Als Vincent van Gogh in deze tijd had geleefd, had hij vast en zeker zijn atelier bij Sectie-C in Eindhoven gehad. Een stadse creatieve hotspot met een dorps karakter. Deze nieuwste toevoeging aan het portfolio van Gapph is niet zomaar een bedrijventerrein, maar een broedplaats van bedrijvigheid, inspiratie en creativiteit. Eén ding is zeker: Sectie-C is sexy!

Verlaat je lichtstad Eindhoven via de oostzijde, dan kun je linksaf richting het schilderachtige Nuenen, waar niet bepaald de minsten inspiratie kregen. Maar sla je rechtsaf, dan kun je zomaar bij een ander creatief epicentrum eindigen: Sectie-C.

Eigenschappen van een klein dorp
Het uit ongeveer tien oude fabriekspanden bestaande Sectie-C is sinds mei dit jaar onder beheer van Gapph. Een waardevolle toevoeging aan ons portfolio, vindt beheerder Koen Boelen. “Sectie-C ligt aan de rand van de stad, maar eigenlijk heeft het alle eigenschappen van een klein dorp. Het is daarmee het beste van twee werelden. Het ons-kent-ons-gevoel is er sterk aanwezig. Er heerst een flinke saamhorigheid; de ondernemers die er actief zijn pakken samen dingen aan. Dat maakt het bruisend en levendig.”

Over voorbeelden hoeft Koen niet lang na te denken. “Er zijn volop plannen om zodra het mag en kan, in goed overleg met ons, gezellige barbecues en bierfestivals te organiseren. Half oktober strijkt de Dutch Design Week hier weer neer. Creativiteit zit hier overal.”

Lekker divers
Vanaf de buitenkant trekt Sectie-C in stadsdeel Tongelre niet meteen de aandacht. De bedrijfsruimtes van verschillende ondernemers doen dat zeker wél. Dan zie en voel je onmiddellijk: Sectie-C is anders en divers. Koen: “Je vindt hier vooral artistieke ondernemers in hun ateliers. Beeldend kunstenaars, studio’s, fotografen, houtbewerkers, noem maar op. Maar er zijn ook genoeg ondernemers in de hoek van zakelijke dienstverlening. Hun ruimtes bevinden zich vooral aan de voorzijde.” 

Waarom kiest een ondernemer voor Sectie-C? Volgens Koen zijn er op die vraag meerdere antwoorden mogelijk. “Huurders zijn vooral te spreken over het kleinschalige gevoel. Het valt ook echt op dat nieuwe huurders vaak uit het netwerk van bestaande huurders komen; de mond-tot-mondreclame doet zijn werk. Verder zijn er hier genoeg mogelijkheden om door te groeien, door intern te verhuizen naar een grotere ruimte. Ondernemers houden van die flexibiliteit. Bovendien zijn de prijzen gunstig. Je kunt hier relatief goedkoop huren, terwijl je toch in een stad als Eindhoven zit.”  

Zorgen dat alles perfect verloopt
Koens dagen zijn even goed gevuld als de bedrijfsruimtes van Sectie-C. “We zitten hier nog relatief kort, maar ik vind het vanzelfsprekend dat ik op korte termijn overal een keer geweest ben en met alle huurders heb kennisgemaakt. Daarnaast krijg je als beheerder continu vragen. Van verhuiswensen, plannen om een evenement te organiseren tot storingen of verzoeken van technische aard. Aan Gapph de taak om te zorgen dat alles hier perfect verloopt. Dat betekent wat mij betreft dat onze huurders hier zorgeloos kunnen doen waar ze goed in zijn en dat we eventuele problemen snel en adequaat oplossen. Dat is een mooie taak waar ik me met veel enthousiasme op stort. Vervelen doe ik me zeker niet.”

Verbouwing
Dat laatste gaat voorlopig gelukkig niet veranderen. Er staat namelijk een stevige verbouwing op de rol: een ruimte waar tot voor kort tijdelijk de Lidl-supermarkt heeft gezeten wordt getransformeerd. In deze hal ontstaan nieuwe atelierruimtes. “Een flinke klus, maar ook die nieuwe ruimtes zijn straks alweer bezet. Nee, we hebben absoluut geen probleem om huurders te vinden. De eerste mensen staan te trappelen om gebruik van deze ruimtes te maken.” 

Meer informatie over deze locatie vind je op www.sectie-c.com. Benieuwd wat Gapph kan betekenen voor jouw vastgoedprojecten? Neem contact met ons op: www.gapph.nl/contact.