Elke leegstaande bedrijfsruimte snel en zonder moeite gevuld

Gapph brengt leven in de brouwerij

Een gebouw waar geleefd en gewerkt wordt houdt de leefbaarheid van een buurt in stand. Leegstand wil je als vastgoedeigenaar vermijden. Het is namelijk verloren tijd en brengt risico’s met zich mee. Kraak, diefstal, vandalisme en verpaupering: allemaal zaken waarmee je als vastgoedeigenaar te maken kunt krijgen wanneer jouw bedrijfspand niet wordt gebruikt.

Daarom zorgt Gapph ervoor dat elk bedrijfspand razendsnel wordt opgevuld. Meteen schakelen is essentieel bij deze invulling van leegstaande gebouwen, want de omgeving heeft binnen korte tijd door dat het pand leegstaat. En dus handelt Gapph direct én deskundig.

Tijdelijke invulling van leegstaande bedrijfsruimtes is een uitstekende oplossing bij leegstand”, vertelt Bas Groenewegen, Regiomanager West bij Gapph Vastgoedbeheer. “Dan is het wel belangrijk te kiezen voor een partij die direct met een oplossing komt. Iedere dag dat een pand leegstaat, is er één teveel. Op het moment dat mensen die er niets te zoeken hebben het gebouw in trekken, kan de politie niet ontruimen. Als je kunt aantonen dat er iemand werkt of woont, handhaaft de politie wel. Daarnaast is een – tijdelijk – pand, waar geleefd en gewerkt, toch helemaal niet aantrekkelijk om te kraken? Een pand dat leuk is ingericht, waar je overdag koffie ruikt en waar ‘s avonds licht brandt, schrikt mensen af.”

Van keukentafel naar kantoorruimte
Gapph werkt veel voor vastgoedeigenaars met uiteenlopende kantoor- en bedrijfsgebouwen. Hiervoor zoekt zij partijen die tijdelijk een deel in gebruik willen nemen. Ons netwerk is groot en er is voor veel locaties een wachtlijst, daardoor zijn gebouwen in no-time gevuld. “Vaak huisvesten we een aantal kleine bedrijven”, zegt Bas.

“Wij helpen hen de stap te maken van de keukentafel naar een eerste échte kantoorruimte. Nu veel mensen thuiswerken door de coronacrisis, merken we dat er veel behoefte is aan onze service. Niet iedereen kan thuiswerken: als de kinderen thuis zijn, als een partner ook thuiswerkt of als er te weinig ruimte is thuis. Wat de reden ook is: een eigen plek is zeer gewild. Wij houden intensief contact met ons netwerk, weten wat de mogelijkheden zijn. Via-via vinden we altijd een geschikte match, soms zelfs binnen een dag.”

Bruikleenovereenkomst
De ondernemers die Gapph plaatst, krijgen altijd een bruikleenovereenkomst met een opzegtermijn van 28 dagen. Zo kan de eigenaar indien nodig weer snel over het gebouw beschikken en blijft voor beide partijen het tijdelijke karakter van de overeenkomst duidelijk. Snel erin en indien nodig snel eruit. Bas: “De ondernemer kan snel starten en de eigenaar heeft bij een nieuwe huurder of bestemming voor het gebouw de sleutels snel weer terug”.

Zekerheid en flexibiliteit zonder moeite
Wat Gapph onderscheidt van anderen, is het volledig ontzorgen door een passende invulling te geven in de kortst mogelijke tijd. Het kost een eigenaar geen moeite een passende oplossing te vinden: Gapph neemt alle zorgen uit handen.

“Zodra we de sleutels van het gebouw krijgen, nemen wij het over”, legt Bas uit. “Bij het eerste bezoek maken we een digitaal verslag van de staat van jouw pand. Daarin nemen we eventuele bijzonderheden voorzien van foto’s en de gemaakte afspraken op. Tijdens ons beheer verzorgen we periodieke controles, die we rapporteren in ons eigen vastgoedsoftwaresysteem ‘Gapph Online’. Je kunt als eigenaar zelf inloggen. Zo lees je de rapportages van de uitgevoerde controles, bijzonderheden van het pand en de opgenomen meterstanden. Zo blijf je dus continu op de hoogte. Je bekijkt alle informatie over jouw gebouw waar en wanneer het je uitkomt.

De voordelen van leegstandbeheer
Leegstandbeheer zorgt voor veiligheid, voor de eigenaar van een pand én de woonomgeving. “Als eigenaar blijf je daarbij flexibel”, aldus Bas. “De risico’s die leegstand met zich meebrengt nemen naast praktische ongemakken ook vaak een enorme kostenpost met zich mee. Tijdelijk beheer neemt die risico’s weg. Je vaste lasten houd je, maar daarvoor is je nachtrust gegarandeerd. Want leven in de brouwerij is goed, maar het moet wel het juiste soort leven zijn.”

Benieuwd wat Gapph kan betekenen voor uw vastgoed? Lees verder op onze website of neem contact met ons op.