voor deze doelgroep. Ook ‘spoedzoekers’ die via de gemeente worden aangemeld kunnen hier een fijne woonplek creëren. Gapph is op zoek naar tijdelijke bewoners uit de drie genoemde doelgroepen: studenten, jongvolwassenen (tot 28 jaar) en spoedzoekers. Een binding met Purmerend is een pré.

Gemotiveerde bewoners die zich willen inzetten voor de buurt

Woningcorporatie Intermaris, eigenaar van de woningen, selecteert in samenwerking met ons de nieuwe tijdelijke bewoners. Wij zoeken hiervoor gemotiveerde bewoners (studenten of jongvolwassenen tot 28 jaar) die een nieuwe dynamiek aan de wijk geven. Op deze locatie is het belangrijk om goed contact te hebben met de buurt. Een fijne en leefbare (woon)omgeving voor iedereen. Daarom vragen we alle Gapph bewoners zich in te zetten voor de buurt; je buren te helpen als dat nodig is. Ook vragen we hun inzet om mee te denken, ideeën aan te reiken voor het organiseren van activiteiten en deze ook te organiseren. Want samen lukt het om er een prettige woonplek voor iedereen van te maken.

Wat verwachten we van de Gapph bewoners?

Gapph bewoners zetten zich vrijwillig in voor omwonenden en de buurt. Zij denken bijvoorbeeld mee over leuke ideeën of organiseren een sport- en spelevenement voor de buurt. Daarnaast zoeken we bewoners die de buren graag willen helpen wanneer zij een hulpvraag hebben. Zoals vragen over het gebruik van internet, mobiele telefoon. Prettig samen leven en samen verantwoordelijkheid nemen, daar gaan we voor in de Gouwzeestraat!

Het selectieproces

Hoe ziet het selectieproces eruit? Bij het selectieproces wordt er gekeken naar de onderbouwing en motivatie om in de Gouwzeestraat te willen wonen. Volg je een ‘sociale’ studie, heb je een actieve vrijwilligersfunctie, binding met de buurt of ervaring met soortgelijke projecten, dan heb je zeker een streepje voor! Tijdens het intakegesprek wordt gevraagd welke ideeën men zelf heeft om activiteiten te organiseren voor de buurt.
In de Gouwzeestraat wonen ook reguliere huurders, via woningcorporatie Intermaris. De Gouwzeestraat wordt dus een mix van ‘reguliere’ huurders en de tijdelijke huurders via Gapph.

Interesse om hier te wonen? Of ken je iemand die op zoek is naar een eigen woonruimte? Lees hier meer informatie over dit project.